شکلگیری دوگانه سهام ریالی و دلاری در بورس / افزایش قیمت نفت به نفع پالایشیها تمام شد
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بازار سرمایه در حالی وارد معاملات امروز شد که هفته گذشته روندی صعود داشت و همین مساله نیز امیدواری برای سهامداران خرد ایجاد کرده بود.
به عبارت دیگر، گرچه در هفته چهارم مردادماه رشدهای چندان بزرگی در بازار اتفاق نیفتاد، اما همین که وضعیت معاملات رو به بهبود رفت، جای امیدواری داشت.
برخلاف این تصور، بازار سهام در جریان معاملات امروز با افت همراه شد و شاخصهای عملکردی بورس همگی قرمزپوش بودند.
کاهش ارزش معاملات خرد نسبت به روز چهارشنبه، بازهم زنگ خطر را برای بورس به صدا درآورده و در صورت تداوم بازهم شاهد رکود در بورس خواهیم بود، امروز اغلب نمادهای پالایشی بازار متأثر از رشد قیمت جهانی نفت سبزپوش شدند. در مقابل گروه های بانکی و خودرویی که هفته گذشته پیشران بازار بودند، نزول کردند.
* شکل گیری دوگانه سهام ریالی و دلاری در بورس
علی مومنی، کارشناس بازار سرمایه در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، اظهار داشت: شاخص بورس بار دیگر به نیمه کانال 1.4 میلیون واحدی رسیده است. مرز مهمی که سطح حمایت شاخص محسوب می شود. به موازات اینکه افت قیمت دلار و نوسان قیمت نفت موجب نزول شدن بخشی از بازار شده است.
وی ادامه داد: البته امروز به دلیل رشد قیمت نفت، پالایشی ها تا حدودی خود را از سایر صنایع جدا کردند و توانستند، رشد را تجربه کنند، اما کلیت بازار با توجه به مقاومت پیش رو با فشار فروش مواجه بوده است. به نظر میرسد دوگانه سهام دلاری و ریالی در معاملات امروز نیز تداوم داشته است.
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: در وزن کشی این دو دسته، وزن نمادهای دلاری بیشتر است؛ اما نمادهای کوچک و متوسط زیادی در بازار وجود دارند که میتوانند به رشد ادامه دهند و پس از گروههای خودرویی و بانکی سمت سبز بازار را تقویت کنند. طی روزهای گذشته شاهد بازدهی چند برابری سهام کوچک بازار نسبت به نمادهای بزرگ بودهایم که به همین دلیل بوده است.
* افت شاخص های عملکردی بورس
در پایان معاملات روز شنبه، شاخص کل بورس با ریزش 12 هزار و 585 واحدی نسبت به روز چهارشنبه به رقم یک میلیون و 438 هزار و 819 واحد رسید. بازدهی این شاخص منفی 87 صدم درصد بوده است.
شاخص کل هموزن نیز با افت هزار و 667 واحدی در سطح 397 هزار و 410 واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص نیز منفی 42 صدم درصد بوده است. همچنین شاخص کل فرابورس 28 واحد پائین آمد و در سطح 19 هزار و 16 واحد باقی ماند.
* کاهش ارزش کل معاملات بورس
امروز ارزش کل معاملات بازار سهام به رقم 20 هزار و 815 میلیارد تومان رسید که کاهش 2 درصدی را نسبت به روز چهارشنبه نشان میدهد. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 14 هزار و 780 میلیارد تومان بود که 71 درصد از ارزش کل معاملات بازار سرمایه را تشکیل میدهد.
امروز ارزش معاملات خرد سهام با کاهش 17 درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم 3 هزار و 141 میلیارد تومان رسید. سهم این معاملات از کل معاملات بازار سرمایه 15 درصد بوده است.
* رشد خروج پول حقیقی از بازار سهام
امروز ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار برای پنجمین روز متوالی منفی شد و 313 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد که نسبت به روز چهارشنبه 76 درصد افزایش داشته است.
در معاملات روز شنبه بیشترین خروج پول حقیقی به سهام های وب (شرکت داده گستر عصر نوین - های وب)، خساپا (شرکت سایپا) و خگستر (شرکت گسترش سرمایه گذاری ایران خودرو) اختصاص داشت و نمادهای حفارس (حمل و نقل بین المللی خلیج فارس)، فپنتا (سپنتا) و شراز (پالیش نفت شیراز) بیشترین ورود پول حقیقی را داشتند.
* افزایش صفهای فروش پایانی بازار سرمایه
در جریان معاملات روز شنبه، 230 نماد با رشد قیمت و 403 سهم نیز با کاهش قیمت مواجه شدند. در پایان معاملات امروز، ارزش صف های فروش پایانی بازار نسبت به روز کاری قبل 40 درصد افزایش یافت و به 109 میلیارد تومان رسید. ارزش صف های خرید نیز نسبت به پایان روز کاری گذشته 34 درصد افت کرد و در رقم 88 میلیارد تومان ایستاد.
امروز نمادهای حخزر (شرکت کشتیرانی حخزر)، فمراد (شرکت آلومراد) و ریشمک (شرکت تولید و صادرات ریشمک) بیشترین صف خرید را داشتند.
بیشترین صف فروش بازار در پایان معاملات به سهام ورنا (شرکت سرمایه گذاری رنا)، آسیاتک (آسیاتک) و وساپا (سرمایهگذاری سایپا) تعلق داشت.
انتهای پیام /