علمالهدی: با بستن حرم کرونا از بین نمیرود
این ویروس از بین رفتنی نیست و مسئله تهدید این ویروس تا مدتی در جامعه ما باقی است، نمیشود با حذف مسئله قصه را حل کرد، {بگوییم} با بستن حرم و مسجد قصه تمام شود، با بستن فعالیتهای فرهنگی و اقتصادی قصه را تمام کنیم؛ باید جریان روند رشد و توسعه اقتصادی را مدیریت کنیم، با این وضع و کیفیت از نظر ناتوانی فعالیتهای اقتصادی و تعطیل شدن فعالیتهای علمی، آموزشی و فناوری، نمیتوانیم با این کیفیت...
امام جمعه مشهد گفت: کرونا تمام نشده، کی تمام میشود هم معلوم نیست، لذا تا وقتی در کشورهای دنیا هست، این ویروس ما را تهدید میکند و باید برخی الزامات را در زندگی رعایت کنیم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی علم الهدی، در نهمین هفته برگزار نشدن نماز جمعه در کشور، آیتالله علمالهدی مطالبی پیرامون روز کارگر، هفته معلم و شخصیت شناسی استاد شهید مطهری و همچنین عوارض برخی تصمیمات کرونایی در قالب «پیام جمعه» ایراد کرد.
وی با اشاره به سالروز شهادت استاد شهید آیتالله مطهری، افزود: مرحوم استاد شهید مطهری از ذخایر ارزشمند اسلام بود که ابعاد وجودی و اثرگذاریاش در عرصه خدمت به دین بعد از گذشته 41 سال از شهادت او بیان ویژگیها و خصوصیات شخصیتی او در همه مجالس و محافل، هنوز ابعاد شخصیتی او بهطور کامل مورد توجه قرار نگرفته است.
رخنه مارکسیست بر فضای فرهنگی دانشگاهها
وی بیان کرد: آن روزی که استاد شهید از حوزه بهعنوان یک نخبه و نابغه فقه و فلسفه، وارد دانشگاه شد، دانشگاه در طول جریانهای الحادی بود، فضای دانشگاه در آن روز یک فضای لامذهبی و بیدینی محض بود که با حمایتهای حزب منحله توده، نسل جوان را تحت تبلیغات سوء مارکسیستی قرار داده بود.
امام جمعه مشهد ادامه داد: در این فضا، استاد شهید قدم به دانشگاه گذاشت، نفوذ ایشان در جمع دانشگاهیان داستان مفصلی دارد، در روزی که بهکلی روحانیت و حوزه از محیط دانشگاه انفکاک بهتماممعنا داشت، چگونه استاد بزرگوار توانست با مجاهدات فوقالعادهای قدم در محیط دانشگاه بگذارد و در مدت کوتاهی، بساط فرهنگی مارکسیستی را از دانشگاه جمع کند، بهطوریکه نهتنها در دانشگاه بایکوت و منزوی شد بلکه جریان مارکسیست و ایدههای الحادی از دانشگاه براندازی شد.
وی با اشاره به روز معلم و کارگر، ابراز کرد: این روز را به معلمین فداکار و کارگران سازنده، اثرگذار و مولد تبریک عرض میکنم، دو جریان مولد و سازنده، جریان مولد انسان و انسانسازی یعنی معلم و جریان مولد اقتصاد و رشد اقتصادی یعنی کار و کارگری امروز به این دو جریان تعلق دارد.
آسیب دیدن جریان تعلیم و کار در جریان کرونا
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی ادامه داد: متأسفانه در عوارض این ویروس ناپاک، این دو جریان خیلی در کشور لطمه خورد، هم تعلیم و آموزش و هم جریان اقتصاد کشور، حوزه فعالیت عزیزان فناور کارگر در محیط کار تا اندازهای معطل و متوقف شد، مسئله تعلیم و آموزش نیز که بزرگترین پلکان رشد علمی کشور بود، متأسفانه به جریانی شبیه توقف منجر شد. آنچه مسلم است این است که آموزش در فضای مجازی آموزش کامل نیست، با نکته خاصی که رهبری امسال را سال جهش تولید معرفی کردند جهش تولید جز با جهش علم و فناوری ممکن نیست، متأسفانه این ضعف و فرتوتی به جریان تعلیم و آموزش ما برخورد کرد.
