یک‌شنبه 30 دی 1403

صفر؛ سهم واحدهای لبنی خراسان جنوبی از تسهیلات

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
صفر؛ سهم واحدهای لبنی خراسان جنوبی از تسهیلات

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اقدامات انجام شده در حوزه واحدهای لبنی پس از سفر رئیس جمهور به استان در سال گذشته را تشریح کرد که بیشتر این اقدامات مربوط به قبل از سفر رئیس جمهور است و به گفته فعالان حوزه لبنی استان بعد از این سفر اول اقدام مفید و موثری انجام نشده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از خاورستان، با توجه به اینکه خراسان جنوبی در آستانه دومین سفر استانی رئیس جمهور قرار دارد، اخیرا گزارشی در خصوص خام فروشی شیر و بی توجهی نسبت به واحدهای لبنی استان؛ علی رغم دستور رئیس رجمهور، بر روی خروجی پایگاه خبری تحلیلی خاورستان قرار گرفت.

در ادامه گزارش قبلی، در این گزارش؛ سازمان جهاد کشاورزی استان اقدامات انجام گرفته پس از اولین سفر رئیس جمهور به استان را تشریح کرده که البته یکی از فعالان حوزه لبنی هم به این اقدامات پاسخ داده است.

اقدامات انجام شده برای رفع مشکلات واحدهای لبنی

مهدی جعفری رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار خاورستان، تعداد کل واحدهای لبنی استان را 16 واحد اعلام کرد و گفت: از این تعداد8 واحد لبنی فعال، یک واحد نیمه فعال و 7 واحد لبنی هم غیرفعال است. این در حالی است که وقتی بنده به عنوان رئیس سازمان جهاد کشاورزی منصوب شدم، تنها دو سه واحد لبنی فعال بود، اما الان دو واحد بزرگ و 6 واحد کوچک یا کارگاه فعال هستند.

وی افزود: هم اکنون میزان تولید روزانه شیر در استان حدود 250 تن است.

وی همچنین در خصوص اقدامات انجام شده از سفر سال گذشته رئیس جمهور تاکنون در جهت رفع مشکلات واحد‌های لبنی استان موارد زیر را تشریح کرد:

1- مکاتبه شماره 36355 مورخ 03/04/1400 ریاست سازمان جهاد کشاورزی استان با مدیرکل دفتر اموراقتصادی وزارت متبوع جهت تامین اعتبار تسهیلاتی در راستای تکمیل زنجیره ارزش شیر وبروز رسانی وتوسعه خطوط تولید واحدهای موجود استان بمنظور افزایش تعداد محصولات سبد تولیدی از قبیل پنیر، پنیر پیتزا، خامه، شیر خشک و... و تامین سرمایه در گردش جهت خرید شیر تولیدی استان

2- برگزاری جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در مورخ 05/04/1400 با دستور کار بررسی مشکلات واحدهای تولید و فرآوری محصولات لبنی استان و ارائه راهکارها با 7 مصوبه در محل اتاق بازرگانی

3- مکاتبه شماره 27283 مورخ 02/05/1400 استاندار خراسان جنوبی با وزیر جهادکشاورزی درخصوص رفع مشکلات واحدهای تولید و فرآوری محصولات لبنی استان

4- مکاتبه مجدد با شماره 55195 مورخ 01/06/1400 ریاست سازمان جهاد کشاورزی استان با مدیرکل دفتر اموراقتصادی وزارت متبوع جهت تامین اعتبار تسهیلاتی در راستای تکمیل زنجیره ارزش شیر وبروز رسانی وتوسعه خطوط تولید واحدهای موجود استان

5- معرفی شرکت تعاونی کشاورزی گاوداران بیرجند (واحد تولید لبنیات ستره) جهت دریافت تسهیلات سرمایه در گردش از محل منابع بانکی به مبلغ 20 هزار میلیون ریال در تاریخ 03/06/1400 به صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی

6- برگزاری جلسه کارگروه امور اقتصادی و توسعه سرمایه گذاری سازمان جهاد کشاورزی استان در مورخ 28/07/1400 با دستور کار بررسی راهکارهای کمک به صنایع لبنی استان در جهت افزایش جذب شیر خام توسط این واحدها با 5 مصوبه در محل سازمان جهاد کشاورزی

