عابدینی: کرونا مشکلات نظام نئو لیبرالیسم را برای افکار عمومی جهان آشکار کرد
یک کارشناس مسائل سیاسی اظهار کرد: ویروس کرونا مشکلاتی را که در نظام «نئو لیبرالیسم» وجود دارد را به صورت مشخص به افکار عمومی جهان نشان داد.
حسن عابدینی، در گفتوگو با ایسنا، با بیان این که ویروس کرونا ویروسی است که همه کشورها را درگیر خود کرده است و یک بحران بین المللی است و در همین چارچوب امکان راستی آزمایی توان کشورها برای مقابله با این بحران راحتر است، ادامه داد: مهار و مدیریت این بحران از سوی کشورها میتواند نشان دهد که هر کدام از کشورها به چه میزان به صورت واقعی از توان مدیریت بحران برخوردارند.
وی با بیان این که برای مقایسه این موضوع بین کشورهای مختلف باید پارامترهای متفاوتی را در نظر گرفت، خاطر نشان کرد: مثلا جمهوری اسلامی ایران کشور وسیعی است و مساحت آن برابری میکند با مساحت چند کشور اروپایی که اکنون دچار این بحران شدهاند و یا از نظر جمعیتی نیز جمعیت ایران از مجموع تعدادی از کشورهای اروپایی درگیر این بحران بیشتر است. بنابراین همانطور که اشاره شد در بحث مقایسه عملکرد باید به مقولههایی همچون جمعیت، مساحت و دیگر مولفههای موثر توجه داشت.
عابدینی با بیان این که تعدادی از کشورها به مدد بازوهای امپراتوری رسانهای خود چهره ی بزک شده ای از خودشان در نزد افکار عمومی جهان به نمایش گذاشتهاند، افزود: بحران کرونا تا حدودی توانست این بزک را از چهره آنها کنار بگذارد و تصویر واقعی آنها را به افکار عمومی جهان نشان دهد.
وی با بیان این که کرونا پرده از برخی دیگر از موضوعات در عرصه جهان برداشته است، گفت: سالیان سال برخی از کشورها با استفاده از قدرت رسانهای خود تلاش کرده بودند که ناکارآمدیشان در حوزههای مختلف را پنهان کنند ولی کرونا این ناکارآمدی را عریان کرد. مثلا برای کسانی که مسائل آمریکا را از نزدیک رصد میکنند طوفان «کاترینا» به آنها نشان داد که آمریکا در حوزه برخورد با بحرانها چندان کارآمد نیست اما ویروس کرونا این ناکارآمدی را بیش از گذشته به رخ کشید.
این کارشناس مسائل سیاسی با بیان این که این موضوع شامل برخی دیگر از کشورهای غربی نیز میشود، خاطرنشان کرد: همانطور که اشاره شد در جریان شیوع ویروس کرونا افکار عمومی به صورت روشنتر و مشخص با ناکارآمدی آمریکا و غرب مواجه شدند. در حالی که دیگر اتفاقات وحوادث این ناکارآمدی را به خوبی نشان نمیدادند.
این کارشناس مسائل سیاسی با بیان این که غربیها در بحث حقوق بشری در موضوع کرونا نیز رفتار خوبی نداشتند گفت: در همین ارتباط مشاهده کردیم که مقامات برخی از کشورهای غربی به سیستم بهداشت خود دستور داده بودند که به درمان افراد کهن سال و کسانی که سن بالایی دارند توجه چندانی نکنند و اجازه دهند که آنها در اثر این بیماری از بین بروند. در کشور آمریکا در اوایلی که این ویروس شیوع پیدا کرده بود هشتگی به نام «پاک کننده پیران» به وجود آمده بود و آنها نگاهشان این بود این که ویروس میآید، افراد کهن سال و سالخورده را از بین میبرد و جامعه جوان میشود.
عابدینی با تاکید بر این که کرونا مشکلاتی که در نظام نئولیبرالیسم غربی وجود دارد را به صورت مشخص به افکار عمومی جهان نشان داد، گفت: یکی دیگر از مسائل مورد توجه در این زمینه نوع رفتار کشورها با یکدیگر در زمان شیوع ویروس کرونا بود برای نمونه مشاهده کردیم که در حالی که کشورهایی همچون ایتالیا و یا اسپانیا به صورت جدی درگیر بحران کرونا شدند فرانسه و آلمان مرزهای خود را بستند و ایتالیا و اسپانیا را در عرصه مبارزه با کرونا تنها گذاشتند. در حالی که این کشورها عضو یک اتحادیه به نام «اتحادیه اروپا» هستند و در همین چارچوب چندین گزارش رسانهای نیز منتشر شد که این کشورها تجهیزات و لوازم پزشکی از یکدیگر دزدیدهاند و این موضوع نشان داد که این کشورها، همان کشورهای جنگ جهانی اول و دوم هستند که طی آن جنگ ها، میلیونها نفر کشته شدند.
عابدینی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اعتقاد بر این که ایران در حوزه مدیریت کرونا نسبت به برخی از کشورها عملکرد بهتری داشته است، ادامه داد: این موضوع چند دلیل دارد یکی از آنها این است که در ایران قدرت بسیج کردن وجود دارد و حس نوع دوستی در بین مردم در سطح بالایی قرار دارد.
وی ابراز عقیده کرد: امانیسم و لذت طلبی فردی باعث شده که وقتی چنین اتفاقی می افتاد تعدادی از پزشکان در کشورهای غربی به خاطر حفظ جانشان، حاضر نشوند که در بیمارستانها حضور پیدا کنند در حالی که کادر درمانی در ایران با فداکاری در صحنه حضور پیدا کردند.
این کارشناس مسائل سیاسی اظهار کرد: تفکر نئولیبرالیسم باعث کوچک شدن دولتها و قویتر شدن بخش خصوصی شده است و وقتی بخش خصوصی جانش در خطر قرار بگیرد خود را عقب میکشد و دولتها نیز نمیتوانند نقش چندانی در ارائه خدمات به مردم ایفا کنند.
عابدینی ادامه داد: در حالی که در برخی از کشورهای غربی امکانات و تجهیزات لازم به اندازه کافی برای کادر درمان وجود ندارد اما آنها رسانههایی دارند که 24 ساعته با هزینههای سنگین اداره میشوند چرا که آنها تلاش میکنند که قدرتمندی خود را از طریق رسانهها نشان دهند و ولی وقتی در برابر بحران واقعی قرار گرفتند دیگر این رسانهها نتوانستند ناکارآمدی موجود لاپوشانی کنند و چهره واقعی آنها مشخص شد.
وی در بخش پایانی صحبتهای خود تصریح کرد: ایران به خاطر همبستگی ملی موجود در داخل کشور و قدرت بسیج کنندهای که در آن وجود دارد و همچنین مسئولیت پذیری کادر درمان و سایر نیروهای مردمی در بحث مدیریت کرونا نسبت به برخی از کشورهای مدعی غربی، خوب عمل کرده است. انتهای پیام