پنج‌شنبه 8 آذر 1403

علی‌نژاد: آخر و عاقبت ورزشکارانی که از ایران رفتند مشخص است / سخنگوی تاج نیستم / 6 میلیون یورو ارز نیمایی به فدراسیون‌ها پرداخت کردیم

خبرگزاری میزان مشاهده در مرجع
علی‌نژاد: آخر و عاقبت ورزشکارانی که از ایران رفتند مشخص است / سخنگوی تاج نیستم / 6 میلیون یورو ارز نیمایی به فدراسیون‌ها پرداخت کردیم

معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای وزارت ورزش و جوانان گفت: در ورزش ایران در سال‌های اخیر اتفاقات خوب و مثبتی را در عرصه بین‌المللی شاهد بودیم.

خبرگزاری میزان - مهدی علی‌نژاد، معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای وزارت ورزش و جوانان، در نشست خبری که به مناسبت هفته دولت در راستای تشریح اقدامات حوزه ورزش قهرمانی امروز (شنبه) در محل وزارت ورزش و جوانان برگزار شد، در ارتباط با آخرین فعالیت‌های صورت گرفته در این راستا طی هفت سال اخیر، اظهار داشت: چند رویداد و بازی‌های مهم را پشت سر گذاشتیم. ایران در المپیک جوانان 2017 رتبه هفتم را بدست آورد که بهترین نتیجه ما بوده است. باتوجه به اینکه رده سنی المپیک جوانان 16 تا 18 سال است این اتفاق بزرگ نویدبخش روز‌های خوب برای ورزش ما خواهد بود چراکه این رده سنی آینده ورزش ما را می‌سازد.

وی در ادامه در خصوص عملکرد ایران در بازی‌های آسیایی، تصریح کرد: در بازی‌های آسیایی جاکارتا بیشتری مدال را بعد از انقلاب بدست آوردیم و اگر رشته‌ای مانند پنجاک‌سیلات نبود می‌توانستیم رتبه پنجم را به خود اختصاص دهیم البته در اینچیون هم پنجم بودیم که در همین دولت بدست آمد. در جام جهانی 2018 بهترین نتیجه رابدست آوردیم در گروه مرگ بودیم با 4 امتیاز بهترین نتیجه تاریخ‌مان را در جام جهانی بدست آوردیم.

معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای وزارت ورزش و جوانان پیرامون عملکرد ورزش ایران در سالی که گذشت، افزود: در سال 2019 که آخرین رویداد‌های ورزشی جهان در این سال برگزار شد اتفاقات خوب و مثبتی را شاهد بودیم. قهرمانی جوانان والیبالیست ما در جهان که برای اولین بار با یک مربی ایرانی بدست اند قابل توجه بود. قهرمانی در کشتی فرنگی جوانان جهان، مدال نقره شمشیربازی که برای اولین بار در مسابقات جهانی بدست آمد و نتایج درخشان در شطرنج. 57 درصد سهمیه‌های المپیک تا پیش از شیوع کرونا در دنیا کسب شده بود که در این بین ایران موفق به کسب 51 سهیمه شد و معتقدیم اگر این روند ادامه پیدا می‌کرد می‌توانستیم رکورد دوره گذشته که 63 سهمیه در المپیک ریو بود می‌توانستیم این تعداد را هم پشت سر بگذاریم. امیدورام بعد از شروع مجدد رویداد‌ها بتوانیم این سهمیه‌ها را افزایش دهیم و رکورد 63 سهمیه دوره قبل را بشکنیم.

علی‌نژاد در مورد عملکرد ایران در المپیک گفت: بعد از المپیک لندن نتایج کسب شده در ریو بهترین نتایج تاریخ المپیک‌های ما بود. با مقایسه بازی‌های آسیایی جاکارتا و اینچیون غیر از یکی دو مورد تمام مربیان ما ایرانی بودند که نشان می‌دهد فدراسیون‌های ما همت گماردند و تا جایی که ممکن است و مربیان ما دانش روز را یاد گرفتند از مربیان داخلی استفاده کردند که این افتخار بزرگی است. البته مخالفت کلی با مربیان خارجی وجود ندارد و در رشته‌هایی که امکان انتقال دانش وجود دارد این کار انجام شود.