7- برگزاری جلسه کمیسیون صنعت اصل 44 و محیط کسب و کار در محل اتاق بازرگانی در مورخ 23/08/1400 با دستور کار پیگیری تسهیلات واحدهای تولید و فرآوری محصولات لبنی استان

8- برگزاری جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید 10/08/1401 با دستور کار بررسی مشکلات واحدهای تولید و فرآوری شیر آنا در محل سازمان جهاد کشاورزی در راستای پیگیری روند جذب سرمایه گذار جدید برای واحد

9- برگزاری جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید 14/08/1401 با دستور کار بررسی مشکلات واحدهای تولید و فرآوری محصولات لبنی استان (واحد تولید شیر پاستوریزه و فرآوردههای لبنی آلبان - واحد تولید کشک رئوف - واحد تولید لبنیات شرکت سهامی زراعی خضری - شرکت لبنیات آنا قاین - واحد تولید لبنیات شرکت تعاونی بعثت بشرویه) در محل استانداری

برگزاری ستاد تسهیل برای واحدهای لبنی

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی همچنین در خصوص اینکه برای کدام واحدهای لبنی استان جلسه ستاد تسهیل برگزار شده و این جلسات چه مصوبات، نتیجه و خروجی داشته است، گفت: در 25/08/1400 جلسه کارگروه امور اقتصادی و توسعه سرمایه گذاری سازمان جهاد کشاورزی استان جهت بررسی مشکل معوقات کارگری شرکت ایجاد لبنیات قهستان برگزار و مصوب شد که " با عنایت به انتقال مالکیت این واحد تولیدی و برخی از واحدهای تولیدی دیگر در استان و تغییر ترکیب هیئت مدیره و مدیران شرکت و علی رغم تسویه بدهی های قبلی این واحدها، لیکن بانک ها در پرداخت تسهیلات به اینگونه واحدهای تولیدی سوابق بانکی مدیران قبلی و صورت های مالی شرکت از ابتدا را ملاک عمل قرار داده و نتیجه اعتبار سنجی شرکت منفی اعلام می شود که این امر باعث بروز مشکلاتی در دریافت تسهیلات بانکی گردیده است. لذا مقرر شد این موضوع توسط شورای هماهنگی بانک های استان بررسی و ابهامات موجود پیرامون اعتبار سنجی سرمایه گذاران، ترهین و توثیق محل طرح و الزام اجرای مصوبات کارگروه احصا و نتیجه نهایی را به دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری و سازمان جهاد کشاورزی استان اعلام نمایند".

جعفری بیان کرد: در تاریخ 10/08/1401 هم جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید با دستور کار بررسی مشکلات واحد تولید و فرآوری شیر آنا در محل سازمان جهاد کشاورزی در راستای پیگیری روند جذب سرمایه گذار جدید برای واحد برگزار و مصوب شد که " پیرو بند 3 مصوبات کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان مورخ 29/06/1401، مقرر گردید جناب آقای علوی نژاد، پیگیری و اهتمام لازم برای حضور سرمایه گذار جدید به استان را بعمل آورده و در اسرع وقت جلسه ای با حضور سرمایه گذار جدید، مجری واحد، نمایندگان جهادکشاورزی، بانک سپه، تامین اجتماعی و اتاق بازرگانی برگزار و در جهت تعیین تکلف بدهی های بانکی و تامین اجتماعی واحد مذکور بررسی ها و هماهنگی های لازم بعمل آید". همچنین مقرر شد بعد از آن هم در اسرع وقت جلسه ای با حضور اعضای کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان، آقای علوی نژاد و سرمایه گذار جدید در محل دفتر معاون محترم هماهنگی امور اقتصادی استانداری برگزار و اقدامات لازم در راستای احیاء واحد تولید لبنیات آنا قاین بعمل آید.

وی ادامه داد: همچنین در 14/08/1401 هم جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید با دستور کار بررسی مشکلات واحدهای تولید و فرآوری محصولات لبنی استان از جمله (واحد تولید شیر پاستوریزه و فرآورده های لبنی آلبان - واحد تولید کشک رئوف - واحد تولید لبنیات شرکت سهامی زراعی خضری - شرکت لبنیات آنا قاین - واحد تولید لبنیات شرکت تعاونی بعثت بشرویه) در محل استانداری برگزار شد و مصوباتی را در پی داشت.

