چهارشنبه 7 آذر 1403

عمق بحران خصوصی‌سازی سلامت در زمان شیوع ویروس کرونا مشخص شد / نگاه کالایی دولت به آموزش و پرورش

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
عمق بحران خصوصی‌سازی سلامت در زمان شیوع ویروس کرونا مشخص شد / نگاه کالایی دولت به آموزش و پرورش

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، صادق شهبازی دبیر سابق جنبش عدالتخواه دانشجویی در گفتگوی اینستاگرامی با موضوع علت عدم پرداخت فعالان عدالتخواه و جریان دانشجویی به مسائل آموزش و پرورش که به همت شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان کشور برگزار شد گفت در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصریح شده که اموزش رایگان تا سطح آموزش عالی وظیفه حاکمیت است اما متاسفانه نگاهی در...

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، صادق شهبازی دبیر سابق جنبش عدالتخواه دانشجویی در گفتگوی اینستاگرامی با موضوع علت عدم پرداخت فعالان عدالتخواه و جریان دانشجویی به مسائل آموزش و پرورش که به همت شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان کشور برگزار شد گفت در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصریح شده که اموزش رایگان تا سطح آموزش عالی وظیفه حاکمیت است اما متاسفانه نگاهی در کشور وجود دارد که به مسئله اموزش و پرورش به عنوان یک مسئله روزمزه، دست دوم و کالایی نگاه می می‌کند.

وی با بیان اینکه وقتی رئیس جمهور می گوید در بخش خصوصی یک چهارم بخش دولتی هزینه می شود و آموزش در این بخش کاراتر است این نگاه حاصل این است که ما آموزش و پرورش را صرفا یک بنگاه اقتصادی می بینیم و از اهمیت حاکمیتی آن که سرنوشت کشور به اموزش و پرورش گره‌خورده و از وظیفه حکومت غافل هستیم تصریح کرد: به گفته رهبر معظم انقلاب آموزش و سلامت دو امر حاکمیتی هستند و کسی حق ندارد آنها را به بخش خصوصی واگذار کند پس این واگذاری مخصوصا نباید در مورد یک بخش مهمی مثل تربیت معلم که موتور محرک آموزش و پرورش است اتفاق بیفتد.

دبیر اسبق جنبش عدالتخواه دانشجویی گفت: در دهه 60 به واسطه توجه به امور تربیتی موفق ترین دوره فرهنگی در آموزش و پرورش رقم خورد به گونه ای که بیشترین آدم ها که با جریان جنگ و انقلاب همراه شدند و در جبهه ها به شهادت رسیدند دانش آموزان بودند ولی در حال حاضر می بینیم که دولت می گوید تربیت معلم که قطب مرکزی آموزش و پرورش است و وظیفه من نیست.

شهبازی از دانشگاه فرهنگیان به عنوان یک دانشگاه دارای ماموریت و هویت نام برد و افزود: هیچ بخشی در آموزش عالی در کشور وجود ندارد که به مانند دانشگاه فرهنگیان ماموریت داشته باشد اما با این وجود دولت به این دانشگاه امکانات و پول نداده و می خواهد آن را به دانشگاه ورشکسته پیام نور که فضا دارد اما دانشجو ندارد و یک دانشگاه بی ماموریت است که صرفا قرار بوده آموزش غیر حضوری ارائه دهد واگذار کند چون دانشگاه پیام نور می تواند تربیت معلم را اقتصادی‌تر اداره کند و این حاصل داشتن نگاه بنگاه اقتصادی نسبت به آموزش و پرورش است.

وی افزود: مشکلی که امروز با آن مواجه هستیم این است که همان قدر مسئولین حکومتی و دولتی به ماجرای آموزش و پرورش اهمیت نمی دهند آموزش و پرورش مسئله جریان اجتماعی و جریان دانشجویی ما هم نیست با این وجود آنها اگر بخواهند به مسئله آموزش و پرورش هم ورود پیدا کنند نهایتا می گویند می خواهند ذیل سند 2030 آموزش همجنسگرایی بدهند پس اصل ماجرا برای آنها مسئله نیست.

دبیر اسبق جنبش عدالتخواه اجتماعی گفت: ما محدودیت ها و خطر حراستی شدن دانشجویان دانشگاه فرهنگیان در صورت اعتراض به واگذاری تربیت معلم به دانشگاه پیام نور را می فهمیم ولی واقعیت این است که این دانشجویان دانشگاه فرهنگیان هستند که بیش از هر کسی با این مسئله درگیر و متاثر هستند پس باید متوجه اهمیت این موضوع باشند اما متاسفانه اینگونه نیست.

