فاصله نفس تا خفگی
سنندج - ایرنا - ماسکش را از روی صورتش برداشت و گفت: خفه شدم، تاکی باید این را تحمل کنم؟ چند وقت بعد روی تخت بیمارستان بود و داشت برای یک بار دیگر نفس کشیدن، می جنگید.
به گزارش ایرنا، نتیجه تست کرونایش را که گرفت باورش نمی شد که او هم مبتلا شده باشد، خودش را خیلی قوی تر از این بیماری می دانست خیلی وقتها هم فکر میکرد اصلا این بیماری وجود ندارد چرا که بارها شده بود از ماسک استفاده نکرده بود و به اماکن شلوغ رفته بود ولی هیچ مشکلی نداشت.
چند روز پیش احساس کسالت کرد، عرق سرد بر پیشانی اش می نشست، سردرد داشت و بدنش هم درد میکرد، گفت اینها در فصل پاییز طبیعی است وهرکسی بخاطر سرد وگرم شدن هوا، ممکن است سرما بخورد.
کم کم حالش بد وبدتر شد دیگرخوددرمانی جواب نمی داد، به دکتر مراجعه کرد و برایش تست کرونا تجویز شد و حالا نتایج نشان می دهد که او هم به کرونا مبتلا شده است.
جوان بود و فکر می کرد به زودی این مرحله از بیماری را پشت سر خواهد گذاشت اما آنقدر دیر مراجعه کرده بود که کرونا همه ریه اش را درگیر کرده بود.
خیلی های دیگر هم مثل او فکر میکردند و به قدرت بدنی خود غره بودند و حالا روی تخت آی سییو دارند برای یک نفس راحت با کرونا می جنگند.
این روزها اگر سری به شهر زده باشید میزان استفاده از ماسک را شاید بتوان مطلوب دید، مثلا از هر 10 سنندجی شاید بیش از نیمی از آنها ماسک استفاده کرده باشد اما وضعیت در دیگر شهرهای استان به این صورت نیست.
مثل اینکه سنندجیهایی که موج دوم کرونا را سختتر از دیگر شهرستانهای استان، پشت سر گذاشتهاند این روزها به این نتیجه رسیدهاند که باید از ماسک استفاده کرده تا بتوانند از خود و دیگران در مقابل این بیماری محافظت کنند.
هرچند که هنوز همه آنها هم به نتیجه نرسیده اند و بهانههای مختلفی برای عدم استفاده از ماسک دارند.
یکی گرانی ماسک را بهانه می کند، آن دیگری هم همیشه همین الان ماسکش را در جیبش گذاشته و هنوزهمکه هنوز است بعضیها عقیده دارند که کرونایی وجود ندارد وهمه اینها بازی است!
در این میان شاید بتوان گفت زنها بیش از مردها به استفاده از ماسک توجه دارند و این را می توان در سطح شهر سنندج به وضوح دید، خانمهایی که ماسک دارند بسیار بیشتر از آقایان هستند و شاید این از همان نتهای قوت میگیرد که مردها خود را قویتر می دانند در حالیکه کرونا حتی قهرمانان ورزش کشوررا هم درگیر کرده است.
در هشتمین ماه درگیری کشورمان با کرونا، کردستان دارد موج سوم را پشت سر می گذارد، البته اگر پشت سر بگذارد؛ چون مسوولان دانشگاه علوم پزشکی اعلام کردهاند که ممکن است این موج با موج دیگری در اوایل آبان همراه شود.
پیش بینی آنها از قبل هم همین بود که موج شدیدی در اوایل آبان رخ دهد اما این موج از اواسط مهر مهمان کردستانیها شد.
البته استفاده نکردن از ماسک و بی توجهی به دستورالعملهای بهداشتی تنها منحصر به عامه مردم نیست واداراتی هم هستند که هنوز با این مسائل کنار نیامدهاند.
وقتی گزارش این بی توجهیها در جلسه ستاد پیشگیری ومقابله با کرونای کردستان مطرح شد، استاندار کردستان دستورداد این ادارات شناسایی و با آنها برخورد شود.
بهمن مرادنیا بر لزوم برخورد جدی با ادارات و بانکهای متخلفی که نسبت به رعایت دستورالعملهای بهداشتی بی تفاوت باشند تاکید کرده وگفته بود: دستگاههای دولتی که پایبند به مصوبات دولت نباشند شناسایی و گزارش تخلف آنان منعکس شود تا برخورد با آنان در اولویت قرار گیرد.
سنندجیها پیشرو در استفاده از ماسک
کردستان دارد به سمت فاجعه کرونا پیش میرود وتا 10 روز آینده اگر دستورالعملهای بهداشتی رعایت نشود، مرگ و میر دهها نفر در روز خبری عادی خواهد بود.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به موج همهگیری شدید کرونا در استان، اظهار داشت: در این موج خانوادهها بصورت گروهی مبتلا به بیماری میشوند و برخلاف موج قبل که تنها سنندج پیک شدیدی را تجربه میکرد در این موج همه شهرستانها درگیر هستند.
