دوشنبه 5 آذر 1403

شیفت غرب از مسئله حقوق زنان به حقوق همجنس بازان

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
شیفت غرب از مسئله حقوق زنان به حقوق همجنس بازان

به گزارش «مبلغ»- به نقل از ایکنا فریبا علاسوند، استاد حوزه علمیه خواهران، 15 آذرماه در مراسم اختتامیه رویداد ملی حجاب از منظر علم که از سوی انجمن علمی معارف دانشگاه شهید بهشتی و آکادمی اخلاق‌پژوهی روشمند در جامعه الزهرا (س) در قم برگزار شد، با بیان اینکه جریان مدرنیسم از هنر آغاز شد، گفت: شعر و موسیقی و مجسمه‌سازی و سینمای مدرن و... دقیقاً در مدار عفت و پاکدامنی دچار تحول شدند؛ از دوره‌ای، مجسمه‌های فراوانی در غرب به صورت برهنه ساخته و در معرض دید مردم گذاشته شد به گونه‌ای که دور تا دور برخی شهرها مانند واتیکان این مجسمه‌ها وجود دارد و در یونان که مسئله خیلی عجیب‌تر است.

این همه مجسمه برهنه با تمرکز بر غرایز، انسان را دچار تحیر می‌کند به خصوص اینکه این آثار از سوی کسانی تولید شده است که بزرگان هنر مانند داوینچی، رافائل و... هستند.

وی با بیان اینکه مسئله پاکدامنی در غرب، نقطه شروع جهش‌های بزرگ در فرهنگ و اخلاق بوده است، افزود: اگر رمان تولستوی را مطالعه کنید، می‌بینید که محور این داستان، دختر پاکدامنی است که همسر او در جبهه‌های جنگ علیه روسیه در حال جنگ است و فرد متعهدی است که اهل ارتباطات نیست و دختران همسن و سال و رفقای او هستند و قصد دارد ازدواج قانونی کند ولی نویسنده روی آن دست گذاشته است و می‌گوید پدرش به او گفت که بگذار من تو را از این زندان اخلاقی که برای خودت ایجاد کرده‌ای، رها کنم یعنی عرصه هنر این موضوع را کاملاً فاش و آشکار بیان می‌کند.

علاسوند اضافه کرد: در تحولات قرن بیستم هم عمده جریان فمنیسم بود که باز متأثر از مسئله عفاف و حجاب بودند و از پیامدهای آن این بود که برای اولین بار در اعلامیه جهانی حقوق بشر مطرح شد که بحث حلال‌زادگی که اینقدر بر روی آن تأکید شده است، وجاهت و اهمیت چندانی ندارد لذا حلال‌زادگی از بسته قانونی خیلی از کشورها حذف شد.

وی با بیان اینکه تحول دیگر تغییر در مفهوم جنسیت یا جندر است، ادامه داد: تنها زبانی که مفهوم «جندر» را ترجمه به جنسیت کرد ما بودیم ولی کشورهای دیگر این کار را نکردند زیرا یک واژه نبود که معادل برای آن درست کنیم بلکه یک مفهوم فرهنگی است که تبار 70 ساله دارد و منشأ تحولات فراوان در غرب شده است.

علاسوند تصریح کرد: مفهوم جندر بر این اساس شکل گرفت که تفاوت بین زن و مرد زیاد نیست و مهم هم نیستند و آن مقدار تفاوتی هم که می‌ماند، معنادار و دارای پیوست اخلاقی نیستند لذا گفتند که واژه مرد و زن، واژگان مقدس و ایدئولوژیک و کتب مقدسی و قرآنی است. در اسناد آنان با صراحت آمده است که به جای مرد و زن از واژه مؤنث، مذکر استفاده شود زیرا قصد دارند این تشابه‌سازی را داشته باشند که تمام گونه‌های مؤنث و مذکر در موجودات، قصه اخلاقی ندارند و برای امر طبیعت‌بنیاد منجر به تولید مثل، که این همه قصه اخلاقی و عفت و... لازم نیست، ضمن اینکه بعدها از آن انواع جنسیت را فهم و ترویج کردند.

