ضرغامی: 2 میلیون خرج «سلام فرمانده» کردند و جهانی شد
ارتباط مستقیم مدیران با مردم و پای درددل آنها نشستن بهترین بازخورد برای در جریان قرار گرفتن نتیجه ماموریتها است. باید از هجمه مردم معترض لذت ببرید و از مشکلات آنها آگاه شوید.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی میگوید که «برای انجام کارهای ماندگار نیازی به بودجه نیست. اداره تبلیغات اسلامی شهرستان لنگرود برای سرود «سلام فرمانده» دو میلیون تومان هزینه کرد که باعث جهانی شدن آن شد.»
بهگزارش اداره کل روابط عمومی و اطلاع رسانی؛ چهارمین نشست سراسری افق تحول با محوریت صنایعدستی و هنرهای سنتی با حضور سید عزتالله ضرغامی وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، معاونان و مدیران کل استانی و ستادی صبح سهشنبه 24 خردادماه 1401 در سالن آمفی تئاتر وزارتخانه برگزار شد.
ضرغامی در ابتدای این نشست با خیرمقدم به حاضران، بیان کرد: هدف از برگزاری دورهای این جلسات این است که تمام مدیران و بازیگران اصلی وزارتخانه در تمام بخشها در جریان راهبردهای اصلی، شیوههای اجرا و ادغام وزارتخانه قرار بگیرند.
او ماموریتهای وزارتخانه را ملی، حساس و تاریخی دانست و افزود: شعار هفته صنایعدستی امسال ما به خوبی انتخاب شده است. تقاضا دارم در تمام جلسات، صحبتها و تصمیمگیریها این چهار واژه راهبردی را در نظر بگیرید.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی تصریح کرد: اشکالاتی اساسی در صنایعدستی داریم که موجب شده این حوزه رونق نگیرد. بخش بزرگی از هنرمندان صنایعدستی جزو فرودستان اقتصادی هستند و زندگی سختی را میگذرانند. این مشکلات باید رفع شود تا صنایعدستی رونق بگیرد و در نتیجه مسئله آموزش، بیمه و... رفع میشود.
او گفت: از 460 رشته صنایعدستی که در دنیا وجود دارد، ما در 299 رشته صنایعدستی فعال هستیم. بخشی از این صنایعدستی ویژه ایران است. ما جزو سرآمدهای صنایعدستی در دنیا هستیم و میتوان گفت اولین کشور دنیا به لحاظ تنوع هستیم. از 299 رشته، اعطای مجوزهای 266 رشته را ثبتمحور اعلام کردیم و در اختیار استانها قرار دادیم. در جلسه تفویض اختیار وزارتخانه ما در این حوزه در دولت پیشگام بودیم.
ضرغامی ادامه داد: در رسانهها به اشتباه موضوعاتی مطرح شد که صنایعدستی در حوزه ثبتمحور کردن مجوزها عقب است. یک بخش آن مشکل وزارت اقتصاد بود که سامانههای دیجیتال آن فعال نبود و فرصت دوماهه گرفتند که رو به اتمام است اما هنوز برطرف نشده است. آقای رئیسی به وزیر اقتصاد تذکر دادند تا با کمک وزیر ارتباطات این مشکل را برطرف کنند. یک بخش دیگر هم به برخی از رشتههای صنایعدستی برمیگردد که باید استانداردهای خاصی را برای ثبت مجوز رعایت میکردند. ما در این حوزه سختگیری کردیم تا ایمنی مردم حفظ شود.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی عنوان کرد: معتقدم 266 رشته ثبتمحور است و مردم نیازی به پشت در ماندن برای صدور مجوز ندارند. الان نیازی نیست کسی مجوز بگیرد. هر کسی مغازه و فروشگاهی دارد، میتواند صنایعدستی را بفروشد یا نمایشگاه برگزار کند. البته این مسئله اشکالاتی هم دارد، اما بهینه است که ما این کار را راه بیندازیم، چون نفعش بیشتر است و باعث رونق فروش صنایعدستی میشود. البته نظارت وسیعی در تولید و فروش داریم، مدیران کل استانها هم نقش کلیدی در این رابطه دارند.
