جمعه 5 بهمن 1403

صالحی امیری: اگر به کمیته المپیک بودجه تخصیص داده نشود، شاید در رویدادهای سال آتی شرکت نکنیم / سجادی حضورش در انتخابات را تکذیب کرد

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
صالحی امیری: اگر به کمیته المپیک بودجه تخصیص داده نشود، شاید در رویدادهای سال آتی شرکت نکنیم / سجادی حضورش در انتخابات را تکذیب کرد

رئیس کمیته ملی المپیک گفت: اگر به کمیته المپیک بودجه تخصیص داده نشود، شاید در رویدادهای 3گانه سال آتی شرکت نکنیم!

به گزارش خبرنگار ورزشی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ نشست خبری و هم‌اندیشی مسئولین کمیته ملی المپیک با اصحاب رسانه، صبح امروز در محل سالن جلسات کمیته ملی المپیک و با حضور رضا صالحی‌امیری رئیس، کیکاووس سعیدی دبیر، نصراله سجادی مشاور کمیته ملی المپیک و پیمان فخری سرپرست کاروان ایران در بازیهای آسیایی هانگژو برگزار شد.

رضا صالحی امیری رئیس کمیته ملی المپیک در این نشست اظهار داشت: چیزی که برای بازی های آسیایی رخ داده، 3 مرحله کار داریم. مرحله اول سیاست های کاروان هست که در اولین جلسه ستاد عالی تصویب شد. آمادگی لازم در فدراسیون ها با برگزاری اردوها نکته دوم است. مجموعه اقدامات مجموع کمیته ملی المپیک هم سطح سوم است تا اعزامی عزتمندانه داشته باشیم. 5 سیاست برای کاروان آسیایی تعریف شد؛ اولین محور آن اعزام کاروان کیفی بر اساس سیاست ابلاغی‌ست. دومی توجه ویژه به حوزه بانوان به دلیل باور به حضور فعال‌تر دختران می‌تواند علاوه بر کسب سکو به ارتقای پرستیژ کشور کمک کند. دوره قبل حدود 100 نفر اعزام بانوان داشتیم و در این دوره باید کمی و کیفی قویتر باشیم. اعزام کاروان کیفی با توجه به شرایط کشور در دستور کار ماست. به دنبال نتیجه ای بهتر از جاکارتا هستیم تا تصویری از ایران زیبا با فرهنگ و تمدن کشور به نمایش بگذاریم. مجموعه‌ای از فعالیت‌های فرهنگی را خواهیم داشت و از ظرفیت‌های داخلی اعم از تجهیزات و البسه بوده و در پایان ارتقای جایگاه ایران به رده پنجم قاره. هنوز نام و شعار کاروان مشخص نشده اما به زودی این کار را خواهیم کرد.

صالحی امیری در پاسخ به سئوالی درباره شرایط مالی بد وزنه برداری و اعتراض این فدراسیون گفت: وزنه برداری یکی از فدراسیون های اساسی و مهم ورزش قهرمانی ماست. در جایگاه کمیته ملی المپیک وزنه برداری جزو 3 فدراسیون اول بوده و حمایت از این فدراسیون قطعی و دائمی است. ما به عنوان کمیته بودجه همه فدراسیون ها را به شکل کامل تخصیص دادیم اما تاکنون آمارمان نشان می داد که میانگین حدود 120 تا 130 درصد به همه فدراسیون ها داده‌ایم. مجموعا طی این 4 سال کمیته به تعهدات خود وفادار بود و بیش از 100 درصد بودجه پرداخت شده. طی 4 ماهه نخست سال 90 درصد بودجه تخصیص داده شد و 10 درصد باقی مانده هم هفته گذشته واریز شد تا تعهدمان عملی شود. به دلیل اعزام‌ها هم مشکلات مانند یک وظیفه برطرف شد و مستمرا به فدراسیون ها کمک می‌کنیم. به فدراسیون قایقرانی 3 هزار، والیبال 20 هزار، کاراته 10 هزار، وزنه برداری تهیه بلیت و 20 هزار یورو. هفته گذشته هم 300 میلیون تومان به وزنه برداری دادیم اما حق این فدراسیون بیشتر از این هاست. با هیچ فدراسیونی در بحث بودجه رابطه توزیع ناعادلانه نداریم. سیاست ما شفاف‌سازی درباره منابع مالی‌ست.

