ضرورت توسعه امکانات در مناطق محروم به منظور ماندگاری پزشکان / افزایش سهمیه پذیرش در رشته های پزشکی بدترین اقدام ممکن است
رضا منصوری گفت: ما باید مناطق محروم را تقویت کنیم و امکانات موجود در بیمارستانهای مراکز استانها را در شهرستانها هم فراهم کنیم.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ رضا منصوری در گفتگو با خبرنگار مرصادنیوز، اظهار داشت: در حال حاضر چندان با کمبود پزشک مواجه نیستیم درواقع پزشکان عمومی به وفور در مناطق محروم و اقصی نقاط کشور فعالیت دارند و در شبکه های بهداشتی دوردست ترین مناطق کشور خدمات پزشکی ارائه می شود.
وی افزود: از نظر کمبود پزشکان متخصص هم باید گفت تربیت پزشکان اعم از عمومی یا متخصص بار مالی بسیار سنگینی برای مجموعه وزارت بهداشت و کشور به دنبال دارد اما با وجود چنین هزینه هایی و انتظارات پزشکان متخصص که پس از گذراندن دوره ها، طرح ها و خدمت سربازی در سنین حدود 45 سالگی آغاز به کار می کنند نمی توان انتظار داشت مانند دیگر اقشار جامعه درآمد داشته باشند. موضوع ارائه خدمت به مردم جای خود اما در هیچ جای دنیا این قضیه قابل قبول نیست.
مسئول بسیج جامعه پزشکی استان کرمانشاه گفت: اکنون ویزیت های پزشکی در محروم ترین کشورها حتی مناطق آفریقایی و آسیایی 20 دلار است پس نمی توان ایران را استثنا کرد و انتظار داشت که درآمدهای پزشکان مانند دیگر حرفه ها باشد بلکه ما نیز حلقه ای در این دنیا هستیم و باید امکانات برای پزشکان فراهم شود.
منصوری تصریح کرد: افزایش سهمیه پذیرش در رشته های پزشکی و به دنبال آن افزایش شمار پزشکان منجر به کاهش تعداد بیماران پزشکان خواهد شد درحالی که تغییری در نرخ ویزیت های پزشکی داده نمی شود. در حالی که اگر سیستم بیمه ای تقویت و ارتباط مالی بین پزشک و بیمار قطع شود و درآمد پزشکان افزایش یابد پزشکان در دورترین مناطق کشور هم خدمت می کنند.
وی افزود: در بسیاری از شهرستان های استان کرمانشاه، پزشکان تمایلی به استقرار در مناطق دورافتاده نظیر سرپل ذهاب، قصرشیرین و پاوه نداشتند اما اکنون پس از استقرار حاضر به بازگشت نیستند زیرا مردم ارتباطات خوبی با پزشک برقرار کرده اند، البته داشتن درآمدهای قابل قبول و امکاناتی که توسط دانشگاه علوم پزشکی در اختیار پزشکان قرار گرفته از دیگر علل ماندگاری پزشکان است.
منصوری تصریح کرد: افزایش سهمیه پذیرش در رشته های پزشکی بدترین اقدام ممکن است زیرا اکنون پول بیت المال صرف تربیت پزشکان می شود درحالی که با توجه به اینکه نمی توانیم پاسخگوی انتظارات پزشکان باشیم بسیاری از آنها مهاجرت می کنند.
هزینه های تحصیل از پزشکانی که قصد مهاجرت دارند پس گرفته شود
مسئول بسیج جامعه پزشکی استان کرمانشاه گفت: یکی از ایرادات موجود این است که پس از اتمام طرح های پزشکی و گذراندن دوره خدمت سربازی، به راحتی به پزشک اجازه خروج از کشور را می دهند درحالی که باید هزینه های صرف شده برای تحصیل پزشکانی که قصد مهاجرت دارند باید از آنها پس گرفته شود و در این میان چنین قانونی باید توسط نمایندگان مجلس تصویب شود اما به دلیل وجود برخی منافع از آن صرف نظر می کنند.
منصوری خاطرنشان کرد: اینکه پزشکان با هزینه رایگان تحصیل کنند و طرحهای پزشکی را به مدت دوسال و در مواردی کمتر از این مدت بگذرانند برای انجام تعهدات پزشکی کافی نیست البته عواملی دست بدست هم می دهند و باعث می شوند که با این مسائل و مشکلات مواجه شویم.
افزایش پزشکان راهکار درستی برای رفع کمبود پزشکی در مناطق محروم نیست
وی افزود: افزایش ظرفیت پذیرش رشته های پزشکی تا زمانی که فکری به حال درآمد و امکانات پزشکان در مناطق محروم نشود، میسر نخواهد بود حتی اگر سالیانه 100 هزار پزشک به ظرفیت جامعه پزشکی تحویل شود 90 هزار نفر آنها از کشور مهاجرت می کنند درنتیجه افزایش سهمیه پذیرش در رشته های پزشکی راهکار درستی برای حل مشکل کمبود پزشکی در مناطق محروم نیست.
منصوری گفت: ما باید مناطق محروم را تقویت کنیم و امکانات موجود در بیمارستانهای مراکز استانها را در شهرستانها هم فراهم کنیم درحالی که اکنون ابتدا این امکانات در تهران و مراکز استانها متمرکز می شود که با این کار بزرگترین ضربه به همه سیستم ها نه تنها سیستم درمانی وارد خواهد شد.
مسئول بسیج جامعه پزشکی استان کرمانشاه اذعان کرد: درحال حاضر بهترین فروشگاه ها و مراکز درمانی در مراکز استانها متمرکز می شوند برهمین مبنا پزشکان فوق تخصص در مراکز استان مستقر می شوند درحالی که باید این امکانات در شهرستانها فراهم شود.
منصوری تصریح کرد: اکنون پزشکان متخصص را به شهرستانها می فرستند اما هیچ گونه امکاناتی برای انجام اعمال جراحی آنجا وجود ندارد در نتیجه پزشکان سرخورده می شوند.
ضرورت توانمند سازی شهرستانهای محروم
وی با تاکید بر اینکه باید توانمند سازی شهرستانهای محروم در دستور کار قرار گیرد، افزود: برخی درمانگاه ها و محل های زندگی پزشکان در مناطق محروم فاقد هرگونه امکاناتی است درحالی که باید در این مناطق انگیزه برای پزشکان ایجاد شود در غیر این صورت نباید از پزشکان انتظار ارائه خدمات داشته باشیم.
انتهای پیام /