چهارشنبه 7 آذر 1403

ضرورت استفاده از ظرفیت‌های آذربایجان شرقی برای توسعه کتابخانه‌ها

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
ضرورت استفاده از ظرفیت‌های آذربایجان شرقی برای توسعه کتابخانه‌ها

تبریز - دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور بر ضرورت استفاده از ظرفیت‌های استان آذربایجان شرقی برای توسعه کتابخانه‌ها و خدمات کتابخانه‌ای تاکید کرد.

تبریز - دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور بر ضرورت استفاده از ظرفیت‌های استان آذربایجان شرقی برای توسعه کتابخانه‌ها و خدمات کتابخانه‌ای تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی رمضانی شامگاه دوشنبه در ادامه سفر استانی خود به آذربایجان شرقی در دیدار با عابدین خرم، استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به تغییر رویکرد فعالیت کتابخانه‌های عمومی در دنیا گفت: ما نیز در ادامه این رویکرد، نسل جدید کتابخانه‌های عمومی را در شهرهایی چون مشهد، تهران، یزد، شیروان و سنندج ایجاد کرده‌ایم.

وی گفت: متأسفانه با اینکه استان آذربایجان شرقی جز اولین استان‌هایی است که دارای کتابخانه مرکزی بوده، روند بازطراحی، به‌روزرسانی و تعریف خدمات جدید در آن اتفاق نیفتاده و ما امیدواریم که در دوره جدید این فضا و فرایند ایجاد شود تا به زودی شاهد ارائه خدمت کتابخانه‌های نسل جدید در این استان باشیم.

دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی با بیان اینکه در نسل جدید کتابخانه‌های مرکزی بیش از 50 خدمت ارائه می‌شود، گفت: ما کتابخانه را یک مجموعه فرهنگی هنری می‌دانیم که موضوع امانت کتاب و استفاده از سالن مطالعه تنها یکی از خدمات آن است. ارائه خدمت به گروه‌های خاص مثل نابینایان، ناشنوایان، سالمندان، آموزش‌های مهارتی و اطلاع‌رسانی با 170 سرفصل، گالری، سالن سینما و بسیاری خدمات دیگر تشکیل‌دهنده یک مجموعه فرهنگی هنری چندمنظوره برای شهروندان است.

وی با اشاره به ظرفیت‌های موجود در استان آذربایجان شرقی گفت: در بحث ساختمان و بنا، خیرین صنایع، یعنی فضاهایی که می‌شود برای توسعه فرهنگی از آن بهره گرفت، استان آذربایجان شرقی از استان‌های برخوردار کشور است که امیدواریم با حضور و حمایت شما این زمینه ایجاد شود.

عضو هیئت امنای کتابخانه‌های عمومی کشور با اشاره به لزوم توجه ویژه استانداران به انجمن کتابخانه‌های عمومی استان گفت: بر اساس قانون جلسات انجمن باید هر دو ماه یک بار به ریاست استاندار برگزار شود؛ که البته می‌دانیم با وجود مشغله‌های فراوان، حضور استانداران در تمام این جلسات دشوار است، اما حداقل سالی یک یا دو بار این جلسات می‌تواند با حضور شما برگزار شود.

رمضانی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: کتابخانه‌های عمومی پس از مساجد و مدارس گسترده‌ترین شبکه فرهنگی در کشور هستند. قطعاً ما رقیب مساجد نیستیم، بلکه در کنار مساجد هستیم و امروز با ستاد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد ارتباط خوبی داریم. حتماً در پی این هستیم که یک ارتباط پایدار هم با مدارس داشته باشیم؛ اتفاقی که امروز از بین رفته و امیدواریم در سطح استان با مدیریت شما بهتر و راحت‌تر این ارتباط را برقرار کنیم. اتفاقی که می‌تواند به توسعه کتاب و کتابخوانی در کشور کمک کند.

ضرورت استفاده از ظرفیت‌های آذربایجان شرقی برای توسعه کتابخانه‌ها 2