سه‌شنبه 6 آذر 1403

«شنا» و راه سخت کسب دومین سهمیه المپیک / خروج از دوران «وایلدکارت»

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
«شنا» و راه سخت کسب دومین سهمیه المپیک / خروج از دوران «وایلدکارت»

تیم ملی شنا ایران عزم خود را جزم کرده است تا بر خلاف ادوار گذشته المپیک با کسب سهمیه راهی توکیو شود و دیگر نیازی به وایلد کارت نباشد. تاکنون فقط یک نفر با سهمیه به المپیک رفته است.

تیم ملی شنا ایران عزم خود را جزم کرده است تا بر خلاف ادوار گذشته المپیک با کسب سهمیه راهی توکیو شود و دیگر نیازی به وایلد کارت نباشد. تاکنون فقط یک نفر با سهمیه به المپیک رفته است.

به گزارش خبرنگار مهر، شنا از نخستین دوره بازی‌های المپیک تا به امروز یکی از محبوب‌ترین و پر سروصداترین رشته های ورزشی المپیک بوده است؛ تیم ملی شنا ایران در سالی قرار دارد که آخرین تلاش‌هایش را برای حضور در المپیک 2020 می‌کند و شناگرانی از جمله مهدی انصاری، بنیامین قره حسنلو، علیرضا یاوری و سینا غلامپور از جمله شناگرانی به حساب می‌روند که شانس کسب ورودی B را دارند.

* تغییرات به وجود آمده در مواد شنا از ابتدای المپیک از ابتدای راه (المپیک 1896) تاکنون تغییرات زیادی چه در ماده های رقابتی و چه در قوانین شنا به وجود آمده است. ابتدا تنها سه ماده رقابتی آزاد و قورباغه به همراه 100متر آزاد برای ملوانان وجود داشت. از سال 1904 کرال پشت به مسابقات اضافه شد. در المپیک 1908 لندن برای نخستین بار مسابقات در استخر برگزار شد و 1940 هم نخستین بار شناگران در ماده پروانه همه با هم مسابقه دادند. از سال 2008 هم رقابت های آب های آزاد 10 کیلومتر، کامل کننده ماده‌های رقابتی شد.

* فقط یک شناگر ایرانی کسب سهمیه کرد تاکنون هفت شناگر ایرانی در آب های المپیک حضور داشته اند. حیدر شنجانی نخستین ایرانی در المپیک است. او در سال 1964 و در المپیک توکیو 100متر آزاد با حریفان مسابقه داد. پس از او و از سال 1996 شناگران دیگری این افتخار نصیب شان شد. حامد رضاخانی در سال 1996، حمیدرضا مبرز در 2000، بابک فرهودی 2004، محمد علیرضایی 2008، محمد بیداریان 2012 لندن و آریا نسیمی شاد در 2016 ریو نمایندگان ایران در المپیک بوده اند. از این بین تنها علیرضایی موفق به کسب سهمیه ورودی شده است و دیگر ورزشکاران با سهمیه اعطایی فدراسیون جهانی شنا (wild card) پا به این مسابقات گذاشته اند.

روند صعود به المپیک در رشته شنا بر مبنای رکورد است. اگر شناگران رکوردهای مناسبی ثبت کنند و اصطلاحا فیناپوینت مورد تأیید فدراسیون جهانی را بدست آوردند صلاحیت حضور در المپیک را دارند. از ایران چند شناگر شانس حضور در المپیک 2020 را دارند. ملی پوشان شنا ایران با توجه به بودجه این فدراسیون به مسابقات مختلف انتخابی اعزام می‌شوند تا برای کسب سهمیه با رقبا جدال کنند.

* شناگری حق فکر کردن به وایلد کارت را ندارد شاید تصور بر این باشد که با تمام محدودیت‌های مالی، آماده سازی خوب رقبا و سر آمد بودن آسیایی‌ها در شنا باید امیدها برای حضور شنا در المپیک بر روی وایلد کارت باشد اما محسن سمیع زاده، مدیر فنی تیم‌های ملی شنا با اطمینان قول کسب سهمیه B را داده است و گفت: من خجالت می‌کشم که بگویم شنای ایران بار دیگر با وایلدکارت راهی المپیک شده است و ورزشکاران ما نیز چنین حقی ندارند که به وایلدکارت فکر کنند. تلاش ما کسب ورودی المپیک است و اگر شناگران ما در مسابقات مختلف حضور یابند، قول می‌دهم که سهمیه را خواهیم گرفت.

رضوانی، رئیس فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو درباره وضعیت تیم ملی شنا تاکید کرد: 4 - 5 شناگر به شدت در تلاش هستند تا کسب سهمیه کنند. شرط حضور شناگران در رقابت‌ها نیز رکوردگیری‌های داخلی است. امیدواریم شناگران بتوانند ورودی B را کسب کنند. در تمام مسابقات چند صد نفر حضور دارند که در نهایت تنها چند شناگر جواز حضور در المپیک را به دست می‌آورند. همانطور که می دانید بیش ترین تعداد ورزشکار در المپیک را شناگران تشکیل می‌دهند. برنامه فشرده‌ای برای شناگران داریم و از اواخر اسفند ماه آغاز می‌شود. کار سختی در پیش است اما با توجه به تمام مشکلات 3-4 شناگر شانس کسب سهمیه دارند.

کار سخت شناگران ایران از اواخر اسفند ماه آغاز می‌شود و باید دید قول مدیر فنی تیم‌های ملی شنا به حقیقت خواهد پیوست و شاهد حضور شناگران با کسب ورودی به المپیک خواهیم بود یا خیر؟

«شنا» و راه سخت کسب دومین سهمیه المپیک / خروج از دوران «وایلدکارت» 2