رئیس کمیته ملی المپیک در ادامه درباره بودجه کمیته ملی المپیک بیان کرد: همه کارها را همکاران خوبم صورت دادند و ضرورت ها انجام شد. باید به بودجه 200 میلیاردی می‌رسیدیم و هدف مان حالا رسیدن از بودجه 215 میلیاردی به بودجه 400 میلیاردی است که باید به آن در دوره آتی برسیم. شرایط کشور سخت است اما ورزش برای اداره رویدادها به ارز نیاز دارد. برای 3 رویداد سال میلادی آتی حداقل 4 میلیون دلار ارز می‌خواهیم. پیش‌بینی اعزام حدود 400 نفر برای بازی‌های کشورهای اسلامی و 500 نفر برای بازی‌های آسیایی داریم. هزینه‌های زیادی در هانگ‌ژو خواهیم داشت که از جاکارتا به مراتب بیش‌تر خواهد بود و نیاز به 2 میلیون دلار داریم. برای رویداد جوانان هم حدودا 1 میلیون دلار می‌خواهیم و یعنی سال 1401 فقط برای رویدادها حدود 100 میلیارد می‌خواهیم. المپیک توکیو تعدادمان کمتر بود اما در بازی های آسیایی انتخابی وجود ندارد و تعدادمان بیشتر خواهد بود. برای جاکارتا 2 میلیون دلار ارز خریدیم 8 میلیارد تومان، الان برای هانگ‌ژو همان ارز حدود 50 تا 60 میلیارد تومان!

صالحی امیری با اشاره به ادغام بودجه کمیته ملی المپیک و عدم تخصیص اعتبار جدا تاکید کرد: نامه‌ای را برای بحث ادغام بودجه به معاون اول رئیس جمهور، رئیس مجلس و سایر مقامات ذی‌ربط ارسال کردم. این تصمیم از نظر ما غیرکارشناسی و غیرحرفه‌ای بود. در وهله نخست انتقاد، گفتیم چرا برای یک تصمیم با این دستگاه مشورت نشد؟ اگر با ما صحبت می‌کردند، تصمیم‌شان برمی‌گشت. حساسیت کمیته بین‌المللی المپیک در بحث مداخله دولت پیش می‌آید و خلاف منشور هم هست. IOC همین الان به ایتالیا اخطار استقلال بودجه به لحن شدیدی داده که رونوشت آن به ما رسیده. بر اساس اساس‌نامه مصوب دولت، مجلس و شورای نگهبان ما یک نهاد عمومی غیردولتی مستقل هستیم. مفهوم این یعنی استقلال بودجه و ردیف بودجه در مجلس کمک هست. تعهد ما برای برگزاری رویدادهای بین‌المللی هم موجود هست و 100 میلیارد تومان بودجه فوق‌العاده تا بهار 1401 برای خرید ارز می‌خواهیم. ممکن است اگر بودجه تخصیص داده نشود، ما در رویدادهای 3گانه سال آتی شرکت نکنیم! اگر این طرح توسط مجلس اصلاح نشود، ما با دو چالش اعتراض IOC و عدم حضور اجباری در رویدادهای بین‌المللی مواجه می‌شویم. منابع مالی ما باید مطمئن باشند و تامین شوند تا دغدغه اعزام نداشته باشیم.

وی افزود: پیش از این ما یک ماه پیش از اعزام، ارز را به کشور مقصد ارسال می‌کردیم. برنامه‌ریزی وقتی امکان دارد که منابع مالی موجود باشد و انگیزه‌ها از بین نرود. نیازمند پشتوانه مطمئن مالی از سمت دولت و دستگاه‌ها هستیم تا انگیزه ها برای ارتقا و رشد نابود نشود. برخی ها که حداقل سواد مدیریتی را هم ندارند، گفتند برای نظارت بیشتر روی کمیته ملی المپیک این ادغام را انجام دادیم! ما استقرار دائمی سازمان بازرسی را داریم و نظارت تخصصی هم کمیته ملی المپیک تنها مرجع صالح برای فدراسیون هاست. طبق مفاد منشور و اساس‌نامه ما باید روی عملکردها نظارت کنیم. مسئولیت هر اتفاقی پس از عدم اصلاح بودجه با تصمیم‌گیرندگان خواهد بود.

