پنج‌شنبه 8 آذر 1403

غفلتی بزرگ از فریضه واجب شده حجاب / از نبود نظارت در عرضه لباس تا عدم برخورد مناسب در موضوع حجاب

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
غفلتی بزرگ از فریضه واجب شده حجاب / از نبود نظارت در عرضه لباس تا عدم برخورد مناسب در موضوع حجاب

متاسفانه رواج بی حجابی و بدحجابی در جامعه که این روزها روح هر انسان متعهد و مومنی را به درد می آورد، عوامل متعددی دارد هر چند غفلت در سال های گذشته شرایط امروز را به وجود آورده با این وجود با اشراف به این عوامل می توان گام مهمی در ریشه کنی آن در جامعه برداشت.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از خاورستان، حجاب در لغت مانع و جدایی بین دو چیز معنی می شود ولی در آموزه های اسلامی از آن به پوشاندن و پوشش یاد می گردد؛ در دین اسلام حفظ ارزش های وجودی انسان مورد تاکید قرار گرفته از این رو در این دین مقدس چه زن و چه مرد به حجاب و عفاف دعوت شده است.

متاسفانه رواج بی حجابی و بدحجابی در جامعه که این روزها روح هر انسان متعهد و مومنی را به درد می آورد، عوامل متعددی دارد هر چند غفلت در سال های گذشته شرایط امروز را به وجود آورده با این وجود با اشراف به این عوامل می توان گام مهمی در ریشه کنی آن در جامعه برداشت.

در سال های گذشته به دنبال تلاشهایی که دشمنان اسلام برای ترویج بی حجابی در ایران داشته اند این فریضه الهی در جامعه اسلامی کم رنگ‌شده است، و این روند ترویج بدحجابی علاوه بر حوزه فرهنگ، ابعاد اقتصادی و سودجویانه نیز پیدا کرده است. طوری که اکنون لباس های نامتعارف به صورت علنی در پاساژها و بوتیک‌های سطح شهر قابل رویت و در حال فروش است. لباس هایی که هیچ سنخیتی با فرهنگ خانواده محور ایرانی ندارد اما به پشتوانه برخی رانت‌ها و مافیاها این سبک از لباس‌ها در حال تبلیغ است. گاهی کار چنان بالا می‌گیرد که پیدا کردن لباس با پوشش مناسب نیز برای خانواده‌ها سخت می‌شود.

نبود نظارت در عرضه لباس

یکی از بانوان بیرجندی هم به این موضوع اشاره کرد و به خبرنگار خاورستان گفت: هیچ نظارتی بر توزیع و فروش این گونه لباس ها وجود ندارد و بیشتر مانتوها جلو باز با آستین ها کوتاه و شلوارها کوتاه است و پیدا کردن لباس مناسب بسیار سخت است طوری که همیشه مجبورم لباس بدوزم.

به گفته وی در سطح شهر هم چند وقتی است که بانوان بی حجاب به سبک غربی بدون روسری مشاهده شده اند و بعضی ها هم خیلی راحت با همین وضعیت پشت فرمان خودروهایشان رانندگی می کنند.

طبیعی شدن بی حجابی

وی ادامه داد: با توجه به این که حجاب امری ضروری است و بی حجابی و بی بندوباری زمینه ساز آسیب های اجتماعی بعدی است اما برخوردی با افراد بدحجاب و بی حجاب در شهر وجود ندارد طوری که این قدر این گناه کوچک شمرده شده که انگار طبیعی است و هیچ اتفاقی رخ نداده است.

یکی دیگر از بانوان هم با گلایه از وضعیت بی حجابی و بد حجابی سطح شهر بیرجند گفت: کار به نقطه‌ای رسیده که خانواده‌ها به دلیل «زننده بودن حجاب عده‌ای و بی‌ملاحظه»، خود را از حضور در محافل عمومی نظیر مراکز تفریحی منع کرده‌اند.

به گفته رحیمی طوری که این اتفاق برای خانواده خودم هم رخ داده یک شب که برای تفریح به مرکز تفریحی بند دره رفته بودیم با صحنه هایی مواجه شدیم که خانواده تصمیم گرفتند که دوباره به مراکز تفریحی سطح شهر نروند.

عدم برخورد مناسب

یکی دیگر از بانوان بیرجندی هم از عدم برخورد مناسب با بی حجابی گلایه کرد و گفت: رویکرد حاکمیت نیز در عرصه حجاب «عدم برخورد قهری» تا حد ممکن است ولی برخی از این تسامح نسبی نهایت سوءاستفاده را می‌کنند.

