جمعه 1 فروردین 1404

ظریف: ایران باید کنشگر باشد / سال 1404 سال مهمی برای ایران در حوزه مسائل سیاست خارجی است

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
ظریف: ایران باید کنشگر باشد / سال 1404 سال مهمی برای ایران در حوزه مسائل سیاست خارجی است

بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید، عدم قطعیت‌های زیادی را برای ایران و جهان به وجود آورده است. ترامپی که از نگاه بسیاری از تحلیلگران، فعالان و کنشگران سیاسی، تفاوت‌های اساسی با ترامپ 2016 پیدا کرده است.

از جمله این تفاوت‌ها، کابینه انتخابی ترامپ است که به نوعی نشان دهنده تغییر اساسی مواضع او در حوزه سیاست خارجی نسبت به دوره قبلی ریاست جمهوری اوست و این سوال مهم را ایجاد می‌کند که فرمان سیاستگذاری درون آمریکا دست کدام یک از نیروها است؟ تندروها یا میانه‌روها؟

محمدجواد ظریف، معاون مستعفی راهبردی رییس جمهور، معتقد است پاسخ این سوال هنوز درون آمریکا هم روشن نیست. او اما از تولید یک روایت در مورد موقعیت ایران در برابر آمریکا صحبت می‌کند که منشأ شکل گیری آن نه فقط درون آمریکا که بلکه درون ایران نیز هست؛ روایت ایران ضعیف!

در مقابل چنین روایتی البته ظریف به تفاوت‌های ایران کنونی نسبت به 40 سال گذشته و سخت شدن شرایط اقتصادی اشاره و تاکید می‌کند: سال 1404 سال مهمی برای ایران در حوزه مسائل سیاست خارجی است.

از نگاه او ایران باید کنشگر باشد و باور کند که ابزارها و امکاناتی در اختیار دارد. به گفته او قطعاً این وطیفه دولت است که موانع را بردارد اما شرط کنشگری مؤثر در این میدان، تزریق امید و بالا بردن سرمایه اجتماعی از سوی مجموعه نظام سیاسی است.

نسخه کامل این گفت‌وگو به زودی در سایت، تلگرام و یوتیوب اکوایران منتشر خواهد شد.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.