وی درباره تغییر اساسنامه فدراسیون ها و آیین نامه های ابلاغی بیان کرد: در اساس‌نامه و آیین‌نامه ابلاغی به فدراسیون ها نه دخیل بودیم و نه مطلع اما یک نامه را 2 سال پیش به آقای علی لاریجانی اعلام کردیم که تصمیمات مغایر با منشور در این آیین نامه ها برایمان تبعات خواهد داشت.

رئیس کمیته ملی المپیک درباره انتخابات کمیته ملی المپیک تاکید کرد: در تاریخ مقرر انتخابات کمیته را قطعا برگزار خواهیم کرد و انتظار داریم که انتخابات فدراسیون های المپیکی هم برگزار شود. این اتفاق خواهد افتاد و ارزیابی ما این است. بر اساس اساس‌نامه نصف + 1 اعضای مجمع باید روسای فدراسیون های المپیکی باشند و اگر این اتفاق رخ ندهد، امکان برگزاری انتخابات نیست. مطمئنا وزارت ورزش مصمم به برگزاری انتخابات فدراسیونهاست.

وی درباره حضور احتمالی وزیر ورزش و جوانان در انتخابات آتی کمیته المپیک گفت: آقای سجادی وزیر سخت‌کوش و دل‌سوز ماست و سکان‌دار وزارتی بزرگ و سنگین شده. در چارچوب اساسنامه هر کسی می‌تواند کاندید شود و ارزیابی حقوقی برای امکان حضور افراد در مجمع و مسئولیت، پس از ثبت‌نام است. نمی‌شود بر اساس پیش‌داوری ها قضاوت داشت. وی چنین موضوعی را هفته گذشته تکذیب کرد. یک ماه پیش از موعد انتخاباتی ستاد انتخاباتی به محوریت دبیرکل شکل می‌گیرد.

رئیس کمیته ملی المپیک در خصوص حضور خودش در انتخابات گفت: واقعا به تصمیم قطعی برای شرکت در انتخابات نرسیده‌ام.

صالحی امیری درباره اعضای هیات اجرایی گفت: مسئولیت اعضای هیات اجرایی افتخاری است و شغل نیست به جز دبیر کل و خزانه‌دار. این بند تیپ است و در همه کمیته‌های ملی المپیک جهان گنجانده شده. مسئولیت نداشتن و شغل نبودن فرق دارد؛ تفسیر درستی باید داشته باشیم. این یک بحث اداری هست و در بسیاری از کشورها مقامات ارشد ریاست کمیته را هم برعهده دارند. رییس جمهور 8 کشور رئیس کمیته ملی المپیک هم هست. چرا که بتوانند از ظرفیت ورزش ملی برای توسعه ورزش قهرمانی بهره‌مند شوند، نه مداخله دولت.

وی با تکذیب اینکه برخی اعضای هیات اجرایی با توجه به شرایط خواستار لغو انتخابات هستند، افزود: باید انصاف داشته باشیم و قضاوتی عادلانه کنیم. اعضای هیات اجرایی به عنوان یک بازوی قوی با من همکاری صادقانه داشتند و تمام تصمیمات با کسب نظر آن ها اتخاذ شد. آن ها صاحب صلاحیت هستند و نظرات فردی اشخاص خاص را نباید تعمیم به کل داد. رسما اعلام می کنیم مجمع کمیته ملی المپیک با هدف برگزاری انتخابات 17 اسفند برگزار می شود.

صالحی امیری درباره انتخاب سرپرستان کاروان های اعزامی در رویدادهای سال آینده بیان کرد: هر تصمیمی درباره سرپرستان کاروان‌ها از سوی سخن‌گو اعلام خواهد شد.

رئیس کمیته ملی المپیک در پاسخ به سئوالی درباره احضارنامه IOC به کمیته ملی المپیک درباره اتفاقات فدراسیونهای مورددار همانند ژیمناستیک و دوچرخه سواری بیان کرد: هیچ مرجعی ما را به لوزان فرانخوانده و فدراسیون جهانی ژیمناستیک به کمیته ملی المپیک نامه‌ای نداده. از طریق گفت‌وگو و تعامل دوجانبه کمیته با فدراسیون های جهانی این مشکلات به زودی حل می‌شود.

انتهای پیام /