به گفته رضایی این خود نوعی دیکتاتوری فرهنگی است که برخی افراد با پوشش دلبخواهی خود مانع حضور اجتماعی خانوار می‌شوند امری که البته فقط به زنان محدود نیست و مردان نیز مشمول آن می‌شوند.

یکی دیگر از شهروندان هم با گلایه از عدم برخورد مناسب با بدحجابی گفت: علاوه بر این که در فضای حقیقی هیچ نظارتی وجود ندارد در فضای مجازی هم در این رابطه هیچ نظارتی نیست و همه این ها دست به دست هم داده اند که از این فریضه الهی غافل باشیم.

به گفته وی شهروندان هم اگر برخوردی داشته یا تذکری دادند با برخوردهای زشت و زننده این افراد مواجه شوند و نیاز است در این رابطه فرهنگ سازی بیشتری شود.

وی ادامه داد: باید فرهنگ این که حجاب یک مصونیت است نه محدودیت در بین جامعه نهادینه شود بانوان با حجاب بیشتر مورد حمایت قرار گیرند تا سایر بانوان هم به این سمت هدایت شود. به گفته وی در شرایط فعلی که همه چیز بر عکس است و بانوان بی حجاب از سوی جامعه هم بیشتر حمایت می شوند طوری که موضوع را در برخورد های مختلف با اصناف به چشم مشاهده شده است.

تاریخ حجاب

یک کارشناس مسائل مذهبی هم با اشاره به این که با نگاهی گذرا به تاریخ می توان به این مهم پی برد که حجاب تنها در دین اسلام خلاصه نمی شود، در آیین زرتشت، یهود و مسیحیت هم حجاب بر زنان امری لازم بوده است به خبرنگار خاورستان گفت: کتاب‌های مقدس مذهبی، دستورات و احکام دینی، آداب و مراسم و سیره عملی پیروان این ادیان چهارگانه، بهترین شاهد و عالی‌ترین گواه بر اثبات این مدعاست.

به گفته نصیری حجاب زنان، از سنن قدیمی تمدن‌های بشری بوده است و در ادیان الهی به خصوص زرتشت، یهود و مسیحیت مسئله حجاب و رعایت آن مطرح بوده است در بعضی از ادیان مثل دین یهود، مسئله حجاب سخت تر از حجابی است که اسلام می گوید. البته حجاب در بعضی از ادیان الهی گذشته کمی سخت‌تر از حجاب اسلامی بوده است، هر چند امروزه به آن پایبند نیستند.

حجاب در قرآن

به گفته وی در قرآن کریم، آیاتی چند به طور صریح، درباره وجوب حجاب و حد و کیفیت آن نازل شده است. در سوره نور، طی آیه مفصلی آمده است:«و به مردان مؤمن بگو که چشم‌های خود را فرو پوشند و نیز دامان خویش را، که برای ایشان پاکیزه‌تر است.

همانا خداوند به آن‌چه انجام می‌دهند، آگاه است و به بانوان با ایمان بگو چشم‌های خود را فرو پوشند و عورت‌های خود را از نگاه دیگران پوشیده نگاه دارند و زینت‌های خود را جز آن مقداری که ظاهر است، ننمایند و زینت‌های خود را آشکار نسازند، مگر برای شوهرانشان، پدرانشان، پدر شوهرانشان، پسران همسرانشان، برادرانشان، پسر برادرانشان، زنان هم کیششان، کنیزانشان، مردان سفیهی که تمایلی به زنان ندارند و یا کودکانی که از امور جنسی بی‌اطلاعند (غیرممیز) و پاهای خود را بر زمین نکوبند تا زینت‌های پنهانشان آشکار شود و همگی به سوی خداوند بازگردید، ای مؤمنان! باشد که رستگار شوید».

