چهارشنبه 16 آبان 1403

عضو مجلس خبرگان رهبری: روستاها در توسعه کشاورزی نقش اساسی دارند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
عضو مجلس خبرگان رهبری: روستاها در توسعه کشاورزی نقش اساسی دارند

خرم آباد - ایرنا - نماینده مردم لرستان در مجلس خبرگان رهبری گفت: روستاها نقش اساسی و لازم را در توسعه کشاورزی ایفا میکنند که در این راستا باید سطح زندگی در روستا و مناطق روستانشینی ارتقا یابد.

آیت الله احمد مبلغی روز چهارشنبه در پنجمین نشست هیات اندیشه ورز کشاورزی استان اظهار داشت: راه ایجاد جمعیت مطلوب و جوان برای ایران اسلامی، از درون توجه به مشکلات، پدیده ها و مسائل اجتماعی نسل کنونی عبور می کند.

رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه مقوله جمعیت چیزی جدای از نسل نیست و بعد حجمی و کمی آن را تشکیل می‌دهد، افزود: برقراری و مانایی نسل بدون کشاورزی و غذای حاصل از آن امکان پذیر نیست و ایجاد و توسعه کشاورزی نیز بدون نسل و جمعیت فعال و پویا امکان پذیر نمی باشد.

آیت الله مبلغی بیان کرد: وقتی جمعیت و کشاورزی یک رابطه اساسی و هم افزا با هم دارند به گونه ای که تضعیف و یا تقویت سرنوشت یکی بر سرنوشت دیگری تاثیرگذار است، باید مطالعات راهبردی لازم در این زمینه صورت پذیرد.

وی با بیان اینکه نسل، عامل و حامل افزایش جمعیت است، گفت: به همین دلیل حرکت به سمت شناسایی نسل کنونی و تقویت انگیزه ها در آن ضروری است تا این نسل بتواند و بخواهد، درون خود نسل جوان بعدی را بسازد.

به گفته وی راه ایجاد جمعیت مطلوب و جوان برای ایران اسلامی (که محل توجه و اهتمام جدی مقام معظم رهبری است) از درون توجه و تلاش معطوف به مسائل و حل مشکلات اجتماعی نسل حاضر عبور می‌کند.

آیت الله مبلغی افزود: یکی از بخش های اساسی نسل شناسی، جوان شناسی معاصر است به این معنا که تا با اقتضائات جوانی، نگاه های جوانی، مطالبات جوانی، و درک و ادبیات جوانی آشنایی حاصل نشود، نمی‌توان با جوانان ارتباط برقرار کرد و نمی توان آنها را در فرآیند های اجتماعی حضور فعال و مسئولانه بخشید.

رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس خبرگان رهبری گفت: اگر نسلی سرزنده و دارای انگیزه های کافی نباشد، نمی تواند امانت الهی، یعنی سرمایه های اساسی انسانی و طبیعی خود از جمله کشاورزی را به نسل بعدی بسپارد، بلکه حتی نمی‌تواند مسئولیت خود را در نسل سازی مطلوب با جمعیت درست و متوازن را به انجام برساند.

آیت الله مبلغی افزود: پس از شناسایی نسل، باید تمام تلاش خود را برای ایجاد پویایی، شکوفایی و رشد این نسل بر اساس آموزه های دینی و نگاه های تخصصی انجام دهیم.

وی با اشاره به ضرورت تمرکز بر روستاها به عنوان کانون های اصلی کشاورزی، گفت: نباید به روستاها نگاهی قدیمی و ایستا داشته باشیم بلکه باید بکوشیم سطح زندگی در روستا و مناطق روستانشینی را ارتقا ببخشیم که در این صورت، ضمن تقلیل و تضعیف پدیده مهاجرت از روستا، روستاها می‌توانند نقش طبیعی و لازم را در قبال کشاورزی و توسعه آن ایفا کنند.

*س_برچسب‌ها_س*