یک‌شنبه 4 آذر 1403

غنیمتی که امسال در نمایشگاه کتاب به دست خواهد آمد

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
غنیمتی که امسال در نمایشگاه کتاب به دست خواهد آمد

مصلای تهران از صبح فردا میزبان علاقمندان کتاب و کتابخوانی است.

صبح فردا، سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، فعالیت خود را در مصلای امام خمینی (ره) در حالی آغاز می‌کند که برگزاری آن، دو سال به دلیل شیوع بیماری کرونا در کشور، متوقف شده بود.

برگزاری این نمایشگاه پس از دو سال، قطعا محل تلاقی اتفاقات تازه و قابل توجه خواهد بود.

برخی اهالی فرهنگ و هنر با اشاره به دو سال وقفه در برگزاری نمایشگاه کتاب، پیش بینی‌هایی درباره این نمایشگاه انجام دادند؛ برخی هم توصیه‌هایی به مخاطبان داشتند و برخی هم در صحبت‌های خود، به جنبه‌های دیگر نمایشگاه پرداختند.

سیامک گلشیری، نویسنده، با اشاره به دو سال وقفه در برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، عنوان کرد که بخشی از ضرر دو ساله ناشران در نمایشگاه کتاب امسال جبران خواهد شد.

او همچنین حضور مردم در غرفه‌های کتابفروشی را اتفاقی خوب قلمداد کرد.

علی اکبر شیروانی، مدیر انتشارات سوره مهر هم از امیدواری ناشران به پر رونق بودن سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران سخن گفت و عنوان کرد: چند نمایشگاه و رویداد در ماه‌های اخیر شکل گرفت که نشان از استقبال مجدد و حضور چشمگیر مردم داشت. به گمانم نمایشگاه کتاب امسال هم استقبال خوبی داشته باشد. بالاخره اهل کتاب و دوستداران کتاب بعد از دو سال می‌توانند با هم رودررو دیدار کنند که فکر می‌کنم این فرصت را غنیمت بدانند.

فیض شریفی، شاعر و نویسنده هم در گفتگویی، نجات ناشران از ورشکستگی را در گروی برگزاری نمایشگاه کتاب دانست و عنوان کرد: در مدت شیوع بیماری کرونا برخی مولفان، ناشران و کتابفروشی‌ها متضرر شدند؛ برپایی چنین نمایشگاهی می‌تواند بسیاری از ناشران را از ورشکستگی نجات دهد. باعث خوشحالی است پس از مدتی جمعی فرهنگی و ادبی دور هم جمع شوند و اتفاقی بزرگ رخ دهد.

حمیدرضا سرشکاری، شاعر، نویسنده و منتقد ادبی هم سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب را نقطه عطفی در تاریخ برگزاری نمایشگاه کتاب خواند و گفت: نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به ویژه امسال که پس از دو سال وقفه برگزار می‌شود به هر صورت نوعی عطش در مخاطبان کتاب و کلمه به وجود آورده است و مخاطب می‌تواند با برگزاری این دوره از نمایشگاه سیراب شود.

ژاله صامتی، بازیگر سینما و تلویزیون هم استقبال مردم از سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب را پیش بینی کرد و عنوان کرد که: جامعه به از سرگیری فضای نشاط آور نمایشگاه نیاز داشت. می‌دانم بعد از دوسال دوری، امسال مردم از نمایشگاه استقبال خوبی خواهند کرد.

احمد شاکری، نویسنده ادبیات داستانی، با اشاره به نفع همگانی نمایشگاه کتاب تهران مطرح کرد: با بررسی برگزاری نمایشگاه کتاب در ادوار گذشته به این نتیجه میرسیم که برگزاری حضوری این رویداد مهم فرهنگی به نفع همگان است، زیرا ظرفیت‌های نهفته مهم فرهنگی در دل آن وجود دارد. تبلیغات گسترده برای معرفی کتاب‌های تازه انتشار یافته درفضای حضوری نمایشگاه، حضور حداکثری مردم، پدیدآورندگان آثار ناب، برگزاری کرسی‌های هم‌اندیشی، نشست‌های نقد و بررسی کتاب، نشست‌های آموزشی داستان‌نویسی و رمان‌نویسی توسط نویسندگان، ایجاد پل ارتباطی بین مخاطبان و نویسندگان وکتاب، همه این موارد نشان‌دهنده ظرفیت‌های بی شمار فرهنگی نمایشگاه کتاب است.

شیوا مقانلو، نویسنده و مترجم، بزرگترین دستاور نمایشگاه بین المللی کتاب تهران را دیدار مستقیم مخاطبان و ناشران عنوان کرد و گفت: حس می‌کنم بزرگ‌ترین دستاورد این نمایشگاه برای اهالی ادبیات دیدار مستقیم و رودررو با مخاطبان، همکاران و ناشران است و همچنین افزایش ارتباطات و تعاملات شغلی؛ و در کمترین حالت که متاسفانه در نمایشگاه تهران چندان رایج نبوده، امکان همکاری با ناشران و همکاران خارجی.

فروش مجازی یکی از اتفاقاتی است که در کنار فروش حضوری در سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران شاهد آن هستیم.

مرتضی کاردر، مدیر انتشارات هرمس از این اتفاق به عنوان یک ظرفیت تازه نام برد و آن را نیازمند هماهنگی‌های زیادی دانست؛ وی با اشاره به ضرورت هماهنگی‌های بالا برای برگزاری همزمان دو نمایشگاه حضوری و مجازی افزود: باید به ساز و کار‌های آن توجه شود چرا که اجرا هر کدام ستاد جداگانه‌ای می‌طلبد، مثلا مساله مصداقی آن این گونه می‌شود که وقتی شما از یک انبار برای هر دو نمایشگاه موجودی تهیه می‌کنید، به‌روز کردن آمار نیازمند به چک‌کردن‌های مکرر دارد و همین ضریب خطا را بالا می‌برد.

اسدالله امرایی، نویسنده و مترجم هم از اضافه شدن ظرفیت فروش مجازی به عنوان یک اتفاق خوب یاد می‌کند آن را برای کسانی که نمی‌توانند در نمایشگاه حضور پیدا کنند، فرصت خوبی می‌داند.

به نظر می‌رسد با توجه به وقفه دو ساله نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، سی و سومین دوره این نمایشگاه با استقبال گسترده مردم مواجه خواهد شد.

سی و سومین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، 21 الی 31 اردیبهشت، به مدت ده روز در مصلای امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد و علاقمندان می‌توانند از دو طریق حضور و مجازی اقدام به خرید کتاب‌های مورد نیاز خود کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ادبیات
غنیمتی که امسال در نمایشگاه کتاب به دست خواهد آمد 2
غنیمتی که امسال در نمایشگاه کتاب به دست خواهد آمد 3