پنج‌شنبه 10 آبان 1403

عید قربان، جلوه‌گاه مسوولیت اجتماعی نیک‌اندیشان

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
عید قربان، جلوه‌گاه مسوولیت اجتماعی نیک‌اندیشان

شیراز - ایرنا - عید قربان امسال در وضعیت شیوع بیماری کرونا منجر به محدود شدن آیین‌های این عید شده که در این شرایط انتظارات مردم و حاجیان برای ایفای مسوولیت‌های اجتماعی جدید در قالب ضیافتی الهی و شادمانی از رهگذر مهرورزی بیش از پیش شده است.

عید قربان یادآور حکایت‌های بسیار است، از حدیث بندگی تا بذل مال، از نادیدگرفتن خواست خویش تا تسلیم و رضای مطلق به درگاه باری‌تعالی، قربان ازمنظر فضایل برجسته اخلاقی‌اش عیدی است که حاجیان و پرهیزکاران را دعوت می‌کند.

در تمام سالیان گذشته که ماه ذی‌الحجه بی‌وقفه میعادگاه حجاج در آستان الهی بود، قربانی کردن به‌گونه‌هایی مختلف صورت می‌پذیرفت و در هرصورت تلاش بر این بود که دستگیر نیازمندان شود.

برخی حاجیان پیش از عید قربان با شناسایی خانواده‌های نیازمند، دین خود را ادا می‌کردند و برخی دیگر نیز با کمک به موسسه‌های خیریه، سازمان های امدادی رسمی، آسایشگاه‌های بیماران و مراکز نگهداری بیماران خاص وظیفه خویش را در عید قربان به جا می‌وردند.

امسال با دشواری‌های روزگار و بنا بر همه‌گیری بیماری کرونا، اقتصاد بسیاری از اقشار، آسیب دید و گروهی یا درگیر بیماری شدند و یا به‌گونه‌ای غیرمستقیم تبعات آن را درک کردند، چه بسا خانواده‌هایی که سرپرست خویش را بر اثر بیماری از دست دادند و نان‌آور خانواده از میان آن‌ها رفت و چه بسیار کارگرانی که ناچار بیکار شدند.

حاجیان کمک‌ها را به کجا بسپارند؟

مدیرکل حج و زیارت استان فارس در گفت و گو با ایرنا با اشاره به اینکه آیین حج در سال جاری به دلیل شیوع بیماری کرونا برگزار نشده است، عنوان کرد: مراسم عید قربان امری مستحب برای حاجیان سال‌های گذشته به شمار می‌رود و از آنجا که شناسایی نیازمندان و رساندن کمک به دست آنان، در به جای آوردن این عمل مستحب ضروری است، پیشنهاد می‌کنیم که شهروندان با در اختیار نهادن وجه به کمیته امداد خمینی (ره) در این زمینه گام بردارند.

علیرضا زینلی افزود: حج و زیارت استان فارس به مدیران کاروان‌ها اعلام کرده است تا این موضوع را به اطلاع زائران برسانند، به یقین کمیته امداد نیز با دریافت و تجمیع وجوه، گوشت تامین خواهد کرد و به دست مستمندان خواهد رساند.

آبروداری برای نیازمندان

عضو شورای عالی خیرین استان فارس نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: امسال اولویت ادای دین و نذر در عیدهایی همچون قربان، غدیر و سوگواری ماه محرم و صفر این است که نیکوکاران انسان‌های آبرودار را شناسایی کنند که حتی تا یک سال قبل هیچ مشکل اقتصادی نداشتند؛ اما امروز به دلیل مشکلات اقتصادی ناشی از شیوع بیماری، نیازمندند؛ در عین حال دم برنمی‌آورند و سخنی نمی‌گویند.

داریوش نویدگویی با اشاره به روایات و اخبار ائمه درخصوص ضرورت یاری‌رسانی اقشار جامعه و پشتیبانی از یکدیگر در روزگار آزمایش الهی اظهار کرد: کرونا هشدار و آزمایشی الهی است، حاجیانی که قصد دارند در امر مستحب قربانی کردن شرکت جویند، هزینه سفر حج را محاسبه یا بسته به توانشان آن را در راه نیازمندان صرف کنند.

امسال حج به در خانه‌ها آمده است

او بیان داشت: امسال حج به در خانه‌هایمان آمده و بانگ بیدارباش می‌زند، می‌گوید هم مرگ پشت در است و هم کعبه، نیت پاک خود را صرف امور خیر کنید و خداوند و صاحب خانه راضی‌ترند که امروز دستیار همنوعان خود باشیم.

نایب رییس مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ‌ساز شیراز اظهار کرد: در کمک به نیازمندان تنها قشری خاص را در نظر نگیریم، مپنداریم که کمک‌هایمان باید به سمت شیعه و مسلمان برود، پیروان ادیان الهی نیز امروز با دشواری‌های پیش‌آمده نیازمند یاری هستند و فرقی نمی‌کند باید به همنوع کمک کنیم.

وی پیشنهاد کرد که شهروندان نیک‌اندیش با محله‌ای کردن کمک‌ها، ابتدا نیازمندان را در اطراف خود بشناسند و پس از آن شهرشان را در نظر بگیرند؛ همچنین کمک‌ها را به دلیل خطری که گسترش بیماری کرونا در وضعیت قرمز دارد یا به‌صورت بسته‌های حمایتی یا در قالب وجه نقد به مراکز مطمئنی برسانند که می‌تواند آن‌ها را به نیازمندان بسپارد.

تا 7 مرداد 1399 و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و 667 بیمار جدید مبتلا به کووید19 در کشور شناسایی شد که هزار و 687 نفر از آنها بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید19 در کشور به 296 هزار و 273 نفر رسید. مجموع جان باختگان این بیماری تاکنون 16 هزار و 147 نفر بوده است؛ همچنین 257 هزار و 19 نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. 3902 نفر از بیماران مبتلا به کووید19 در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. استان فارس در حال حاضر در زمره استان های قرمز کشور است.

*س_برچسب‌ها_س*