شورای همکاری خلیج فارس
شورای همکاری خلیج فارس
وزیر امور خارجه عربستان سعودی گفت که ریاض در جریان مذاکرات با جمهوری اسلامی ایران، تا حدی پیشرفت داشته است، ولی این مسئله کافی نیست.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، آیتالله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور دیروز (دوشنبه) دوم خرداد ماه و در پاسخ به دعوت رسمی «هیثم بن طارق آل سعید» سلطان عمان و به منظور انجام سفری یک روزه و در رأس هیأتی به مسقط سفر کرد. این سفر در راستای تقویت دیپلماسی همسایگی دولت سیزدهم و به منظور گسترش تعاملات اقتصادی، سیاسی و فرهنگی بود. * عمان همواره روی امکانات جمهوری اسلامی ایران حساب خاصی...
تهران - ایرنا - کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: در طول دو دهه گذشته که موضوع ایران هراسی بهشدت در دستور کار رسانههای منطقهای و بینالمللی وابسته بهنظام سلطه ادامه داشت، عمان جزو کشورهایی بود که یک موضع بسیار منطقی داشت و مانع ایران هراسی در عرصه بینالمللی شده است.
تهران - ایرنا - کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه عمان در حال حاضر ظرفیت بالایی برای همکاری تجاری با ایران دارد، گفت: سفر رییسجمهور به عمان به افزایش حجم مبادلات تجاری با ایران کمک خواهد کرد.
ابراهیم رئیسی، امروز در رأس یک هیات بلندپایه به مسقط سفر میکند که این اولین سفر رسمی رئیسی به عمان است. خبرگزاریهای رسمی عمان (العمانیه) و ایران (ایرنا) در گزارشهایی به پنج محور این سفر پرداختند که عبارتند از: اقتصاد، سرمایهگذاری و بنادر، احیای مذاکرات خط لوله گاز، میانجیگری در مذاکرات برجام، مساعدت در مذاکرات ایران و عربستان و پیشبرد سیاست همسایگی.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران اجازه نمیدهد رژیم صهیونیستی در منطقه لانه کند، به سفر اخیر «انریکه مورا» به تهران اشاره کرد و گفت با این سفر راه ادامه مذاکرات هموار شده است.
نتیجه سفر انریکه مورا از دیدگاه رئیس شورای راهبردی روابط خارجی مورد بررسی قرار گرفت.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی: ایران و عربستان نمیتوانند نگاه حذفی نسبت به یکدیگر داشته باشند و به عنوان دو قدرت اصلی منطقه میتوانند مکمل ظرفیتهای یکدیگر جهت تامین صلح و ثبات و توسعه منطقه باشند. به هر صورت، اخیراً دو کشور با شرکت در پنج دور مذاکره که با مساعی جمیله دولت عراق میسر شده است، راه گفتوگو را برای رفع اختلافات خود انتخاب کرده اند.
مقامات دولت بایدن در حال مذاکره با سعودیها درباره ترتیب دادن یک ملاقات حضوری میان وی و بن سلمان در جریان سفر ماه آتی بایدن هستند.
همانطور که اقدامات اقتصادی و دیپلماتیک باعث کاهش تنشها پس از بحران نفتی 1973 و حملات 11 سپتامبر شد، رویکرد مشابه، همراه با توافق نظامی جدید برای کاهش نگرانیهای عربستان سعودی در مورد حملات حوثیها و نفوذ ایران، میتواند نقش مهمی ایفا کند. در حل بن بست فعلی، بهترین گزینه، ایجاد دیپلماسی مداوم عربستان و ایران با هدف پایان دادن به جنگ یمن و ایجاد یک مکانیسم امنیتی منطقهای پایدارتر است.
شش کشور عربی حوزه خلیج فارس، بهزودی صاحب یک راه ریلی مشترک میشوند.
نویسنده کتاب «ایران نرسیده به امارات» میگوید: در حالی که مانور رسانهای کشورهای حاشیه خلیج فارس روی ادعاهای جعلیشان نسبت به جزایر سهگانه بسیار است، ما هنوز کار رسانهای در این زمینه نکردهایم.
تهران - ایرنا - کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: قطر به عنوان حلقه اتصال دیپلماسی بین ایران و سایر کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس ایفای نقش میکند.
بوشهر - ایرنا - رئیس انجمن دوستی ایران و چین گفت: سیاست جمهوری اسلامی ایران داشتن رابطه خوب با همسایگان است و این مهم بعنوان سیاستی اصولی و منطقی به شمار میرود.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در یک نشست توجیهی گفت «از آنجایی که بازگشت متقابل به پایبندی به برجام در وضعیتی نامشخص است، ایالات متحده اکنون به طور مساوی برای هر دو سناریوی توافق و عدم توافق آماده می شود».