شنبه 29 دی 1403

صادرات نفت در پایانه‌های اصلی لیبی همچنان متوقف است

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
صادرات نفت در پایانه‌های اصلی لیبی همچنان متوقف است

مهندسان زیرساخت‌های صادرات نفت لیبی، از ادامه توقف بارگیری و صادرات نفت در پایانه‌های اصلی این کشور آفریقای شمالی عضو اوپک خبر دادند.

مهندسان زیرساخت‌های صادرات نفت لیبی، از ادامه توقف بارگیری و صادرات نفت در پایانه‌های اصلی این کشور آفریقای شمالی عضو اوپک خبر دادند.

به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس اعلام رویترز، 6 مهندس فعال در زیرساخت‌های صادرات نفت لیبی اعلام کردند: در پی اختلاف بین جناح‌های سیاسی رقیب لیبی (دولت‌های شرق و غرب) بر سر کنترل بانک مرکزی و درآمدهای نفت، صادرات نفت در بنادر بزرگ لیبی در روز دوشنبه (12 شهریور) همچنان متوقف و تولید در سراسر این کشور با کاهش همراه بوده است.

به گفته این مهندسان، تولید نفت یکی از شرکت‌های نفتی لیبی با هدف تأمین خوراک برق پایانه «الحریقه» اندکی با افزایش همراه است.

بحران کنترل بانک مرکزی لیبی، اختلافی تازه را بین جناح‌های شرق و غرب این کشور که از حمایت ترکیه و روسیه برخوردارند رقم زده است، به‌طوری که عرضه نفت، این کشور آفریقای شمالی عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) را تهدید می‌کند.

تعطیلی تأسیسات تولید در میدان نفتی لیبی به سراسر این کشور کشیده شده است و رهبران دولت مستقر در شرق (بنغازی) از مقام‌های دولت مستقر در غرب (طربلس) خواستند درخصوص جایگزینی رئیس بانک مرکزی عقب‌نشینی کنند.

این بحران تهدیدی برای پایان‌دادن به دوره چهارساله صلح نسبی در این کشور عضو اوپک است.

مهندسان تأسیسات نفتی لیبی گفتند که صادرات در پایانه‌های «البریقه»، «الزویتینه»، «الحریقه»، «راس لانوف»، «اس سیدر» و «سیتره» همچنان متوقف است.

به گفته این مهندسان، شرکت نفت «عربین گالف» (AGOCO)، یکی از شرکت‌های تابعه شرکت ملی نفت لیبی (NOC)، دستور داد تولید در میدان‌های نفتی واقع در گستره عملیاتی این شرکت برای تأمین خوراک یک نیروگاه برق در پایانه «الحریقه» افزایش یابد.

شرکت ملی نفت لیبی هفته گذشته اعلام کرده بود که تولید روزانه شرکت نفت «عربین گالف» که اداره میدان‌های «نفوره»، «سریر» و «مصلا» را عهده‌دار است، در 28 اوت (هفتم شهریور) 139 هزار بشکه بوده است که نسبت به 290 هزار بشکه در 20 ژوئیه کاهش نشان می‌دهد.

این شرکت روز پنجشنبه هفته گذشته (هشتم شهریور) اعلام کرده بود که مجموع تولید روزانه نفت این کشور آفریقای شمالی عضو اوپک از 959 هزار بشکه در 26 اوت (پنجم شهریور) به بالای 591 هزار بشکه در 28 اوت (هفتم شهریور) رسیده است که نشان‌دهنده بیش از 120 میلیون دلار زیان در سه روز است.

شرکت ملی نفت لیبی اعلام کرد که تولید نفت خام این کشور در 20 ژوئیه (30 تیر) حدود یک‌میلیون و 280 هزار بشکه در روز بوده است.

بر اساس گزارش منابع ثانویه اوپک، میانگین تولید روزانه لیبی در ماه ژوئیه یک‌میلیون و 180 هزار بشکه بوده است.