غذای اصلی شب چهارشنبه سوری چیست؟ | غذای اصلی چهارشنبه سوری در استان ها و آیین مختلف چیست؟
غذای چهارشنبه سوری، غذای اصلی چهارشنبه سوری در استان ها و آیین مختلف چیست؟ برای پاسخ سوال خود با ما همراه باشید.
غذای چهارشنبه سوری چند نوع است؟ قدیمی ها شب چهارشنبه سوری پلوی معروفی داشتند به اسم «پلو هفت رنگ» نامی که این روز ها یک جورهایی برای شوخی به خوراکی های من در آوردی می گویند - داستان این است که پلو هفت رنگ از هفت جور پلو درست شده بود. با کلی زحمت درست کردن.
پلوهایی مجزا از خرما، زیره، کشمش، شوید، عدس و لوبیا. البته بسته به توان مالی هر خانواده ای این پلو ها می توانست فرق کند. آلبالو پلو، سبزی پلو، رشته پلو و هر کدام می توانستند انتخابی برای سفره هفت رنگ باشند. مهم فقط هفت جور پلو درست کردن بود.
حالا اگر شما هم می خواهید توی کمپین چهارشنبه سوری ایرانی سر سفره آخرین سه شنبه سال پلو هفت رنگ درست کنید لازم نیست واقعا دست به کار پختن هفت جور و هفت دست پلو بشوید. می توانید از مخلفات خاص برای هفت رنگ کردن پلوی شام استفاده کنید.
مانند روشی که برای تزیین مرصع پلو استفاده می شود. فقط کافی است رنگ ها تنوع داشته باشند. این وسط خلال نارنج یا پرتقال یا حتی هویج، کشمش، زرشک، خلال بادام، خلال پسته، خرما و مربای آلبالو می تواند کلی در درست کردن پلوی هفت رنگ کمک دستتان باشد.
غذای شب چهارشنبه سوری در مناطق روستایی ایران قدیم
در مناطق روستایی اما، مردم با پختن غذاهای ساده تری که البته باز هم با غذای معمول سایر شب ها فرق داشت، به استقبال شب چهارشنبه سوری می رفتند.
یکی از غذاهای معمول، غذایی بود که با سرخ کردن پیاز و سیر و اضافه کردن تخم مرغ درست می شد.
آش رشته، مخصوص عصر روز چهارشنبه سوری بود، تا رشته امور در سال نو در دست باشد، کارها در سال جدید بر وفق مراد پیش رود و تلاش ها نتیجه بخش باشد.
غذای چهارشنبه سوری در شهرهای مختلف ایران
غذای چهارشنبه سوری در استان خراسان و بعضی شهرهای اطراف در این شب به جای آش چهارشنبه سوری ، چهار نوع پلو میپزند. رشته پلو، عدس پلو، زرشک پلو و ماش پلو که معمولا به فقرا، نزدیکان و همسایگان میدهند. در آجیل خراسانیها مطلقا نمک وجود ندارد، چون نمک را علامت شوربختی میدانند.
غذای چهارشنبه سوری در در اهواز پس از مراسم قاشقزنی خانوادهها خوراکی یا آجیل شور و شیرین در ظرف قاشق زنان میریزند. در شیراز پس از دعا خواندن، حلوا و آش میپزند. گیلکیها هم در این شب خورش «ترشه تره» میپزند و آن را با کته، ماست و دوغ میخورند.
غذای چهارشنبه سوری در مازندران ا در این شب انواع آشها از جمله آش هفت ترشی میپزند که در آن از هفت نوع سبزی و هفت نوع ترشی و هفت نوع حبوبات استفاده میشود و گزنه آش هم یکی دیگر از آشهای شمالیهاست که سبزی مصرفی آن گزنه است و اعتقاد بر این است که خوردن این آش بسیاری از بیماریها و کسالتها را از میان میبرد.
غذای چهارشنبه سوری در استان مرکزی هم مقداری خرما، شکر پنیر یا حلوا درست میکنند و برای خیرات از رفتگان در این شب به عابران تعارف می کنند.
آجیل چهارشنبه سوری
در این شب «آجیل هفت مغز» با نام آجیل چهارشنبه سوری را از یک دکان رو به قبله می خریدند و هنگام پاک کردن آجیل، قصه معروف خارکن را نقل و به نیت برآورده شدن حاجاتشان میان مردم پخش می کردند، اما امروزه آجیل چهارشنبه سوری جنبه نذری بودنش را از دست داده و از تنقلات شب چهارشنبه سوری به شمار می رود.
غذای اصلی شب چهارشنبه سوری چیست؟این آجیل از نوع شیرین و دارای گردو، کشمش، توت خشک و مقداری پسته، فندق، بادام و انواعی از برگه ها، مویز، باسلق و انواعی شکلات و تافی است که البته این آجیل در شهرهای مختلف ایران اجزای دیگری نیز دارد.
آش چارشنبه سوری
ابودردا آش چهارشنبه سوری ا! این اسم آشی است که بیشتر مردم مناطق ایران در شب چهارشنبه آخر سال درست می کنند. بعضی ها هم در چهارشنبه آخر ماه صفر. بیشتر هم کسانی این آش را می پزند که بیماری در خانه دارند و شفای او را در سال جدید می خواهند.
هنوز معلوم نیست که رسم خوردن آش در شب چهارشنبه سوری از چه زمانی وارد فرهنگ ایرانی ها شده است. اما این طور که می گویند ابودردا حکیمی در زمان پیامبر (ص) بوده که شاید به خاطر شباهت کلمه درد فارسی به اسم این طبیب نام این آش را هم ابودردا یا پدر درد ها گذاشته اند در واقع دردا هیچ ربطی به درد فارسی ندارد.