او افزود: بر اساس این جلسه، در خصوص واحد تولید شیر پاستوریزه و فرآورده های لبنی آلبان - شرکت ایجاد لبنیات قهستان (شهرستان بیرجند) که مشکل آن پرونده قاچاق شیرخشک است، مصوب شد که این شرکت نسبت به درخواست تجدید نظر و اعاده دادرسی وفق ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری اقدام کند. همچنین با توجه به عدم پاسخ مرتبط استعلام اداره کل تعزیرات حکومتی توسط معاونت غذا و دارو در خصوص محموله شیرخشک کشف شده و با عنایت به اینکه رای پرونده قضایی کارخانه مذکور تایید و برای اجرا ابلاغ گردیده است، مقرر گردید در راستای حمایت از واحد تولیدی و بازگشایی آن، پیگیری و مساعدت لازم جهت برگشت پرونده متقاضی و بررسی مجدد آن توسط اداره کل تعزیرات حکومتی استان بعمل آید که با توجه به نزدیک شدن به زمان مقرر برای اجرای حکم پرونده واحد تولیدی، مقرر گردید اقدامات و پیگیری های لازم به منظور توقف اجرای حکم واحد برای مدت حداقل یکماه بعمل آید.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اظهارکرد: در مورد واحد تولیدی کشک رئوف بیرجند هم با توجه به اتمام اعتبارات بند (الف) تبصره (18) سال 1400، مقرر شد تا متقاضی در اسرع وقت نسبت به اخذ و ارائه صورت حسابهای مالی حسابرسی شده مورد تأیید جامعه حسابداران رسمی و سایر مدارک مودنیاز به بانک کشاورزی اقدام کند تا پس از ابلاغ اعتبارات سال 1401، اعطای تسهیلات این واحد با معرفی سازمان جهاد کشاورزی در اولویت پرداخت قرار گیرد.

وی گفت: برای حمایت از تولید و تثبیت اشتغال واحد تولید لبنیات شرکت سهامی زراعی خضری شهرستان قاینات هم که برای بازسازی و نوسازی ماشین آلات و سرمایه درگردش نیازمند دریافت تسهیلات بود، مصوب شد که این واحد تولیدی نسبت به اخذ مجوزهای لازم و ثبت نام در سامانه تسهیلاتی سیتا، جهت توسعه و نوسازی واحد در راستای تولید سبد متنوع محصولات و تامین سرمایه درگردش واحد اقدام کند که این شرکت پس از ابلاغ اعتبارات سال 1401و طی فرآیند بررسی و تصویب طرح، از محل اعتبارات بند (الف) تبصره (18) سال 1401 به بانک عامل معرفی می شود.

جعفری ادامه داد: در مورد شرکت لبنیات آنا قاین هم مصوب شد که این واحد لبنی پیگیری و اهتمام لازم برای حضور سرمایه گذار جدید به استان را در اسرع وقت انجام دهد و بعد از آن هم جلسه ای با حضور سرمایه گذار جدید و مسئولان در جهت تعیین تکلف بدهی های بانکی، مالیاتی، تامین اجتماعی و... برگزار و بررسی شود و پس از آن هم جلسه ای در محل دفتر معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری، اقدامات لازم در راستای احیاء این انجام شود.

او عنوان کرد: در این جلسه موضوع تسهیلات موردنیاز شرکت تعاونی لبنیات بعثت بشرویه از محل تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و عشایری نیز مطرح شد که با توجه به طولانی شدن روند تکمیل پرونده به دلیل درگذشت یکی از اعضای هیأت مدیره شرکت و انجام مراحل تغییرات، با توجه به کسری مدارک پرونده (صورتهای مالی حسابرسی شده)، مقرر شد که این شرکت در بازه زمانی حداکثر 2 ماهه نسبت به تکمیل مدارک مورد نیاز اخذ تسهیلات و احیاء واحد اقدام کند و معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی بیرجند، بانک کشاورزی و بانک توسعه تعاون هم مساعدت لازم را در راستای احیا این واحد داشته باشند.

جعفری تصریح کرد: همچنین مصوب شد که در راستای حمایت از تولیدات واحدهای لبنی استان، دستگاههای اجرایی، بیمارستانها، نهادهای نظامی، انتظامی و... فرآورده های لبنی موردنیاز خود را از محل تولیدات واحدهای صنایع لبنی استان تامین نمایند.

