شهرک مسکونی 500 هکتاری در اراضی موقوفه قزوین احداث میشود / وجود بیش از 34 هزار رقبه موقوفه در استان قزوین
سیدمصطفی مجیدی گفت: یک شهرک جدید مسکونی 500 هکتاری با همه امکانات در اراضی موقوفه استان قزوین احداث خواهد شد و پیشبینی میشود 14 هزار نفر در این شهرک سکونت پیدا کنند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح قزوین؛ حجتالاسلام سیدمصطفی مجیدی در نشست خبری که ظهر امروز (دوشنبه) در حسینیه امامزاده حسین (ع) قزوین برگزار شد؛ اظهار کرد: 34 هزار و 900 رقبه موقوفه در استان قزوین وجود دارد که متشکل از 150 هزار هکتار از اراضی استان است.
وی افزود: کل مساحت استان قزوین یک میلیون و 500 هزار هکتار است که از این میزان 770 هزار هکتار منابع ملی و انفال، قریب به 20 تا 30 هزار هکتار شامل شهرها و روستاها و 700 هزار هکتار نیز مستثنیات (مسکونی و کشاورزی) بوده که از این 700 هزار هکتار بالغ بر 150 هزار هکتار یعنی حدود 20 درصد آن وقف است. مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین تصریح کرد: ارزش ریالی موقوفات استان قزوین با توجه به قیمتهای نازل ثبت شده، بالغ بر 350 هزار میلیارد تومان است و قریب 12 درصد از متصرفین اراضی موقوفه استان از قانون وقف تمکین کردهاند یعنی 88 درصد آنان حقوق موقوفه را پرداخت نمیکنند که اگر در سال یک درصد درآمد داشت سالی 3 هزار و 500 میلیارد تومان باید درآمد حاصل از آن میشد. وی با بیان اینکه احیای وقف منجر به گرهگشایی از مشکلات مردم استان قزوین میشود؛ عنوان کرد: طی سال 1400 تا به امروز 450 سند تکبرگی برای موقوفات استان اخذ شده و 350 سند نیز آماده در اداره ثبت است که امیدواریم تا روز پنجشنبه تحویل موقوفات شود به عبارتی امسال برای اخذ 800 سند رسمی تک برگی اقدام شده است. مجیدی خاطرنشان کرد: امسال به تنهایی به میزان 10 درصد کل سندهای گرفته شده در طول 90 سال گذشته، در سال جاری اخذ شده که نشاندهنده کار جهادی اداره ثبت استان است به عبارتی از 34 هزار و 900 رقبه استان قزوین، 21 هزار و 858 رقبه دارای سند مالکیت شده است. وی ابراز کرد: تا پایان سال گذشته قریب 3 هزار هکتار از اراضی وقف در سامانه کاداستر جانمایی شده بود اما طی یک سال گذشته 25 هزار و 700 هکتار اراضی در این سامانه جانمایی شد که 17 هزار و 800 هکتار آن تثبیت شده و 13 هزار و 700 هکتار نیز تبدیل به سندتک برگی شده است که آمار چشمگیری در حوزه مالکیت اسناد است. مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین گفت: 770 هزار هکتار منابع ملی در استان داریم که از این میزان در 121 پرونده اختلافی اوقاف با منابع طبیعی، با بررسیهای انجام شده به ویژه در سه ماه گذشته امسال، اکثریت پروندهها تعیین تکلیف شد و 11 هزار هکتار از منابع ملی در راستای ماده 21 و 22 قانون ابطال به موقوفه برگشت داده شد که تا به امروز 5 هزار و 800 هکتار به اداره کل ثبت معرفی و سندهای آن در حال صدور است. وی عنوان کرد: 225 روستای استان قزوین به صورت مشاعی و 21 روستا و شهر دیگر نیز به صورت شش دانگی وقف است. مجیدی بیان کرد: در بحث مسکن و شهرسازی نیز تفاهمنامهای در راستای قانون اقدام ملی مسکن منعقد و 7 نقطه در استان قزوین به سازمان معرفی شده تا مسکن ارزانقیمت ساخته و به مردم تحویل داده شود. وی در پایان عنوان کرد: یک پروژه مسکونی کلان مقیاس در استان داریم و براین اساس یک شهرک جدید مسکونی 500 هکتاری با همه امکانات در اراضی موقوفه ایجاد خواهد شد و پیشبینی میشود 14 هزار نفر در این شهرک سکونت پیدا کنند.برگزاری طرح آرامش بهاری در 60 بقعه متبرکه استان قزوین
رضا نوروزی در این نشست اظهار کرد: بیش از یک دهه از اجرای طرح آرامش بهاری که همه ساله در ایام سال نو در سطح بقاع متبرکه کشور و استان قزوین برگزار میشود؛ میگذرد.
