سه‌شنبه 6 آذر 1403

شیوه جدید کلاهبرداری اینترنتی در کهگیلویه و بویراحمد با ترفند وام یک میلیونی + تصاویر

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
شیوه جدید کلاهبرداری اینترنتی در کهگیلویه و بویراحمد با ترفند وام یک میلیونی + تصاویر

کلاهبرداران و مجرمان سایبری با سوء استفاده از عدم آگاهی شهروندان، اقدام به سرقت اطلاعات بانکی و سپس سپرده های آنان در شهر یاسوج کرده اند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از صبح زاگرس گسترش استفاده از فضای مجازی در کنار همه منفعت هایی که دارد باعث به وجود آمدن برجی جرائم شده است که از آن جمله می توان به کلاهبرداری های اینترنتی اشاره کرد که با ترفندهای مختلفی توسط سودجویان انجام می شود و افرادی که آگاهی کافی ندارند در این دام گرفتار می شوند.

کلاهبرداران و مجرمان سایبری با سوء استفاده از عدم آگاهی شهروندان، اقدام به سرقت اطلاعات بانکی و سپس سپرده های آنان می کنند که باید در این زمینه هوشیار بود.

شب گذشته یکی از شهروندان در تماس با این پایگاه خبری از خالی شدن حساب بانکی تعدادی از شهروندان خبر داد که با وعده دریافت وام 10 میلیون ریالی، اطلاعات حساب خود را در اختیار کلاهبرداران قرار داده بودند.

شیوه کار کلاهبرداران به این صورت است که یک نرم افزار اندروید به نام " یارانه " را به همراه مننی جهت تبلیغات به گروه های مختلف ارسال کرده اند و در آن به شهروندان وعده دریافت یارانه با ثبت نام در این نرم افزار را داده اند.

شهروندان پس از ورود به نرم افزار باید نام نویسی کنند و برای این کار باید مبلغ 2 هزار تومان را واریز کنند؛ درخواست واریز این مبلغ کم باعث می شود شهروندان آن را پرداخت کنند به امید آن که بتوانند وام مورد نظر خود را بدون دردسر دریافت کنند اما غافل از این که این موضوع یک تله برای آن هاست که توسط سودجویان پهن شده است.

پس از واریز این مبلغ کم، تمامی اطلاعات حساب یعنی شماره کارت، رمز دوم، تاریخ انقضاء و CVV2 را به دست می آورند و سپس اقدام به خالی کردن حساب ها می کنند.

نکته جالب توجه این است که کلاهبرداران مبلغ دزدیده شده را به صورت مستقیم به حساب خود واریز نمی کنند؛ از آن جایی که آن ها اطلاعات حساب مشتریان زیادی را از این طریق به دست آورده اند، پول برداشت شده از حساب فرد اول را به حساب قربانی دیگر واریز می کند و به همین ترتیب چند بار این کار را انجام می دهند تا شناسایی خودشان سخت تر شود.

همانطور که در تصویر زیر می بینید این برنامه از شما می خواهد اجازه دهید پیامک ها را مشاهده کند؛ این مساله باعث می شود این نرم افزار به پیامک های شما از جمله رمز پویا دسترسی پیدا کند.

این نرم افزار همچنین از شما می خواهد دسترسی به مخاطبان شما نیز داشته باشد تا از این طریق بتواند پیام های تبلیغاتی را برای آن ها نیز ارسال کند و قربانیان جدیدی پیدا کند.

نکته مهم و اساسی این است که تا زمانی که این دو مجوز را صادر نکنید نرم افزار کار نخواهد کرد و به صورت خودکار از آن خارج می شوید و با توجه به این که شما را برای ثبت نام وام یک میلیونی قانع کرده بود مجبور می شوید این دسترسی ها را صادر کنید.

پس از ورود به نرم افزار شما باید کد ملی سرپرست خانوار، شماره کارت یارانه، سال تولد و یک کد شش رقمی را وارد کنید و سپس وارد صفحه پرداخت می شوید که باید اطلاعات حساب خود را وارد کنید. و وارد کردن اطلاعات حساب برابر است با سرقت اطلاعات بانکی و خالی شدن حساب ها.

گفتنی است شهروندان می توانند با مراجعه به پلیس فتا شکایت خود را پیگیری کنند اما مهمتر از پیگیری قضایی کسب آگاهی لازم در خصوص این پیام های تبلیغاتی است که این گونه در دام سودجویان و کلاهبرداران گرفتار نشوند.

در پایان ذکر این نکته لازم است که کلاهبرداران با ترفندهای دیگری مانند استخدام تایپیست و گوینده و ادمین، همچنین نرم افزارهای صیغه یابی، ماهواره جیبی، ارسال پیامک های جعلی و... اقدم به کلاهبرداری با روش مشابه از شهروندان می کنند که باید در مقابله با آن ها کاملا هوشیار بود.

انتهای پیام /

شیوه جدید کلاهبرداری اینترنتی در کهگیلویه و بویراحمد با ترفند وام یک میلیونی + تصاویر 2
شیوه جدید کلاهبرداری اینترنتی در کهگیلویه و بویراحمد با ترفند وام یک میلیونی + تصاویر 3
شیوه جدید کلاهبرداری اینترنتی در کهگیلویه و بویراحمد با ترفند وام یک میلیونی + تصاویر 4
شیوه جدید کلاهبرداری اینترنتی در کهگیلویه و بویراحمد با ترفند وام یک میلیونی + تصاویر 5