شهبازی با اشاره به اینکه عمق بحران خصوصی‌سازی سلامت در زمان شیوع ویروس کرونا مشخص شد، افزود: با شیوع ویروس کرونا در کشور مشخص شد که وقتی حاکمیت وظیفه خود را کنار بگذارد بیمارستان خصوصی در تهران با این همه امکانات حاضر نمی شود که بیمار کرونایی را پذیرش کند به گونه‌ای که الان شاهد این سطح پذیرش در بیمارستان‌های دولتی پایین آمده چون این بیمارستانها فقط بیمارانی را که بیماری های زمینه ای دارند و به وضعیت بحرانی رسیده‌اند بستری می کنند و به مابقی افراد را به خانه می فرستند.

وی بیان کرد: انگار همه منتظرند تا خصوصی سازی در آموزش و پرورش به نقطه بحرانی برسد و این در حالی است که بنده معتقدم که ما به این نقطه بحرانی رسیدیم چون الان ما به نقطه ای رسیده ایم که کل آموزش پولی شده است به گونه ای که تنها کسانی می توانند به آموزش عالی بروند که در کلاس‌های کنکور شرکت کرده و یا در مدرسه غیر انتفاعی درس خوانده باشند و یا کسانی که پول دارند و می توانند هزینه تحصیل در دانشگاه پولی را بپردازند با این وجود این وضعیت نشان می دهد که سیستم آموزش و پرورش فعلی اصلا با سیستم آموزش و پرورش همخوانی ندارد.

دبیر اسبق جنبش عدالتخواه دانشجویی با بیان اینکه امروز باید در مدارس دولتی دانش آموزان با فرایند دینی تربیت شوند اما این طور نیست چون آموزش و پرورش در اولویت نیست، گفت امروز اگر سند تحول بنیادین آموزش و پرورش پیش نمی رود به خاطر این است که اجرای این سند دغدغه کسی نیست.

شهبازی تصریح کرد: آقای حداد عادل معاون وزیر آموزش و پرورش بوده با این وجود مصاحبه همسر او در تلویزیون در مورد نامناسب بودن وضعیت مدارس خیلی تکان دهنده بود. به هر روی می خواهم بگویم که سیاسیون از چپ چپ گرفته تا راست راست یعنی از سید محمد خاتمی تا حداد عادل مدرسه غیرانتفاعی تاسیس کرده اند و جالب اینجاست که نیروهای انقلابی هم وقتی می خواهند وارد فضای کار در فضای آموزش و پرورش شوند به جای اینکه سیستم آموزش و پرورش را تکان دهند به دنبال این میروند که پول و امکانات بگیرند تا مدرسه غیر انتفاعی تاسیس کنند.

وی با بیان اینکه راه اندازی مدارس غیر انتفاعی توسط سیاست گذاران در یک سطح بیانگر تعارض منافع است و در سطح کلان نیز به معنی پذیرش سیاست های سرمایه داری در کشور است، افزود: وقتی سیاست های سرمایه داری را می پذیریم در بعد فرهنگی و اجتماعی هم می گوییم آموزش کالاست و بخش خصوصی باید آن را به صورت خرید خدمت اداره کند. به هر روی ما باید جلوی این خط بایستیم چون هم قانون اساسی و هم رهبر معظم انقلاب واگذاری بخش سلامت و آموزش به بخش خصوصی را ممنوع کرده اند.

دبیر اسبق جنبش عدالتخواه دانشجویی گفت: رهبر معظم انقلاب وقتی می‌گویند سلامت و آموزش دو بخش حاکمیتی هستند و نباید خصوصی شوند در اینجا ولایت‌فقیه برای آقایان کار نمی کند. به هر روی مسئله و دغدغه امروز ما این است که یک نگاه سرمایه داری در حال حاکم شدن بر کشور است به گونه ای که می گویند همه چیز پول است و این در حالی است که انقلاب ما یک انقلاب فرهنگی و اجتماعی بوده و این فرهنگ را نیز باید آموزش و پرورش به جامعه تزریق کند ولی وقتی این سیستم را پولی می‌کنیم در نتیجه آقایان می گویند بخش خصوصی آموزش را کاراتر اداره می‌کند و این بحران اصلی ما است.