وی ادامه داد: همچنین در سوره احزاب آمده است:«ای پیامبر! به همسران و دختران خویش و بانوان با ایمان بگو که روپوش خود را برگیرند تا به عفاف و حریت شناخته شوند و مورد آزار و تعرض هوسرانان قرار نگیرند و خداوند، آمرزنده و مهربان است»

به گفته وی پیامبر گرامی اسلام (ص) و معصومین (ع) علاوه بر تاکیداتی که بر رعایت حجاب داشته‌اند، با ارائه دستورالعمل‌هایی، جامعه اسلامی را به سوی تهذیب و پاکی، رهنمون گشته‌اند روزی اسماء - که خواهر زن پیامبربود، با جامه بدن نما و نازکی به خانه پیامبر آمد. پیامبر، روی خود را از او برگرداند و فرمود: «ای اسماء، زن به حد بلوغ رسید، نباید جایی از بدن و اندامش دیده شود، مگر صورت و دست‌ها» پیامبر، در ضمن حدیثی، نهی فرمودند از این که زن، برای دیگران، خود را بیاراید، و فرمود: «اگر برای غیر شوهر، خود را آرایش کرد، لازم است خداوند او را با آتش بسوزاند».

وی تاکید کرد: بی تردید دین مبین اسلام که درس بشریت را برای جهان هستی به ارمغان آورده هیچ ضرورتی را برای آزار و اذیت انسان قرار نداده است، حجاب هم همچون دیگر احکام اسلامی مزایای بسیاری را برای بشریت بالاخص زنان به همراه دارد.

ناآگاهی

این فعال حوزه اجتماعی به این نکته هم اشاره کرد که ممکن است شخصی که دچار این انحراف شده است از احکام پوشش و حجاب دراسلام و تاکید فراوان برآن ویا ازآثار سوء و شوم آن در دنیا و عذاب شدید آن در آخرت مطلع نباشد چرا که دربعضی از خانواده ها بر اثر نادرست بودن تعلیم وتربیت، بی حجابی را بد نمی دانند و این عمل برایشان کاملا طبیعی است.

به گفته نصیری هرگاه هوا وهوس ها و تجمل خواهی نابجا برکسی غلبه کند دچار انحراف شده و دستورات خداوند را به خاطر ضعف ایمان واعتقاد زیر پا می گذارد.

وی ادامه داد: وجود برخی مشکلات واختلالات شخصیتی را مانندحقارت، خود کم بینی، خودنمایی در بروز این پدیده موثر است و همچنین خود باختگی یکی دیگر از عوامل گرایش به بدحجابی و می تواند ناشی از غرب زدگی باشد.

وی تاکید کرد: در این میان سستی نهاد خانواده، افزایش طلاق، نزاع وگسیختگی درخانواده و افزایش انحرافات وآشفتگی های اخلاقی، فرهنگی، اجتماعی وکاهش احساس امنیت به ویژه در زنان از جمله آسیب های ناشی از بدحجابی هستند که در مقابل می توان به مصونیت جامعه از انحراف اخلاقی، تقویت ارزشهای دینی و اخلاقی، استحکام نهاد خانواده، الگوبرداری صحیح فرزندان از مادران، اصلاح رفتاری آحاد جامعه بعنوان فواید حجاب نام برد.

 ماده قانونی حجاب

وی هم چنین به ماده قانونی در مورد حجاب هم اشاره کرد و افزود: ماده 4 قانون بدحجابی عنوان می دارد کسانی که در انظار عمومی وضع پوشیدن لباس وآرایش آنان خلاف شرع، موجب فساد و هتک عفت عمومی باشد خارج از نوبت در دادگاه صالح محاکمه وحسب مورد مجازات می گردند. زنانی که بدون حجاب شرعی در معابر و انظار عمومی ظاهر می شوند به حبس از یک تا دو ماه واز پنجاه هزار تا پانصد هزار ریال جزای نقدی محکوم خواهند شد.

وی با اشاره به این که هرکس علنی در انظار عمومی تظاهر به عمل حرام نماید علاوه برکیفر آن عمل تا74 ضربه شلاق محکوم خواهد شدتاکید کرد: امیدواریم در دولت فعلی این قوانین بیشتر رنگ اجرا به خود گیرد.

توصیه به خانواده ها

این کارشناس به خانواده ها توصیه کرد برای پیشگیری از انحرافات و به دام افتادن فرزندانتان به آنها بیام5وزید که به اصالت ها و ارزش های اخلاقی توجه بیشتری کرده و همواره پوشش اسلامی را رعایت نمایند.

به گفته نصیری محسنات وخوبی های حجاب اسلامی و مضرات بی حجابی را برای فرزندان بیان کنید و ارتباط خود را بافرزندان تقویت کرده و از چگونگی معاشرت ودوست یابی فرزند خود آگاه باشید.

وی افزود: همواره در تقویت اعتقادات دینی، مذهبی فرزندانتان کوشیده و برای نهادینه کردن ارزشها وهنجارهای جامعه در آنان تلاش نمائید.

انتهای پیام /