پنج‌شنبه 8 آذر 1403

ضرر 64 میلیارد تومانی حذف استقلال و پرسپولیس از آسیا

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
ضرر 64 میلیارد تومانی حذف استقلال و پرسپولیس از آسیا

به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، شرایط استقلال و پرسپولیس برای حضور در فصل آتی لیگ قهرمانان آسیا به معنای واقعی کلمه بغرنج شده و این‌طور که برخی از عوامل فوتبال کشورمان در مصاحبه‌های خود به آن اشاره می‌کنند، متأسفانه شانس اینکه قطب‌های سنتی فوتبال ایران از ماه آینده در گیر پیکارهای آسیایی شوند، اصلا زیاد نیست و شاید اتفاق فوق‌العاده تلخی در عرصه فوتبال باشگاهی برای ایران رقم بخورد....

به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، شرایط استقلال و پرسپولیس برای حضور در فصل آتی لیگ قهرمانان آسیا به معنای واقعی کلمه بغرنج شده و این‌طور که برخی از عوامل فوتبال کشورمان در مصاحبه‌های خود به آن اشاره می‌کنند، متأسفانه شانس اینکه قطب‌های سنتی فوتبال ایران از ماه آینده در گیر پیکارهای آسیایی شوند، اصلا زیاد نیست و شاید اتفاق فوق‌العاده تلخی در عرصه فوتبال باشگاهی برای ایران رقم بخورد. بدون شک بازی کردن در لیگ قهرمانان آسیا از نظر اعتبار برای تمام تیم‌های قاره کهن فوق‌العاده حائز اهمیت تلقی می‌شود و نمایندگان کشورمان نیز از این قاعده مستثنی نیستند ولی جدا از بحث اعتباری، حضور در لیگ قهرمانان از نظر مالی هم کمک‌های مستقیم و غیرمستقیم بسیار زیادی به تیم‌های ایرانی می‌کرد و حالا استقلال و پرسپولیس متأسفانه در آستانه محرومیت از چنین موهبت بزرگی قرار گرفته‌اند.

*س_از پاداش ورود تا دستمزد پیروزی_س*

اگر همه چیز را بر مبنای ارقام فصل گذشته رقابت‌های لیگ قهرمانان آسیا محاسبه کنیم، استقلال و پرسپولیس بلافاصله پس از آغاز مرحله گروهی این مسابقات مبلغ 150 هزار دلار بابت کمک هزینه شرکت در پیکارهای مذکور را دریافت می‌کردند که البته این رقم در اختیار تک تک تیم‌ها قرار می‌گیرد. این نکته را فراموش نکنیم که به هر حال شرکت در لیگ قهرمانان هزینه‌هایی نیز دارد و قبل از اپیدمی شدن ویروس کرونا و برگزاری مسابقات به صورت رفت و برگشت، هزینه اسکان کادر داوری، نمایندگان کنفدراسیون و ایاب‌وذهاب تیم مهمان بر عهده تیم میزبان بود.

منبع درآمد فوق‌العاده ارزشمند دیگری که در عالی‌ترین سطح رقابت‌های باشگاهی قاره کهن موجود بوده و میزان دریافتی از آن کاملا به عملکرد خوب تیم‌ها باز می‌گردد، پاداش پیروزی در مرحله گروهی است. هر تیم بابت پیروزی در دیدارهای مرحله گروهی مبلغ 50 هزار دلار (بابت هر پیروزی) دریافت می‌کند و اگر تیمی بتواند هر شش مسابقه این مرحله را با برتری پشت سر بگذارد، 300 هزار دلار از این بابت عایدی خواهد داشت که حتی برای نمایندگان متمول شرکت‌کننده در مسابقات هم رقم قابل ملاحظه‌ای محسوب می‌شود چه رسد به استقلال و پرسپولیس. البته مساوی شدن مسابقه نیز باعث می‌شود تا هر کدام از دو تیم 10 هزار دلار به جیب بزنند.

با محاسبه فوق، اگر استقلال و پرسپولیس وارد رقابت‌های لیگ قهرمانان شده و تمام دیدارهای مرحله گروهی خود را نیز با برتری پشت سر می‌گذاشتند، در مجموع 450 هزار دلار درآمد به دست می‌آوردند که البته باید 100 هزار دلار پاداش صعود را نیز به آن اضافه کرد. رقمی که با توجه به قیمت کنونی دلار در بازار آزاد، می‌شود چیزی بالغ بر 16 میلیارد تومان برای هر کدام از دو تیم.

*س_تبلیغات روی لباس_س*

علاوه بر مبالغ در نظر گرفته شده توسط کنفدراسیون، کاملا بدیهی است که استقلال و پرسپولیس می‌توانند برای دیدارهای مرحله گروهی لیگ قهرمانان آسیا اسپانسرهای ویژه‌ای بگیرند و یا با حامی مالی خود برای آن 6 مسابقه به صورت ویژه حساب و کتاب کنند. اتفاقی که در فوتبال ایران اصلا بی‌سابقه نبوده و بارها شاهد بوده‌ایم نمایندگان کشورمان در لیگ قهرمانان در قراردادهای تبلیغاتی خود تأکید کرده‌اند داستان مسابقات آسیایی و رقم دریافتی بابت تبلیغ در آن کاملا با پیکارهای داخلی متفاوت است. در شرایط عادی می‌توان متصور شد که استقلال و پرسپولیس به خاطر دیدارهای مرحله گروهی نیز 16 میلیارد تومان (البته حداقل) درآمد تبلیغاتی داشتند و فعلا به بحث بلیت‌فروشی و درآمدهایی که از بابت فضای مجازی می‌توانند در خلال برگزاری لیگ قهرمانان به دست بیاورند، وارد نمی‌شویم.

*س_محرومیت 64 میلیاردی_س*

با همین محاسبات، اگر بنا را بر این بگذاریم که استقلال و پرسپولیس تا پایان مرحله گروهی لیگ قهرمانان می‌توانستند حداکثر ه 32 میلیارد تومان درآمد داشته باشند، حذف از این مسابقات یعنی یک ضرر 64 میلیارد تومانی برای آنها و البته کل فوتبال ایران. رقمی که البته حداکثری حساب شده ولی همان‌طور که توضیح دادیم، برخی درآمدهای احتمالی نظیر: بلیت‌فروشی و فضای مجازی در آن لحاظ نشده است.

*س_فروش بازیکنان_س*

در کنار درآمد مستقیم، لیگ قهرمانان آسیا یک ویترین تمام‌عیار برای فروش بازیکنان به تیم‌های عربی حوزه خلیج فارس محسوب می‌شود و استقلال فصل گذشته دقیقا با استفاده از همین راهکار توانست مهدی قایدی را بفروشد و رقم قابل ملاحظه‌ای کسب درآمد کند ولی اگر این مسابقات نباشد، بدیهی است که کرکره ویترین پایین کشیده شده و یافتن مشتری برای بازیکنان فوق‌العاده دشوار می‌شود. این نکته را هم فراموش نکنیم که اگر چه فعلا به دلیل بحث تحریم‌ها، درآمدهای آسیایی ملی و باشگاهی ما بلوکه می‌شوند ولی به هر حال این مشکل روزی حل خواهد شد و مطالبات معوقه فوتبال ایران پرداخت می‌شود.