وی با اشاره به وجود 261 امامزاده و بقعه در استان قزوین افزود: قزوین یکی از استانهای موقوفه محور و بقعه محور است که از فیوضات آن بهرهمند هستیم. معاون فرهنگی اوقاف و امور خیریه استان قزوین تصریح کرد: طرح آرامش بهاری همه ساله از 28 اسفند آغاز و تا 14 فروردین سال آینده ادامه دارد؛ هر چند طی دو سال گذشته به دلیل شیوع ویروس کرونا و بسته بودن درب بقاع متبرکه نمیتوانستیم در خدمت زائرین باشیم اما امسال به دلیل فروکش کردن این بیماری شرایط برای استقبال از زائران در ایام نوروز مهیاست. وی بیان کرد: طرح آرامش بهاری امسال در 60 بقعه متبرکه سطح استان قزوین برگزار میشود و هماهنگی برای اجرای برنامههای لحظه تحویل سال نو و دیگر برنامههای مختلف فرهنگی انجام شده است؛ ضمن اینکه سایر بقاع متبرکه استان نیز برای لحظه تحویل سال نو برنامه دارند. نوروزی خاطرنشان کرد: برگزاری نماز ظهر و عصر و مغرب و عشا در 60 بقعه پذیرای اجرای طرح آرامش بهاری دایر خواهد بود و برای این منظور از ظرفیت مبلغین بومی و غیربومی بهرهمند خواهیم شد که از کارشناسان درجه یک ما هستند که دورههای آموزشی را طی کردهاند. وی با اشاره به همکاری 30 مبلغ در طرح آرامش بهاری اضافه کرد: 17 مبلغ از قم و 13 مبلغ نیز از مبلغین بومی استان قزوین در طرح آرامش بهاری به بقاع متبرکه اعزام خواهند شد. برگزاری برنامه نسیم انتظار ویژه نیمه شعبان این مسئول بیان کرد: ارائه مشاوره در مباحثی از قبیل تربیت فرزند، خانواده و ازدواج توسط 17 مبلغ اعزامی از قم و اجرای برنامههای مختلف فرهنگی و مسابقات نظیر "قرآن بخوان جایزه بگیر" از جمله برنامههایی است که در قالب طرح آرامش بهاری اجرا خواهد شد. وی ابراز کرد: برگزاری دورههای آموزشی ویژه خادمین و هیئت امنا، فضاسازی بقاع متبرکه، انجام غبارروبی بقاع متبرکه تا 28 اسفند، پخش پیام مقام معظم رهبری در امامزادهها، اطلاعرسانی و تبلیغات شعار سال از دیگر برنامههای پیشبینی شده برای سال جدید است. نوروزی عنوان کرد: در طرح آرامش بهاری بقاع متبرکه طی سالهای پیش از شیوع کرونا برگزار میشد از 23 استان زائر داشتیم که نشان میدهد بحث گردشگری مذهبی به خوبی در حال اجرا بوده و امیدواریم بیش از گذشته رونق یابد. اجرای 13 عنوان برنامه در هر بقعه به مناسبت نوروز وی خاطرنشان کرد: بهترین مبلغ برای قزوین به عنوان مقصد گردشگری، مردم استان قزوین در کنار سایر ارگانهای دخیل هستند که با اندیشیدن تمهیدات ویژه میتوان در راستای تحقق هر چه بهتر این هدف گام برداشت. معاون فرهنگی اوقاف و امور خیریه استان قزوین تصریح کرد: در مجموع 13 عنوان برنامه در قالب اجرای طرح آرامش بهاری در مناسبتهای ملی و مذهبی در هر بقعه اجرا میشود که امیدواریم مجموع اقدامات موجب ترسیم خاطرهای خوش در اذهان زائران شود. وی در پایان با اشاره به برنامه نسیم انتظار به مناسبت نیمه شعبان بیان کرد: برپایی کاروانهای سرود خیابانی با همت و حمایت اوقاف همزمان با روز نیمه شعبان در راستای ایجاد فضایی شاد برای عموم جامعه راهاندازی خواهد شد. انتهای پیام /