افزایش جذب شیر توسط کارخانه های لبنی

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی در خصوص اینکه از سفر رئیس‌جمهور تاکنون مشکل چند کارخانه لبنی استان حل شده و ظرفیت تولید این واحدها چقدر افزوده شده است، گفت: طی این مدت؛ با اخذ تسهیلات توسعه و خرید تجهیزات توسط دو واحد لبنیات ستره بیرجند و هجرت طبس به افزایش میزان جذب شیر خام توسط واحدهای لبنی استان افزوده شده است. همچنین واحد تولید لبنیات بعثت بشرویه نیز با تغییر مدیریت و معرفی جهت اخذ تسهیلات ارزان قیمت در حال تکمیل مدارک پرونده تسهیلات و حل مشکلات، در راستای احیا است که بزودی به بهره برداری خواهد رسید.

جعفری ادامه داد: با تکمیل خط تجهیز و توسعه واحدهای لبنیات ستره و هجرت طبس میزان جذب شیر خام استان، روزانه حدود 20 تن افزایش می یابد. همچنین کارخانه لبنی بعثت بشرویه (پدنک) نیز پس از راه اندازی قادر به جذب روزانه حدود 20 تن شیر خواهد بود.

وی تاکید کرد: تولید روزانه 250 تن شیر از مجموع واحدهای صنعتی و سنتی استان، پیش بینی تولید بیش از 500 تن شیر با تکمیل مجتمع های گاوداری در سطح استان و از طرفی دارا بودن امتیاز مرز مشترک استان با کشور افغانستان و بازارچه فعال مرزی ماهیرود، ظرفیت بالقوه ای برای صادرات محصولات لبنی در اخراسان جنوبی ایجاد کرده است.

تصویب تسهیلات برای راه اندازی و توسعه

او در مورد اینکه طی یکسال اخیر چه میزان تسهیلات به واحد‌های لبنی برای احیا یا توسعه پرداخت شده است، نیز گفت: در این خصوص برای واحد لبنی بعثت بشرویه 4 میلیارد تومان، واحد لبنی زیرکوه 4 میلیارد تومان، کشک رئوف بیرجند 20 میلیارد تومان، هجرت طبس 3 میلیارد تومان، واحد لبنی فردوس یک میلیارد و 600 میلیون تومان، واحد لبنی ستره 5 میلیارد تومان، ایجاد لبنیات قهستان 2 میلیارد تومان، مصوب شده که این واحدها برای دریافت تسهیلات معرفی شده اند اما تاکنون تنها واحد لبنیات هجرت و ستره موفق به دریافت این تسهیلات شده اند.

جعفری یادآور شد: همچنین برای دو واحد تولیدی شیر دکتر مشار و ایجاد لبنیات قهستان نیز مجوز توسعه جهت تولید شیر خشک با ظرفیت سالانه 4800 تن صادر شده که در صورت پیگیری این واحدها برای راه اندازی خط تولید شیر خشک، امکان جذب روزانه شیر خام بیش از 100 تن فراهم خواهد شد.

وی گفت: امکان معرفی جهت اخذ تسهیلات سرمایه در گردش و سرمایه ای برای تامین نقدینگی، توسعه و تجهیز واحدهای لبنی نیز از محل اعتبار بند الف تبصره 18 سال 1401 فراهم بوده که پس از ابلاغ اعتبار در اولویت معرفی قرار خواهند گرفت. البته این تسهیلات در کل کشور هنوز ابلاغ نشده و احتمالا از دی ماه ابلاغ خواهد شد.

درخواست ایجاد پالایشگاه شیر

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: درخواست این سازمان در خصوص احداث پالایشگاه شیر توسط تشکل های بخش کشاورزی با ظرفیت تولید روزانه 150 تن و پیش بینی اعتبار مورد نیاز به میزان 300 میلیارد تومان نیز طی نامه شماره 55627 مورخ 08/05/1401 سازمان جهاد کشاورزی استان به وزیر جهادکشاورزی ارسال شده است و قول دریافت اعتبار مورد نیاز آن را از وزیر گرفته ایم.

جعفری افزود: در این خصوص برنامه ما این است که مرکزی برای لبنیات با ظرفیت بالای 100 تن ایجاد شود که بتواند همه محصولات لبنی را تولید کند، در حالی که هم اکنون دستگاه های همه واحدهای لبنی استان فرسوده و قدیمی است که توان تولید محصولات متنوع لبنی و شیر استرلیزه ندارد و به همین دلیل هم نمی تواند با واحدهای بروز لبنی رقابت داشته باشد.

