یک‌شنبه 15 مهر 1403

عدم مدیریت فضای مجازی چه تبعاتی دارد؟/ تفریح و تخلیه هیجان تنها خواسته جوانان زاهدانی

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
عدم مدیریت فضای مجازی چه تبعاتی دارد؟/ تفریح و تخلیه هیجان تنها خواسته جوانان زاهدانی

استفاده از فضای مجازی علیرغم اینکه دارای فرصت های فراوانی است و باعث سهولت امور خواهد شد، در صورت عدم مدیریت صحیح و رها ساختن آن، باعث بروز نتایج ناگوار و آسیب های متعددی به خصوص برای کودکان و نوجوانان خواهد داشت.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از زاهدنیوز، شهر زاهدان یکی از شهرهای جوان که پایتخت برناترین استان ایران است و کمبود و کاستی‌های امکانات خاص ورزشی، فرهنگی وجود دارد و برای نیازمندی های فیزیکی و فیزیولوژیکی و فکری و فرهنگی به هر دلیل کمبود آنها یک نقص قابل نقد که در جای خودش باید به آن پرداخته شود.

کلان شهر زاهدان از داشتن مکان های تفریحی و پارک های مجهز و کمبود فضای سبز در مناطق مختلف شهر محروم است به طوری که شهروندان مجبور هستند برای تفریح دست به اقدامات پر خطر بزنند. عدم امکانات تفریحی مناسب ویژه جوانان و نوجوانان در کلانشهر زاهدان باعث شده تا برخی از افراد اوقات فراغت خود را از راه های نامناسب تأمین کنند که دستاورد آن افزایش آسیب های اجتماعی و تهدید سلامت جسمی و روحی آنان است. جوانان در جامعه ای که تفریح و اوقات فراغت سالمی نداشته باشند به سمت تفریحات ناسالم و رفتارهای پرخطر می روند، به دلیل عدم وجود چنین فضاهایی، جوانان در برخی از تفرجگاه های ناسالمی مانند قلیان سراها وقت می گذرانند که باید متولیان امر توجه بیشتری نشان دهند. اینترنت و شبکه های اجتماعی مانند بسیاری از پدیده های دیگر دارای پیامدهای مثبت و منفی می باشد که با برنامه ریزی و بالا بردن سطح آگاهی عمومی می توان از آثار و دستاوردهای مثبت آن بهره و پیامدهای منفی را به حداقل رساند. غرق شدن در شبکه های اجتماعی، نتیجه فراهم نکردن فضای تفریحی سالم برای جوانان است احمد مهربان، کارشناس اجتماعی در گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد: فضای مجازی و قشر زبان در شهر زاهدان که اصولاً جوانان در قله های قدرت هایی مثل هیجانات فیزیکی و فیزیولوژیکی و در امواج احساسی و ادراکی بزرگی هستند در این وقت عمر خودشان نیاز به این مدیریت مکمل دارند و باید در وهله اول والدین و در موارد زیادی هم مسئولین این مسئولیت مستقیم بر دوش دارند. وی افزود: غرق شدن در شبکه های اجتماعی مجازی و خیابان گردی، نتیجه فراهم نکردن فضای تفریحی سالم برای جوانان است که اگر بر همین مدار پیش برویم معلوم نخواهد بود جوانان در آینده چه وضعیتی خواهند داشت. مهربان تصریح کرد: در چنین فضایی موج جوانان به فضای مجازی کشیده می شود که باید در این فضا مدیریت مثبت داشت، برنامه های جذاب و مخاطب محوراز جنس جوانان و نوجوانان ایجاد کرد. این کارشناس اذعان کرد: در مقابل بازی های مجازی که به ترویج خشم، خشونت و خودکشی است که مثال ممتاز را هم تحت عنوان بازی فکری نهنگ آبی که چندی پیش در فضای مجازی شاهد بودیم و با ایجاد برنامه های ملی و حماسی از الگوهای مذهبی و فرهنگی استفاده شود. وی گفت: تفریح و تخلیه هیجان تنها خواسته جوانان در این سن پرانرژی است، اکثر جوانان می خواهند جایی باشند که در آن بتوانند تفریح و شادی کرده و هیجانات خود را تخلیه کنند. وی افزود: ساخت و ترویج فیلم های اسلامی و دینی که می‌تواند بخشی از فضای مجازی جوانان رو موثر مدیریت کند مثال های ممتاز در این مقوله سریال مختارنامه که مختص این ایام و سریال های قبلی که در مورد یوسف پیامبر علیه السلام و حضرت مریم و دیگر شخصیت های دینی در این مورد ساخته شد ذکر کرد. مهربان بیان کرد: وظیفه جامعه غنی کردن اوقات فراغت جوانان است، وقتی جامعه نمی تواند اوقات فراغت جوانان را غنی سازی کند باید منتظر انواع آسیب های اجتماعی باشیم. کارشناس اجتماعی خاطر نشان کرد: این موضوع آسیب هایی را نیز در خانواده ها به وجود آورده که در کنار سایر عوامل مخرب در روابط خانوادگی، موجب سست شدن بنیاد خانواده ها و کمرنگ شدن صمیمیت میان اعضای خانواده و همچنین گسترش شکاف نسلی را فراهم کرده است. انتهای پیام /