وی درباره شرایط ورزش ایران در یک سال گذشته، اظهار داشت: در یک سال گذشته یکی از اتفاقات مهمی که دنبال کردیم بحث خصوصی‌سازی استقلال و پرسپولیس بود. این موضوع اتفاق مهمی است بیش از چهل سال است که دولت تیم‌داری می‌کند در حالیکه وزارت ورزش باید نقش پدری برای ورزش کشور داشته باشد و نمی‌تواند خودش در رقابت‌ها سهیم باشد. در برنامه پنجم و ششم توسعه آمده است که دولت نمی‌تواند هیچ هزینه‌ای در ورزش قهرمانی داشته باشد و سالهاست که این روند ادامه دارد به عبارتی این دوباشگاه در حالیکه ساختار دولتی دارند باید خوشان درآمدزایی کنند که کار را دشوار می‌کند.

معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای وزارت ورزش و جوانان در ارتباط با شرایط دو باشگاه پرسپولیس و استقلال، تصریح کرد: برای هر کدام از این دوباشگاه دو مجموعه ورزش اختصاص داده شد، آرزویی که در سال‌های گذشته محقق نشده بود. مرغوبکار و کمپ حجازی به استقلال و درفشی‌فر و شهدای گمنام به نام باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس شد و دیگر کسی نمی‌تواند مدعی این چهار مجموعه ورزشی شود. این افزایش سرمایه شرایطی را فراهم می‌کند که این تیم‌ها وارد بازار سرمایه شوند. بسیاری از بدهی‌های گذشته پرداخت شده است و وضعیت مالی این دوباشگاه شفاف شده است. قدم‌های آخر حسابرسی را برمی‌داریم تا مجامع را برگزار کنیم.

وی در خصوص وضعیت مالی این دو باشگاه، افزود: بعد از اینکه صورت‌های مالی توسط حسابرسان تایید شد آماده برگزاری مجامع خواهیم شد. خیلی‌ها به این اتفاق خوشبین نبودند اما تمام تلاش‌مان را می‌کنیم که این بار این حرکت تاریخی رخ دهد تا این دو باشگاه را به هواداران واگذار کنیم. مانند گذاشته مزایده برگزار نخواهد شد تا به افراد حقیقی و حقوقی واگذار شود بلکه سهام آنها در بورس ارائه خواهد شد.

معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای وزارت ورزش و جوانان پیرامون اساسنامه فدراسیون‌های ورزشی، گفت: اساسنامه فدراسیون‌های ورزش را بازنگری کردیم و تلاش می‌کنیم این مورد را در همین یک سال باقیمانده این دولت اجرایی کنیم با این اتفاق تمام مشکلات ما با فدراسیون‌های بین‌المللی برطرف خواهد شد. در این دولت نگاه صرفه‌جویانه داشتیم و تلاش کردیم از اعزام‌های غیر ضروری جلوگیری کنیم. البته فشار زیادی را تحمل کردیم چون خیلی‌ها دنبال تداوم روند قبلی بودند. البته تمام اعزام‌های ضروری انجام شد و با هماهنگی بانک مرکزی حدود شش میلیون یورو ارز نیمایی به فدراسیون‌های مختلف پرداخت داشتیم.

علی‌نژاد در مورد فعالیت‌های وزارت ورزش، اظهار داشت: در یک سال گذشته 63 مجمع حضوری و 19 مجمع وبیناری برگزار کردیم؛ که علاوه بر حفظ سلامت همکاران صرفه‌جویی خوبی هم داشتیم. استخدام 73 ورزشکار را در یک سال گذشته پیگیری کردیم و امور مربوط را انجام دادیم که برخی به انتها رسیده و برخی همچنان در پروسه هستند. 89 مورد معافیت از خدمت سربازی داشتیم. اقدامات دیگری در حوزه‌های آموزش، استعدادیابی، نظارت و ارزیابی و... در این یک سال شکل گرفته است. سامانه‌ای برای صدور مجوز باشگاه‌ها طراحی شده که در چند استان بصورت پایلوت راه‌اندازی شده است.

وی درباره خسارات ناشی از کرونا به مجموعه‌های ورزشی، تصریح کرد: با هماهنگی که با معاونت رییس جمهور انجام شده حدود چهار هزار پرونده متقاضیان وام ضروری جبران خسارت ناشی از کرونا از بخش خصوصی در باشگاه داری ثبت شده است که در نوبت پرداخت قرار دارند. سعی کردیم با این روش این آسیب‌ها را کاهش دهیم.

در حال تکمیل.....