توقف جریان آموزش حوزه و دانشگاه در سطوح عالی
وی اظهار کرد: واحدهای عملی دانشگاه که قابل تعلیم در فضای مجازی نیست و عملا تعطیل است و ارائه نمیشود، واحدهای آموزشی نیز که ارائه میشود، هم در حوزه و هم در دانشگاه فوقالعاده ناقص است؛ در حوزه با امکانات وسیعی که در دانشگاه به شکل آنلاین قابلاجرا هست، قابلاجرا نیست و در شکل آفلاین نیز اثرگذار نیست. درسهای مهم خارج فقه و اصول اصلا درس و آموزش نیست، بحث، نقد و گفتوگوست و متأسفانه در امکانات مجازی قابل اجرا نیست و همینطور کلاسهای آموزشی سطح بالای دانشگاه نیز جای بحث، نقد و گفتوگوست و در فضای آنلاین نیز بهخوبی اجرا نمیشود.
خطر کرونا باقی است
وی ادامه داد: یک نکته را مردم باید توجه کنند، کرونا تمام نشده، کی تمام میشود هم معلوم نیست، تا وقتی در کشورهای دنیا هست، این ویروس ما را تهدید میکند، ممکن است فراز و نشیب داشته باشد اما از بین رفتنی نیست، مردم باید بدانند که در زندگی خاص به سر می برند، باید برخی الزامات را در زندگی، ارتباطات و فعالیتهای اجتماعی توجه کنند وگرنه توسعه و ابتلای عمومی و فراگیر به این ویروس، براندازنده است. زندگیها را از بین میبرد و خانوادهها را از هم میپاشاند، مردم باید توجه لازم را داشته باشند. مهمتر از مردم، مسئولان هستند که باید بدانند امروز اضطرابی در مردم هست و باید مسئولان به آن توجه داشته باشند.
توان مدیریت بهداشت و درمان کشور در موضوع کرونا ثابت شد
امام جمعه مشهد افزود: نمیشود جریان تعلیم، آموزش و فرهنگ را متوقف کرد، مسئله درمان و بهداشت با سبک بسیار زیبایی مدیریت شد، جریان بهداشت و درمان، قدرتمندی و توان مدیریت درمانی کشور و مقابله با هر آسیب بیماری را ثابت کردند هم با فداکاریهایشان و هم با حذاقت کامل در مدیریت بهداشتی و درمانی اما مدیریت کشور، تنها مدیریت بهداشت و درمان نیست، عزیزان ما در مسئولیتهای مختلف، دولت، مجلس، قوه قضائیه و تمام عزیزانی که در کارگزاری نظام قرار دارند، با این وضع میخواهند چه کنند؟
وی ابراز کرد: این ویروس از بین رفتنی نیست و مسئله تهدید این ویروس تا مدتی در جامعه ما باقی است، نمیشود با حذف مسئله قصه را حل کرد، {بگوییم} با بستن حرم و مسجد قصه تمام شود، با بستن فعالیتهای فرهنگی و اقتصادی قصه را تمام کنیم؛ باید جریان روند رشد و توسعه اقتصادی را مدیریت کنیم، با این وضع و کیفیت از نظر ناتوانی فعالیتهای اقتصادی و تعطیل شدن فعالیتهای علمی، آموزشی و فناوری، نمیتوانیم با این کیفیت جهش تولید داشته باشیم و حرکت عظیم دانشبنیان در نسل و جامعه خود ایجاد کنیم، مسئولان باید به فکر بیفتند، پروتکلهای لازم را تهیه کنند و فعالیتهای لازم در جای خودش انجام بگیرد.
وی گفت: باید برنامهریزی و پروتکلهای لازم را تهیه کرد در عین اینکه در مقابله با این ویروس و هر آسیب جسمانی هستیم، فعالیتهای خودمان و دستگاههایمان در فعالیت کامل به سر ببرند، امیدواریم هم مردم ما به این موضوع توجه کنند و هم عزیزان مسئول در مسئولیتشان این واقعیتها را ببینند.