برخورد قضایی با سرمایه گذاران متمول غیر مسئول

وی با اشاره به اینکه تنها یک کارخانه بروز در استان وجود دارد که آن هم تعطیل است و پای کار نمی آید، بیان کرد: متاسفانه افرادی از تسهیلات و امکانات بهره مند شدند که اکنون خودشان را در مقابل دامداران مسئول نمی دانند، افراد متمولی که در گذشته پولی گرفتند و اکنون ساختمان کارخانه؛ تمام ارزش افزوده پول آنها را جبران کرده اما اکنون تولید را رها کرده و می گویند نمی صرفد.

جعفری تاکید کرد: اما اگر قرار است اتفاقی بیفتد و تسهیلاتی داده شود، باید در اختیار تشکل های بخش کشاورزی قرار بگیرد تا از یک طرف کارخانه شان بچرخد و از طرف دیگر هم ارزش افزوده ای برای شیر تولید کند، چرا که قطعا تشکل های بخش کشاورزی به خودشان خیانت نمی کنند.

وی افزود: همچنین درخواستی هم که از دستگاه قضا داشتیم، این بوده که نسبت به تشکیلاتی که برای راه اندازی تولید، از امکانات دولتی استفاده کرده اند اما اکنون تولید نمی کنند، ورود پیدا کرده و وضعیت آنها را تعیین تکلیف کند.

او بیان کرد: مشکلات برخی از واحدهای لبنی به دلیل اختلافات داخلی، بدهی بانکی یا نداشتن وثیقه است که ما نمی توانیم این مشکلات را حل کنیم.

تناقض در آمار تعداد واحدهای لبنی و تولید شیر

این مطالب را رییس سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان جنوبی در حالی عنوان کرد که یکی از فعالان حوزه لبنی استان نیز در گفتگو با خبرنگار خاورستان، در پاسخ به گفته های رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان، اظهارکرد: در حالی رئیس سازمان جهاد کشاورزی مدعی است که 16 واحد لبنی در استان وجود دارد که هم اکنون 12 واحد لبنی و یکی دو مورد کارگاه کوچک در استان وجود دارد که در واقع واحد تولیدی یا صنعتی محسوب نمی شود. همچنین دو طرح ایجاد واحد لبنی هم در دست اجرا است.

رضایی با بیان اینکه در حالی که واحدهای تولیدی در بیرجند و قاین وجود دارد که با 30-40 میلیارد تومان سرمایه گذاری، به دلیل مشکلات مالی، نبود بازار و تکنولوژی تعطیل است، گفت: با این وجود اما مسئولان ذیربط اقدام به ایجاد واحدهای لبنی جدیدی در نهبندان و زیرکوه کرده اند که طرح لبنی نهبندان مربوط به 7-8 سال پیش است که ساختمان سازی آن انجام شده و برای ماشین آلات مانده و طرح لبنی زیرکوه هم هنوز ابتدا به ساکن است و برای دریافت 5 میلیارد تومان تسهیلات معرفی شده است.

او تصریح کرد: چقدر خوب می شد اگر تسهیلات واحد زیرکوه که هنوز کلنگ زنی نشده، به واحد قاین یا بیرجند داده می شد تا 30-40 میلیارد تومان سرمایه گذاری انجام شده پویا و زنده می شد، چرا که واحد جدید با این 5 میلیارد تومان نمی تواند اقدامی انجام دهد و اگر هم انجام دهد، بعد از یکی دو سال به سرنوشت واحدهای موجود دچار خواهد شد.

این فعال حوزه لبنی گفت: در حالی رئیس سازمان جهاد کشاورزی تولید روزانه شیر استان را 250 تن اعلام کرده که بر اساس آمارهای این سازمان در سالهای گذشته، اداره کل دامپزشکی، اتحادیه دامداران، مراکز جمع آوری شیر و کارخانه های لبنی استان، روزانه حدود 120-130 تن شیر خام در سطح استان تولید وجمع آوری می شود و معلوم نیست که این آمار از کجا آمده است، چرا که از تولید واحدهای کوچک روستایی که در حد مصرف خود تولید شیر دارند، هیچ آماری در دسترس نیست و هیچگاه هم آماری اعلام نشده است.

