دوشنبه 9 تیر 1404

عقب نشینی بزرگ بورس

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
عقب نشینی بزرگ بورس

دنیای اقتصاد: معاملات بورس تهران برای سومین روز متوالی با افت شاخص‌های سهامی همراه شد و بیش از 5 هزار میلیارد تومان پول حقیقی از بازارخارج شد که این میزان از خروج پول از 3 شهریور سال 99 تا به امروز بی‌سابقه بوده‌است.

به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد؛ پیشروی ریسک‌های سیاسی، ثابت کرد که چگونه بازارها به سرعت می‌توانند تغییر مسیر دهند. از ابتدای هفته و همزمان با از سرگیری معاملات بورس تهران بعد از وقفه دو هفته‌ای شاهد ریزش مستمرشاخص‌های سهامی و خروج قدرتمند پول از گردونه معاملات بودیم. با توجه به وضعیت کنونی بازار سهام و صفوف طولانی فروش، بسیاری از تحلیلگران معتقدند؛ وضعیت مذکور دست کم تا مشخص شدن شرایط سیاست خارجی کشور ادامه دارد.

معاملات بورس تهران برای سومین روز متوالی با افت شاخص‌های سهامی همراه شد و بیش از 5 هزار میلیارد تومان پول حقیقی از بازارخارج شد که این میزان از خروج پول از 3 شهریور سال 99 تا به امروز بی‌سابقه بوده‌است.

به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد، بررسی‌های آماری نشان می‌دهد در مجموع سه روز معاملات اخیر، 9 هزار و 196 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار خارج شده است و اگر دامنه بررسی به کمی قبل‌تر منتقل شود، مشاهده خواهد شد که در 9 روز معاملاتی اخیر، بیش از 15 همت پول حقیقی از بازار خارج شده است. به نظر می‌رسد که تزریق پول و حمایت از بازار سهام برای برگشت به حالت عادی در روزهای آتی نیز ادامه‌دار خواهد بود.

25 همت سفارش فروش

با وجود این که امروز بیش از 5 همت سرمایه حقیقی از بازار خارج شد و ارزش معاملات به حوالی کانال 8 همت رسید؛ اما رصد صفوف فروش در بازار نشان می دهد که همچنان میل به خروج از بازار زیاد است. در پایان معاملات امروز، همچنین حدود 25 همت سفارش فروش در تابلوی نمادهای مختلف برجای ماند و خریداری برای سهام مذکور وجود نداشت. از سوی دیگر قرار گرفتن 97 درصد از نمادهای بازار در محدوده سرخ تابلوی معاملات نشان می دهد حمایت‌ها صرفا صرف جمع آوری سهام در کف‌های قیمتی شده و تقاضا را در کلیت بازار تحریک نکرده است. برخی از فعالان بازار نوک پیکان انتقادات را به سمت سازمان بورس و وزارت اقتصاد نشانه رفته‌اند و معتقدند که اگر قرار بر بازگشایی بازار در ابتدای هفته جاری بود؛ باید در روزهایی که معاملات بازار در حالت توقف قرار داشت، برای روزهای کنونی تمهیدات ویژه‌ای اندیشیده می شد تا دارایی های سهامداران این گونه پایمال نشود.

افزایش تقاضا در صندوق های طلا

کاهش قیمت ها و خروج پول سنگین در تالار شیشه‌ای در سه روز اخیر در حالی رخ داده که مجددا جریان پول به سمت بازار طلا و سکه روانه شده است. صندوق های طلا برای دومین روز متوالی در معاملات امروز با ورود پول حقیقی همراه شدند و تا لحظه تنظیم این گزارش، حدود 760 میلیارد تومان پول حقیقی وارد این صندوق ها شده است. رسیدن قیمت دلار به ارقام بیش از 90 هزار تومان در معاملات امروز، مهم ترین دلیلی است که موجب شد تا مجددا تقاضا در بازار طلا و سکه شکل بگیرد. برخی عنوان می کنند که بخشی از سرمایه های خارج شده از بورس در جست و جوی کسب بازدهی روانه بازار طلا و سکه شده اند و پول های واردشده به صندوق های طلا در حقیقت همان سر مایه های خارج شده از بورس است.

قحطی تقاضا در اهرمی ها

شاید باور این نکته برای برخی سخت باشد؛ اما واقعیت امر این است که مجموع ارزش معاملات 9 صندوق اهرمی حاضر در بازار در سه روز معاملاتی اخیر، کمتر از 8 میلیارد تومان بوده است. فقر و فقدان تقاضا در حوالی یکی از پرریسک ترین ابزارهای بازار سرمایه نشان می‌دهد که فعلا حداقل از سوی فعالان بازار، امیدی به بهبود روند بازار نیست و به همین دلیل تقاضا برای این صندوق های پرریسک در حداقلی ترین حالت خود قرار گرفته است.

عقب نشینی بزرگ بورس 2