دوشنبه 5 آذر 1403

فاجعه نظام بهداشت انگلیس؛ مرگ صدها بیمار در هفته به دلیل تاخیر در اورژانس

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
فاجعه نظام بهداشت انگلیس؛ مرگ صدها بیمار در هفته به دلیل تاخیر در اورژانس

رئیس کالج سلطنتی پزشکی اورژانس انگلیس تائید کرد که به دلیل تاخیر در ارائه خدمات اورژانس بالغ بر 500 بیمار در هفته جان خود را در این کشور از دست می‌دهند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ ادرین بویل به رادیو تایمز لندن گفت که زمان بالای پاسخگویی آمبولانس‌ها، آمار بالای بیماران و شیوع اخیر آنفلوآنزا نیز فشار زیادی را بر نظام درمان انگلیس که از قبل تحت فشار بود وارد کرده است. وی افزود: «ما فکر می‌کنیم که هر هفته بین 300 تا 500 نفر به دلیل تأخیر و مشکلات مربوط به اورژانس جان خود را از دست می‌دهند.»

داده‌های آماری حاکیست که بیماران بخش اورژانس فقط برای تصمیم‌گیری پزشک در مورد پذیرش آن‌ها به داخل بخش بالغ بر 15 ساعت انتظار می‌کشند. این درحالیست که بر اساس مطالعات صورت گرفته حدود 44 درصد از متخصصان شاغل در بیمارستان‌های انگلیس قصد دارند تا در سال آینده کار خود را در سیستم خدمات درمانی دولت ترک کنند یا به مرخصی بروند. کارشناسان معتقدند از دست دادن چشمگیر کارکنان ارشد این مجموعه منجر به فرسودگی سایر کارکنان و آسیب جدی به مراقبت از بیماران می‌شود.

ویشال شارما رئیس کمیته مشاوران انجمن پزشکی انگلیس می‌گوید: ان‌اچ‌اس در حال حاضر به لحاظ کیفیت خدمات رسانی در نقطه ورشکستگی قرار دارد و فارغ از دورنمای خروج نیمی از پزشکان، این مجموعه تحمل از دست دادن حتی یک نفر از کارکنانش را ندارد.

وی هشدار داد که از دست دادن پزشکان ان‌اچ‌اس نه تنها تأثیر نامطلوب بسیار مهمی بر کیفیت مراقبت از بیمار می‌گذارد، که منجر به افزایش فشار بر کارکنانی می شود که در این سازمان می‌مانند و آنها را با خطر فرسودگی شغلی مواجه می‌کند.

این درحالیست که صدها هزار تن از کارکنان مراکز درمانی در تداوم اعتراض به شرایط کاری و دستمزدهای خود برای اعتصاب در هفته‌های آینده آماده می‌شوند. کارکنان آمبولانس قرار است در 11 و 23 ژانویه (21 دی و 3 بهمن) و پرستاران در 18 و 19 ژانویه (28 و 29 دی) دست از کار خواهند کشید. پزشکان جوان و تازه‌کار نیز قرار است برای اعتصاب در روز نهم ژانویه (19 دی) رای‌گیری کنند.

مسئولان بهداشت انگلیس می‌گویند که دسامبر یکی از چالش‌برانگیزترین ماه‌ها در تاریخ سازمان خدمات بهداشت این کشور بوده است. ده‌ها مرکز بهداشتی در انگلیس هم زمان با اعتصاب کارکنان بخش اورژانس و هنگامی که تعداد بی‌سابقه‌ای از بیماران در راهروهای بیمارستان انتظار می‌کشیدند، وضعیت بحران اعلام کردند.

توبیاس الوود عضو رئیس کمیته پارلمانی دفاعی انگلیس می‌گوید که سازمان بهداشت انگلیس با کمبود جدی بودجه مواجه است. او گفت که پول زیادی به این سازمان تزریق شده اما واضح است که این میزان کافی نبوده است.

خدمات بهداشت ملی انگلیس (ان اچ اس) برای اولین بار در سال 1948 و پس از پایان جنگ جهانی دوم به‌منظور ارائه خدمت درمانی به آسیب دیدگان و مجروحین جنگی راه‌اندازی شد و در حال حاضر با داشتن یک‌میلیون و 600 هزار کارمند، به‌صورت رایگان به مردم انگلستان خدمات بهداشتی ارائه می‌کند.

بودجه این سازمان در سال راه‌اندازی‌اش در سال 1948 میلادی، بالغ‌بر 437 میلیون پوند (به ارزش امروزی‌اش در حدود 9 میلیارد پوند) بوده و این رقم در سال جاری میلادی به در حدود 136 میلیارد پوند رسیده است که فشار زیادی را بر بودجه دولت این کشور وارد کرده است.

دولت انگلیس در حال حاضر به‌منظور کاهش کسری بودجه و سامان‌دهی به اوضاع اقتصادی به دنبال کاهش هزینه‌های عمومی رفاهی از جمله در بخش بهداشت است.