مصوبات شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی اجرایی نشد

رضایی در خصوص اقدامات سازمان جهاد کشاورزی پس از سفر رئیس جمهور هم تصریح کرد: در این خصوص مواردی به عنوان اقدامات سازمان مطرح شده است که برخی از آن مربوط به دولت قبل و زمان ریاست جمهوری آقای روحانی و ریاست آقای قوسی در سازمان جهاد کشاورزی استان و همچنین مربوط به زمان قبل از سفر رئیس جمهور به استان بوده است و ربطی به اقدامات پس از سفر رئیس جمهور ندارد.

وی افزود: در حالی که جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی قبل از سفر رئیس جمهور به استان برگزار شد و مصوباتی داشت، اما حتی بعد از سفر رئیس جمهور و تاکید ایشان بر حل مشکلات واحدهای لبنی استان، هنوز هم هیچ کدام از مصوبات آن جلسه اجرایی نشده و فعالان لبنی امروز هم همان خواسته هایی را دارند که آن روز داشتند.

وی بیان کرد: با توجه به اینکه بر اساس دستور آقای قوسی رئیس سابق سازمان جهاد، کمیسیون صنعت مسئول پیگیری مصوبات شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی شد، در چند جلسه متوالی که برگزار و مصوبات شورا بررسی و پایش شد تا معلوم شود که بانک ها و جهاد چه اقدامی انجام داده اند، متاسفانه هیچ نتیجه و خروجی مشاهده نشد.

واحدهای لبنی بی بهره از تسهیلات تبصره 18 سال 1400

این فعال حوزه لبنی ادامه داد: در زمان برگزاری جلسه شورا؛ گفته شد که اعتبارات تبصره 18 سال 1399 تمام شده و تسهیلات سال 1400 هم بزودی ابلاغ خواهد شد. همچنین با توجه به اینکه طی سالهای اخیر نسبت به واحدهای لبنی بی توجهی شده بود، آقای قوسی رئیس وقت سازمان جهاد قول داد که تمامی اعتبارات تبصره 18 سال 1400 به واحدهای لبنی اختصاص داده شود، در ادامه هم خوشبختانه تسهیلات تبصره 18 سال 1400 از 70 میلیارد تومان به 280 میلیارد تومان افزایش پیدا کرد، اما متاسفانه حتی یک ریال از این تسهیلات هم به واحدهای لبنی پرداخت نشد. در واقع طرح لبنی زیرکوه و واحد کشک رئوف برای تسهیلات معرفی شدند، اما هیچ تسهیلاتی به آنها پرداخت نشد.

رضایی افزود: تسهیلات ارائه شده به واحدهای ستره و هجرت طبس هم مربوط به سال گذشته و نه از محل تسهیلات تبصره 18؛ بلکه از محل صندوق کارآفرینی امید و اعتبارات اداره کار بوده است و قبل از اینکه سفر رئیس جمهور اتفاق بیفتد، این واحدها به بانک های عامل معرفی شده بودند و از یکسال گذشته تاکنون درگیر دریافت تسهیلات بودند.

نوش دارو پس از مرگ سهراب

او بیان کرد: واحد کشک رئوف هم در جلسه ستاد تسهیل آبان ماه امسال از دریافت تسهیلات انصراف داد، چرا که این واحد با توجه به طرح توسعه لبنیاتی که داشت، این تسهیلات را در مدت زمان معینی برای خرید ماشین آلات مورد نیاز خود لازم داشت. اما وقتی که در حال تکمیل پرونده در بانک بود، اعلام شد که اعتبارات تبصره 18 سال 1400 تمام شده است و باید منتظر ابلاغ اعتبارات سال 1401 باشد.

وی گفت: علت انصراف این واحد از دریافت تسهیلات به این علت بود که ارائه تسهیلات در زمان بعدی، حکم نوش دارو پس از مرگ سهراب را داشت، چرا که این واحد، به دلیل تورم و گرانی؛ خط تولیدی را که با 15 میلیارد تومان می توانست ایجاد کند، اکنون باید 30 میلیارد تومان برای آن هزینه کند. البته مسئولان تاکید کردند که با افزایش مبلغ تسهیلات به 30 میلیارد تومان، این افزایش هزینه را جبران می کنند، اما دیگر این طرح با این هزینه، توجیهی ندارد و به همین دلیل هم سرمایه گذار را پشیمان کرد.

