شنبه 1 آذر 1404

فارس من | فرصت تاریخی تولید با تحریم‌های نفتی ترامپ / ممنوعیت واردات 1400 قلم کالا به کشور

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
فارس من | فرصت تاریخی تولید با تحریم‌های نفتی ترامپ / ممنوعیت واردات 1400 قلم کالا به کشور

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، سامانه «فارس من» سامانه‌ای است که مخاطبان خبرگزاری فارس می‌توانند از طریق آن مشکلات خود در تمام حوزه‌ها را مطرح کنند تا خبرنگاران خبرگزاری فارس این مشکلات را پیگیری کرده و پاسخ آن را از مسؤولان دریافت کنند.

مخاطبان خبرگزاری فارس موضوع «تولید ملی و رونق تولید با همکاری صنعت و دانشگاه» را مطرح کرده و خبرگزاری فارس خواستار گفت‌وگو با مسؤولان شدند که خبرنگاران خبرگزاری برحسب وفای به عهد این موضوع را پیگیری کردند.

الیاس حضرتی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در این رابطه گفت: سال 98، سال خوبی برای تولید بود. متأسفانه بر اثر تنبلی، بی‌برنامگی و بی‌ارادگی سال به سال وابستگی کشور به نفت بیشتر می‌شد؛ چند سالی در آروزی این بودیم که وابستگی به نفت کم یا قطع شود.

وی افزود: با اقداماتی که ترامپ انجام داده صادرات نفت کشور نسبت به گذشته کمتر شده که این یک فرصت تاریخی برای تولید است و تولیدکنندگان با بکارگیری خلاقیت‌شان به مؤفقیت رسیده‌اند؛ صنایعی که قبلا واردکننده عمده بودند دستگاه، کارخانجات و تکنولوژی را وارد کشور کردند و در حال تولید هستند.

* ممنوعیت واردات 1400 قلم کالا به کشور 

این نماینده مجلس با بیان اینکه واردات 1400 قلم کالا به کشور ممنوع شده است، گفت: قیمت ارز نسبت به 3-2 سال قبل بالا رفته و واردات خیلی از کالاها مقرون به صرفه نیست که باعث تولید بیش از پیش در کشور شده است. توجه به تولید از طریق بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و مجموعه ارکان کشور نسبت به گذشته بیشتر شده و سال جاری حجم نقدینگی تولید توسط بانک‌ها تامین شده و تولید رونق بسیار خوبی گرفته است.

حضرتی ادامه داد: تولیدکنندگان اغلب از شرایط موجود اظهار خرسندی می‌کنند و ایمان دارند روند کار روز به روز به سمت رونق تولید پیش خواهد رفت. شعار مقام معظم رهبری امسال برای اولین بار تا حدودی تحقق پیدا یافت و تولید رونق پیدا کرد. علی‌رغم فشارهای وحشتناکی که از سوی دشمنان خارجی بر کشور تحمیل شد نه تنها ملت ایران تسلیم نشدند بلکه مقاومت ملت، صنعت و اقتصاد بالاتر رفت و تجلی آن را در رشد تولید شاهدیم.

* کاهش بیکاری نسبت به سال‌های قبل در کشور

وی افزود: امسال با تمام مشکلاتی که وجود داشت همه تصور می‌کردند شاهد رشد منفی وحشتناک در بخش غیرنفتی خواهیم بود که نه تنها رشد نسبتا مثبتی ایجاد شد بلکه ایجاد اشتغال نیز صورت گرفت و تا حدودی بیکاری نسبت به سال‌های قبل کمتر شد و برای حرکت اقتصاد امیدوارکننده است.

این نماینده مجلس در پایان گفت: امیدوارم سال 99 رونق تولید عمیق‌تر، وسیع‌تر و گسترده‌تری نسبت به امسال داشته باشیم.

انتهای پیام /

الیاس حضرتی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی صنعت دانشگاه
فارس من | فرصت تاریخی تولید با تحریم‌های نفتی ترامپ / ممنوعیت واردات 1400 قلم کالا به کشور 2