ضرغامی با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر جهاد تبیین بیان کرد: جهاد تبیین تکلیف اداری و مدیریتی صرف نیست؛ بلکه یک تکلیف انقلابی است. باید نسبت به حوزه ماموریتی خود جهاد تبیین داشته باشید که این موضوع در دو بخش مربوط به مردم و خواص است. بخش اول مربوط به مردم و افکار عمومی است که باید گزارش دهید و به آنها آموزش دهید تا توجیه شوند. بخش دیگر مربوط به خواص است. برخی خواص نسبت به برخی ماموریتهای ما آگاه نیستند و نسبت به برخی محدودیتها بیاطلاع هستند که باید نسبت به این محدودیتها آگاه شوند.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی جهاد تبیین را ماموریتی جدی برای تمام مدیران در تمام بخشها عنوان کرد و یادآور شد: باید برای نشان دادن اموری که انجام میدهید از فضای رسانهای به ویژه فضای مجازی استفاده کنید. فضای رسانهای مسموم است و باید با اطلاعرسانی اموری که انجام میدهید از آن به نفع خود استفاده کنید. اگر جهاد تبیین ادای احترامی است به نقش رسانه تمامی شما باید حق این احترام را به جا آورید و برای آن برنامهریزی کنید که در این بخش، نقش روابطعمومیها بسیار مهم است.
ضرغامی مردمی بودن را ضرورت اجتنابناپذیر مدیریت عنوان کرد و ادامه داد: ارتباط مستقیم مدیران با مردم و پای درددل آنها نشستن بهترین بازخورد برای در جریان قرار گرفتن نتیجه ماموریتها است. باید از هجمه مردم معترض لذت ببرید و از مشکلات آنها آگاه شوید.
او همچنین تصمیمگیری شجاعانه و پیگیری مسائل را دیگر مولفه اصلی یک مدیر موفق عنوان کرد و افزود: اجتهاد مدیریتی پیشنیاز مدیریت جهادی است. مدیران کل استانها باید شجاعت تصمیمگیری داشته باشند، پیگیری کنند و خسته نشوند. وقتی درد دل مردم را بشنوید، بسیاری از مشکلاتشان را خواهید فهمید.
نباید منفعلانه رفتار کنیم
او ادامه داد: در حوزه معماری بعد از انقلاب کاری انجام ندادیم، معماری ما صفر است. تمام سلسلههای قبلی حکومتها معماری روشن دارند. این جمعبندی صاحبنظران مختلف است. حتما مقصر هستیم و لذا از معاونت میراثفرهنگی تقاضا کردم معماری بناها، محوطهها، بافتها و بازارها را تقویت کنند. ما هستیم که باید ایده بدهیم. ما باید فریاد بزنیم بر سر کمیسیونهایی که مجوز میدهند بناهای مسئلهدار ساخته شوند. مدیران ما در استانها باید بر روی معماری حساس باشند و نامه رسمی بزنند و اشکالات معماری ساختمانها را مطرح کنند. شما باید پرسشگر باشید.
ضرغامی اضافه کرد: اگر میخواهیم گردشگری رونق بگیرد، هر جا دیدیم محل مناسبی است و مشکل زمین ندارد، مجتمع گردشگری، پارک جنگلی، بومگردی و هتل راهاندازی شود. اگر ما تشخیص دادیم این مراکز را راهاندازی کنیم، باید انجام شود. هر چه جلوتر میروم ساختار پوسیده و فاسد را میبینم که جلوی این کارها را میگیرد، باید زیر میز زد.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با بیان اینکه نگاه اداری به حوزه ماموریتی خانمانبرانداز است، افزود: به کارتان بهعنوان یک پروژه نگاه کنید، این نگاه موجب کنترل پروژه میشود که یک مقوله و حرف جدی علمی و مهندسی است.
او ایدهپردازی و تکریم از ایدهپردازان را از دیگر مولفههای مهم مدیریتی عنوان کرد و گفت: حوزه کاری ما نیازمند ایدهپردازی است، از نگاه کارمندی و اداری باید بیرون بیایید. تمام این حوزه عشق و علاقه است که باید در تمام زندگیتان جاری باشد و به طور مستمر با صاحبان ایده در ارتباط باشید و از آنها نظرخواهی کنید.
لزوم راهاندازی کمپین کمکهای مردمی در حوزه میراثفرهنگی
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی بر رفع مشکل قانونی صندوق توسعه صنایعدستی و فرش دستباف و احیا و بهرهبرداری از بناهای تاریخی مبنی بر استفاده از منابع مالی اشاره کرد و افزود: راهاندازی کمپین در حوزه میراثفرهنگی و ایجاد یک جریان مردمی و خیران میتواند موثر باشد. با توجه به مصوبه اخیر دولت میتوان از کمک خیران در راستای احیا و مرمت میراثفرهنگی که خیر علاقهمند است، استفاده شود.
تماشاخانه