صفر؛ تصویب و پرداخت تسهیلات در دوره رئیس جدید جهاد

این فعال حوزه لبنی با اشاره به مکاتبه رئیس سازمان جهاد با مدیرکل دفتر اموراقتصادی وزارتخانه در خصوص تامین اعتبار تسهیلاتی در راستای تکمیل زنجیره فراوری شیر نیز اظهارکرد: مگر تصمیم گیری در خصوص 280 میلیارد تومان تسهیلات تبصره 18 در دست خود رئیس سازمان نبوده است؟ آیا آقای رئیس نمی توانست از این تسهیلات، 20-30 میلیارد تومان را در این زمینه اختصاص دهد؟ دیگر این موضوع که نیاز به مکاتبه ندارد.

وی با اشاره به اینکه سازمان جهاد کشاورزی باید درخصوص ابلاغ تسهیلات تبصره 18 اطلاع رسانی کند، گفت: از روزی که رئیس فعلی سازمان جهاد کشاورزی استان منصوب شده تاکنون؛ میزان تسهیلاتی که در حوزه واحدهای لبنی مصوب و پرداخت شود صفر بوده است. تسهیلات ارائه شده به واحدهای ستره و هجرت هم قبل از انتصاب رئیس فعلی بوده که البته با این وضعیت تورم و گرانی، سه میلیارد تومان تسهیلات، فقط سرمایه در گردش شیر خام برای یک ماه واحد تولیدی، فارغ از هزینه های آب و برق و گاز، پرسنل، پلاستیک، ظروف یکبار مصرف و... است. در واقع این مبلغ پرداخت شده عددی نیست که بگوییم برای دریافت و جذب شیر کاری انجام خواهد داد.

رضایی با اشاره به پیگیری جهاد برای جذب سرمایه گذار جدید برای کارخانه آنا قاین هم گفت: سازمان جهاد کشاورزی باید رسالت خود را انجام دهد و خود سرمایه گذار باید پیگیر جذب سرمایه گذار جدید باشد. در حالی که چندین جلسه در این خصوص با حضور معاون اقتصادی استاندار هم گرفته شده، اما هیچ خروجی حاصل نشده که این موضوع حاکی از این است که دید کارشناسی در جلسات نیست و گویا صرفا چند جلسه برای ارائه آمار برزار شده است.

کاهش جذب شیر توسط واحدهای فرآوری

این فعال لبنی در خصوص افزایش فرآوری شیر در استان با بهره برداری از خطوط تولید کارخانه های ستره و هجرت و همچنین راه اندازی کارخانه بعثت بشرویه نیز اظهارکرد: تا این لحظه جذب شیر خام توسط واحدهای لبنی و فراوری آن به هیچ میزانی افزایش نیافته و در واقع واحدهای ستره، نیمبلوک و ساعی همان میزان قبلی شیر را جذب می کنند و به جرأت می توان گفت که 5-6 تن شیری که کارخانه لبنیات قهستان جذب می کرد، اکنون خام فروشی می شود.

وی افزود: از طرف دیگر ظرفیت کل کارخانه بعثت بشرویه 6 تن است، اما اینکه این واحد چطور می خواهد در همان اول کار با سه برابر ظرفیت شروع کند، معلوم نیست.

بعد از سفر رئیس جمهور اقدام موثری انجام نشد

او تصریح کرد: بیشتر اقدامات انجام شده توسط سازمان جهاد مربوط به قبل از سفر رئیس جمهور است و بعد از این سفر، اقدام مفید و موثری انجام نشده است، اما انجام این اقدامات چه در قبل و چه بعد از سفر رئیس جمهور، برای واحدهای لبنی استان منجر به نتیجه نشده است.

وی با بیان اینکه مسئولان جهاد همه گفته های من و کوتاهی های صورت گرفته را خارج از مصاحبه قبول دارند، تاکید کرد: درخواست واحدهای لبنی از آنها هم این است که موانع موجود را رفع کنند، اما تنها با گرفتن جلسه این مشکلات حل نمی شود. متاسفانه مسئولان بجای حل مشکلات، اهلیت سرمایه گذاران را زیر سوال می برند.

انتهای پیام /

صفر؛ سهم واحدهای لبنی خراسان جنوبی از تسهیلات 2
صفر؛ سهم واحدهای لبنی خراسان جنوبی از تسهیلات 3
صفر؛ سهم واحدهای لبنی خراسان جنوبی از تسهیلات 4
صفر؛ سهم واحدهای لبنی خراسان جنوبی از تسهیلات 5