پیشروی سقوط بشریت

استاد حوزه علمیه خواهران با بیان اینکه مأموریت جدید برای واژه جندر از بین بردن تقسیم گونه انسانی به دو جنس زن و مرد است، اظهار کرد: اینقدر جلو آمدند که امروزه در اسناد اجلاس و سازمان‌های بین‌المللی اگر بندی درباره همجنس‌بازی نباشد، آن سند را ناقص می‌دانند و بیشترین اعتراض آنان به ما در همین مسئله بود و اینقدر این دیدگاه در غرب مسلط است که کمترین واکنش نسبت به همجنس‌گرایی به معنای از بین بردن مهم‌ترین مسئله حقوق بشری است، گویا حقوق این قشر از حقوق زنان هم مهم‌تر است.

علاسوند افزود: در غرب از مسئله حقوق زن هم در بعد نظری و تئوری و هم در عمل و قانونگذاری و رسانه و فرهنگ‌سازی عبور کرده‌اند یعنی روزی می‌گفتند مهم‌ترین بند حقوق بشر حقوق زن است ولی الان نسبت به کلیشه زن و مرد حساس شده‌اند.

هزینه میلیاردها دلار برای آموزش جنسی در آمریکا

وی تأکید کرد: جمعیت طرفدار خانواده و دشمن این نوع مباحث هم اساساً فرصتی برای ابراز نظر خود در فضای آکادمیک نمی‌یابند؛ در فضای مدارس هم آنقدر که بر روی سندهای جنسی کار می‌شود، روی اسناد فرهنگی دیگر کار نمی‌شود؛ در آمریکا میلیاردها دلار در بحث آموزش‌های فراگیر جنسی هزینه می‌کنند، یعنی سواره نظام و پیاده‌نظام بسیار بزرگی در این مسیر هزینه می‌کنند.

استاد حوزه علمیه خواهران با بیان اینکه در صنعت رسانه ندیده‌ام از سال 2000 به این طرف کمپانی‌های بزرگ فیلمسازی مانند هالیوود و کمپانی‌های بزرگ انیمیشن، فیلم و سریالی بسازند که در آن اشاره به یک شخصیت همجنسگرا نشود و با فیلم‌های بسیار خوش ساخت با این قشر هم‌دردی و دلسوزی می‌کنند، گفت: در سال قبل در خبرها دیدم که 50 سوپراستار سینمای هالیوود که بچه‌های ما آن‌ها را می‌شناسند، جزء همجنس‌گرایان هستند.

وی افزود: در کنار این فیلم‌ها مسئله دیگری هم رخ داده است و آن حیازدایی از ادبیات انسان‌ها است لذا بر روی تقویت خودخواهی و خودمحوری نوجوانان تأکید کردند؛ مدرنیته برای تعهد به خویشتن ده‌ها ابزار تولید کرده و نسلی تربیت کرده که فکر می‌کنم وقتی وارد اجتماع شد همه نظامات اجتماعی در خدمت او است ولی ناگهان با مقاومت‌ها روبرو می‌شود و می‌بیند چنین چیزی نیست و دچار ناکامی خواهند شد و خود را در اختیار سیاست و صنعت خواهند دید.

تناقضات در عفاف و حجاب را از بین ببریم

وی تأکید کرد: ما یک کلمه عفاف را به کار می‌بریم ولی برای آن به سختی ساختار می‌سازیم؛ هنوز مسئولان ما مردد هستند که وقتی از عفاف حرف می‌زنند چه نظام اقتصادی برای آن تعریف کنند؛ هنوز دغدغه داریم که فلان لباس فروش برود یا نرود؟

ما هنوز نتوانسته‌ایم دانشگاه‌های خود را با اصالت 15 سال قبل نگه داریم؛ وقتی استادی داریم که خودش لباس مناسبی نمی‌پوشد و ساپورت می‌پوشد و لاک ناخن دارد چگونه توقع داریم فرزندان ما محجبه شوند؟ مدرنیته تلاش کرده است که در خودش تناقض نداشته باشد ولی ما در درون فرهنگ خودمان پر از تناقض هستیم.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1845864