دکتر ابراهیم قادری افزود: میزان ایمنی در استان 14.9 درصد است یعنی این حجم از جمعیت با ویروس مواجه شدهاند بدون اینکه بیمار شوند ولی همین درصد کم هم احتمال شیوع بالای بیماری را افزایش میدهد.
وی با بیان اینکه حدود 2 ماه زمان میبرد تا این موج بیماری کنترل شود، یادآور شد: موجهای چهارم و پنجمی هم برای کرونا پیشبینی میشود لذا با فروکش کردن هر موج نباید تصور کرد که بیماری تمام شده است
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: از 10 روز آینده وضعیت وخیم خواهد شد مگر اینکه سریعا رعایت مسایل بهداشتی تشدید و مهمانیهای خانوادگی تعطیل شوند.
دکتر قادری تاکید کرد: حضور در مکانهای شلوغ و پر جمعیت، مرگ بار و باعث ابتلای فرد و خانوادهها به کرونا خواهد شد.
وی درصد استفاده از ماسک در سنندج را 60 و در دیگرشهرستانها بین 20 تا 30درصد اعلام کرد وافزود: حتی ماسکهای پارچهای هم میتواند بصورت دست ساز تهیه ومورد استفاده قرار گیرد.
تولید روزانه 65 هزار ماسک در کردستان
این روزها زمزمه گرانی ماسک در حالی به گوش می رسد که ماسک به اندازه کافی تولید می شود ووزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی هم قیمت مصوب ماسک سه لایه را هزار و 300 تومان اعلام کرده است.
معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان در این باره اظهار داشت: چهار کارگاه تولید ماسک استاندارد در کردستان فعال است که ظرفیت تولید روزانه در این واحدها 300 هزار عدد است.
پیمان الماسی افزایش نرخ پارچه اولیه تولید ماسک را از مشکلات اساسی در بخش تولید این کالای بهداشتی دانست و افزود: از نظر زیرساخت و تکنولوژی تولید در این واحدها مشکلی وجود ندارد و تنها از نظر منابع مالی و سرمایه در گردش با مشکل مواجه هستند.
وی یادآور شد: در حال حاضر این واحدها روزانه 65 هزار عدد ماسک تولید میکنند که بیشتر از نیاز استان است.
سیلی که در راه است
کرونا از امکانات و زیرساختهای درمانی پیشی گرفته و جلوتر از آنان در حال حرکت است، این را رییس دانشگاه علومپزشکی کردستان گفت وافزود: شیوع کرونا در این موج شدیدتر از خرداد است و این بیماری همانند سیلی شده که هر چه امکانات هم افزایش یابد در صورت رعایت نکردن دستورالعملهای بهداشتی، همه خدمات بخش درمان و سلامت مردم را با خواهد برد
دکتر فرزین رضاعی اظهار داشت: تا 2 هفته آینده شماری فوتیهای کرونا در استان افزایش مییابد و با توجه به حجم بستری بیماران، افزایش مرگ و میر را هم شاهد خواهیم بود.
وی با بیان اینکه از نظر امکانات درمانی هم اکنون وضعیت بهتری را نسبت به اواخر خرداد و موج دوم بیماری داریم، تاکید کرد: دستگاه اکسیژن ساز بیمارستانهای قروه و سقز در حال نصب است و در مریوان و کامیاران هم این دستگاهها در فاصله زمانی خرداد تا تیر امسال نصب شد.
او از مردم عاجزانه خواهش کرد تا دستورالعملهای بهداشتی را رعایت کنند و با استفاده از ماسک و رعایت فاصله فیزیکی به بحران کرونا دامن نزنند.
فاصله نفس تا خفگی
چند روز قبل کلیپی در فضای مجازی منتشر شد که یکی از اعضای کادر درمان کشورمان از حال وخیم بیمارانی می گفت که می خواهند هوا را ببلعند.
افرادی که کرمیکنند اینگونه می توانند اکسیژن را به ریههایشان برسانند و حجم بیشتری از هوا را مال خود کنند اما کرونا در ریههایشان رسوخ کرده است وهرچه بیشتر تلاش کنند، کمتر نتیجه میگیرند.
استفاده از ماسک برای همه سخت است، گوش را اذیت می کند، تنفس را سخت میکند وحتی گاهی هزینه اضافی برایمان می شود اما اگر می دقت کنیم، بازهم نفس کشیدن با ماسک بسیار راحت از نفس کشیدن زیر دستگاه اکسیژن است البته اگر بتوان نفس کشیدحتی با با اکسیژن ساز.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*