علم اقتصاد و گردشگری مکمل یکدیگر برای کسب درآمد مردم
به گزارش خبرگزاری اقتصادایران، سید سجاد موسوی کارشناس اقتصادی مهمان برنامه ی زنده ی سلام صبح بخیر بود و نکات فراوانی را پیرامون اقتصاد گردشگری بیان کرد.
موسوی در این برنامه ی تلویزیونی ضمن برشمردن ظرفیت های مغفول مانده ی اقتصاد گردشگری و تشریح ویژگی بهترین شهرهای کشور به عنوان مقصد گردشگری گفت:"در کشور ما با استفاده از اندیشه و برنامه ریزی می توان برای ایجاد فضای علمی و اقتصادی در زمینه ی گردشگری تلاش کرد. هر استانی با ویژگی های مختلف می تواند میزبان سیل عظیمی از گردشگران باشد."
کارشناس اقتصاد سرمایه با اشاره به این موضوع که هر منطقه می تواند با ظرفیت اقلیمی و محصولات کشاورزی خود کارآمد باشد به این نکته اشاره کرد که:"بسیاری از روستاها در کشور محصولات فراوان کشاورزی دارند که با مدیریت صحیح می توان آنها را فراوری کرد و از حاصل این فرآیند سود شایانی نصیب افراد آن روستا شود. به طور مثال در منطقه ی زادگاه بنده (روستای سنج از توابع الیگودرز) اعمال مدیریت صحیح می توان انواع خوراکی را به فرآوری های مناسب تبدیل کرد و تمام مناطق کشور از این قاعده تبعیت می کنند."
سرفصل بعدی صحبت های سجاد موسوی استفاده از ظرفیت اقلیمی برای تولید انرژی بود. موسوی با اشاره به این نکته که می توان از ویژگی های مناطق مختلف برای تولید انرژی پاک و برق استفاده کرد؛ این فعالیت مفید را پایه ای برای تبلیغ گردشگری دانست و در مرحله بعد درآمدزایی منطقه را بالا برد تا در کنار بودجه ی اختصاص داده شده بهره وری آن شهر و یا روستا را بالا برد.
این کارشناس اقتصادی ضمن تاکید به نقش مردم تاکید فراوانی بر شناخت عرصه داشت. موسوی گفت:"پیش از پر رنگ بودن نقش مردم باید ظرفیت مناطق را شناخت، برای آنها برنامه ریزی کرد و این شناخت حاصل نمی شود مگر با تحقیق و توسعه و ایجاد فضای مناسب برای آموزش".
سید سجاد موسوی با اشاره به این نکته انقلاب اینترنت همه ی دنیا را دستخوش تغییر کرد، به این مفهوم اشاره داشت که نباید از انقلاب جهانی شدن ارزهای دیجیتالی عقب ماند. او ضمن اشاره به مبحث ارز دیجیتال و توریسم گفت:"با نظر به اینکه کشور عزیز ما تحت تحریم های ضالمانه است. راهی مناسب برای تعامل مالی با دنیا همین ارزهای دیجیتال است که می تواند چرخ های گردشگری در کشور را به چرخش دربیاورد. به این نکته هم باید اشاره کرد که مسئول بوم گردی، کشاورز و حتی رئیس یک شرکت دانش بنیان در زمینه گردشگری می تواند از طریق تعامل با ارز دیجیتال محصولات، مکان و تولیدات خود را به جهانیان عرضه کند. یا با تکنیک متاورس گردشگری مجازی مجال آن را یافته که از راه دور گردشگری محقق شود و مرزها با تمام دوری به یکدیگر نزدیکتر شوند. دراین تکنیک مخاطبان توانایی آن را دارند که مناظر و ابنیه را از طرق مجازی دنبال کننده و لذت گردشگری از راه دور را در دوره همه گیری ویروس جهانی کرونا بچشند"
سید سجاد موسوی ضمن اشاره به مشکلات باشگاه های سرخابی و مجوز حرفه ای و بدهی های این تیم های ورزشی تنها راه تعامل با دنیا و جهان ورزش را در این زمینه استفاده از ارزهای دیجیتال و ارزهای اختصاصی با نام باشگاه ها دانست. پیوند بین اقتصاد پویا و گردشگری ماحصل صحبت های این کارشناس اقتصادی بود. آموزش و نیز استفاده از بازار سرمایه و همچنین شناخت انواع ظرفیت های اقلیمی و قومیتی، کشاورزی، اجتماعی و فرهنگی در سخنان سید سجاد موسوی نشان از اهمیت بالای این علم در پناه گردشگری دارد.