شناسایی هزار و 500 دانش آموز «بازمانده از تحصیل» در یزد بخاطر فقر و کرونا!
معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان یزد گفت: در دوران کرونا هزار و 500 دانش آموز علیرغم ثبت نام و ورود به مدرسه پس از یکی دو ماه از ادامه تحصیل منصرف شده اند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سعیده بهادر زاده معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان یزد در گفتگو با خبرنگار یزدرسا، در خصوص آخرین وضعیت دانش اموزان بازمانده از تحصیل در استان یزد اظهار کرد: هر ساله با شروع سال تحصیلی در استان به دلایل مختلف چون مهاجرت، معلولیت جسمی یا حتی فوت کودک شاهد تعدادی کودکان بازمانده از تحصیل هستیم.
شناسایی دهها کودک بازمانده از تحصیل حتی قبل از کرونا
بهادرزاده افزود: در کنار همه این دلایل مسائلی چون فقر و مسائل مالی هم درخصوص کودکان بازمانده از تحصیل به چشم می خورد که حتی در دوران قبل از کرونا هم چهل مورد از این کودکان در استان یزد شناسایی شدند.
معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان یزد عنوان کرد: بررسی شناسایی و رفع آسیب ها در خصوص کودکان بازمانده از تحصیل پروسه ای طولانی و مقاله مانند است، چراکه «بازمانده از تحصیل» در بین کودکان 6 تا 11 سال بررسی می شود که مربوط به تحصیلات عمومی است و در سنین و مقاطع بالاتر هر ساله نرخ «گذر از تحصیل» گرفته می شود و که در همین راستا ستادی در استان هم تشکیل شده است.
شناسایی هزار و500 کودک بازمانده از تحصیل در استان یزد
وی با تاکید بر اینکه شیوع ویروس کرونا به موضوع کودکان بازمانده از تحصیل دامن زده است گفت: طبق شناسایی هایی که توسط آموزش و پرورش استان از یکایک مدارس صورت گرفت در دوران کرونا هزار و 500 دانش آموز علیرغم ثبت نام و ورود به مدرسه پس از یکی دو ماه از ادامه تحصیل منصرف شده اند.
معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان یزد ابراز کرد: در سال های قبل بسیار بعید بود که دانش آموزی بین سال، تحصیل را ترک کند اما به دلیل شیوع کرونا متاسفانه این پدیده رخداد و بسیاری از دانش آموزان در نیمه راه تحصیل را رها کردند.
پیگیری مدیران امار کودکان بازمانده از تحصیل را کاهش داد
بهادرزاده در پاسخ به اینکه آموزش و پرورش در قبال کودکان بازمانده از تحصیل چه اقدامی انجام داده است گفت: با توجه به اینکه بسیاری از این کودکان غیر بومی هستند یا تابعیت ایرانی ندارند دسترسی به این کودکان دشوار است، با این وجود مدیران مدارس حتی با مراجعه حضوری درب منازل این کودکان سعی کرده اند کودکی از تحصیل بانماند اما متاسفانه بسیاری از موارد خانواده دیگر در آن آدرسی که در دسترس بوده ساکن نبودند.
وی با تاکید بر اینکه اگر پیگیری مدیران مدارس نبود آمار کودکان بازمانده از تحصیل بسیار بیشتر از این امار کنونی بود تصریح کرد: خانواده های بومی استان یزد با توجه به حساسیتی که بر تحصیل فرزندان خود دارند خوشبختانه آمار ترک تحصیل یا بازمانده در کودکان بومی استان یزد بسیار کم است یا اصلا وجود ندارد چراکه حتی اگر خانواده ای در تنگنای مالی باشد با مراجعه به مدرسه و اموزش و پرورش سعی می کند راهی برای روند تحصیل فرزندش پیدا کند ولی برای خانواده های غیربومی و اتباع این مورد صدق نمی کند.
وضعیت کودکان حاشیه نشین بسیار بدتر از روستاها
معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان یزد با اشاره به اینکه بیشتر مهاجرنشینان در مناطق حاشیه ای و کم برخوردار شهر ساکن هستند گفت: کودکان بازمانده از تحصیل بیشتر از مناطق حاشیه ای شهر، روستاها و برخی مناطق عشایری استان هستند که در این میان مناطق حاشیه ای شهر وضعیت بدتری حتی نسبت به روستاها دارند.
وی با بیان اینکه معضل کودکان بازمانده از تحصیل موضوعی است که همه استان های کشور با ان درگیر هستند اذعان کرد: وضعیت استان یزد در خصوص کودکان بازمانده از تحصیل بهتر است اما هر استان نسبت به وضعیت مهاجرپذیری اش شرایط متفاوتی نسبت به این مسئله دارد مثلادر استان قم با توجه به هم مهاجرت خانواده های غیر بومی و اتباع هندی و پاکستانی وضعیت ترک تحصیل و بازمانده از تحصیل خیلی درشرایط مطلوبی نیست.
وی با بیان اینکه وظیفه ذاتی اموزش و پرورش ایجاب می کند شرایط تحصیل را برای همه کودکان مهیا کند خاطرنشان کرد: متاسفانه برخی والدین اصلا دغدغه تحصیل کودک خود را ندارند و ورود کودک به کار را بیشتر از هر چیزی دیگری ترجیح می دهند و در استان یزد هم به ویژه در دوران کرونا همه تلاش ها صورت گرفت تا کودکی از این حق مسلمش بازنماند.
انتهای پیام /