صندوق تثبیت بازار سرمایه 6.5 همت سهم خرید
مسایلی مانند حمله غاصبانه رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در سوریه (فروردین ماه)، بند س تبصره 6 بودجه 1403 (اردیبهشت ماه) و همچنین شهادت رئیس جمهور و تیم همراه ایشان (خردادماه) مهمترین اخبار تأثیرگذار بر بازار سهام در نخستین فصل از سال 1403 بوده که به مراتب این اتفاق منجر به افزایش فشار فروش در بازار شد.
به دنبال چنین اتفاقی، صندوق تثبیت بازار سرمایه در این برهه زمانی و در راستای ایفای نقش خود برای حمایت از بازار سهام بیشترین خرید را داشت.
در راستای رسالت صندوق تثبیت بازار سرمایه و حمایت از بازار سهام (شرکتهای بورسی و فرابورسی)، این صندوق از ابتدای سال 1403 تاکنون خرید بلوکی نداشته و موجودی سهام این صندوق نیز در طی سالهای اخیر به صورت خرید خرد در همه نمادها تأمین شده است.
طبق این آمار، ارزش سهام خریداری شده توسط صندوق تثبیت بازار سرمایه از ابتدای سال تا هفتم خرداد 1403 رقمی معادل 64.810 هزار میلیارد ریال (حدود 6.5 همت) بوده است.
همچنین، ارزش سهام فروخته شده به صورت خرد و بلوکی توسط صندوق تثبیت بازار سرمایه در طول سال 1403 تاکنون به ترتیب رقمی معادل 1.529 و 24.939 میلیارد ریال بوده است.
با توجه به شرایط بازار در دوره مذکور، فروش صندوق تثبیت بازار سرمایه در فروردین و اردیبهشت ماه 1403 رقمی معادل 26 هزار و 468 میلیارد ریال بود که از این رقم 98 درصد فروش بلوکی (24 هزار و 939 میلیارد ریال) را در بر میگیرد.
لازم به ذکر است، منابع حاصل از فروش سهام، مجدد به گردونه حمایت از بازار سهام بازگشته و خروج منابع اتفاق نیفتاده، به عبارت دیگر صندوق تثبیت در کنار حمایت از بازار سرمایه کمک چشمگیری را به نقدشوندگی بازار داشته است.
در مجموع از ابتدای سال 1403 تاکنون با 41 روز معاملاتی در بازار سهام همراه بودیم که از این تعداد روزها، صندوق تثبیت بازار سرمایه 31 روز (76 درصد) به بازار ورود داشته و با معامله 482 نماد و نیز 19 صندوق EFE به حمایت از بازار سهام پرداخته است.
در ادامه خاطرنشان میشود، صندوق تثبیت بازار سرمایه باید در راستای حمایت از بازار موظف به نگهداری بخشی از منابع خود به صورت داراییهای با نقدشوندگی بالا شامل گواهی سپرده بانکی و سرمایهگذاری در صندوقهای با درآمد ثابت است اما با توجه به شرایط بازار، از منابع موجود در سپردههای بانکی کاسته و صرف خرید سهام شده است.