فراهم کردن تسهیلات سهل الوصول برای زنان سرپرست خانوار
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری در دولت دوازدهم، گفت: در دوره دولت دوازدهم با رایزنیهای معاونت امور زنان در دولت دوازدهم برای حدود 80 هزار زن سرپرست خانوار تسهیلات قرض الحسنه سهل الوصول و بدون بازپرداخت سنگین فراهم شد.
به گزارش ایسنا، معصومه ابتکار در مراسم رونمایی از دو فیلم مستند با عناوین "اقتصاد زنان و مشاغل خانگی" و "توانمندسازی در سکونتگاههای غیر رسمی" که پیرامون اقدامات معاونت زنان دولت دوازدهم در خصوص توانمندسازی زنان سرپرست خانوار تهیه شده است، با بیان اینکه حداقل پنج دهک اول زنان سرپرست خانوار نیازمند اشتغال و درآمدزایی هستند، اظهار کرد: نیاز است فرصت اشتغال برای زنان سرپرست خانوار فراهم شود. این الگو را معاونت امور زنان در دولت دوازدهم ساخته که با دو نمونه آماری هفت هزار نفری آن هم در سخت ترین شرایط نظیر سکونتگاههای غیر رسمی قابلیت فراگیر شدن هم دارد.
وی ادامه داد: کار خوبی که در این دوره انجام شد، دخالت دادن سازمانهای مردم نهاد بود که توانستیم در کنار توان افزایی حدود 15 هزار زن سرپرست خانوار تعدادی تشکل برای تسهیلگری اشتغال زنان سرپرست خانوار نیز توانمند کنیم. این دو مستند تهیه شده نیز جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد چراکه معاونت در این زمینه سیاست گذاری و الگوسازی کرد.
ابتکار معتقد است که توان افزایی زنان سرپرست خانوار موضوع "پیچیدهای" است و مطالعات نشان میدهند که دلایل زیادی برای ناکامی طرحهای توانمندسازی زنان سرپرست خانوار وجود دارد.
به گفته معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری در دولت دوازدهم، از جمله مشکلات سازمانهای حمایتی نظیر بهزیستی و کمیته امداد در زمینه توانمندسازی زنان سرپرست خانوار این است که افراد به دریافت یارانه بجای ورود به چرخه کار و فعالیت و تولید علاقمند میشوند و این در حالی است که اصل بر کمک کردن به زنان سرپرست خانوار است.
وی با اشاره به طرح "توانمندسازی زنان در سکونتگاههای غیر رسمی" و "مشاغل خانگی زنان"، تصریح کرد: ما توانستسم در این دو طرح الگویی را با همکاری جهاد دانشگاهی برای این مساله (ورود زنان به چرخه کار و تولید) ایجاد کنیم. پیدا کردن افراد، قانع و توجیه کردن آنها، پذیرش اجتماعی تسهیل گران در مناطق حاشیهای و ورود آنها به این مناطق و چگونگی تعامل آنها با جوامع محلی مرحله مهمی بود تا بتوانند کار را شروع کنند.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری در دولت دوازدهم همچنین این را هم گفت که امروزه با توجه به سواد نسبتا قابل قبولی که زنان سرپرست خانوار دارند و با کمک گسترش فناوری، الگوی مشاغل خانگی قابل اجرا شد تا زنان بتوانند با حداقل سرمایه و اعتبارات خردی نظیر اعتبارات خودشان و یا تسهیلات قرضالحسنه دریافتی از منزل و در عین حالی که به خانواده و فرزندان خود دسترسی دارند، مشاغل خانگی داشته باشند.
ابتکار با اشاره به فرصتی که پوشش اینترنت در نقاط کشور برای گسترش مشاغل خانگی زنان فراهم کرده است و با بیان اینکه ما قدردان زحمات افرادی هستیم که پهنای باند و اینترنت با نفوذ بالا را در شهرها فراهم کردند، افزود: دولت دوازدهم به این موضوع خیلی توجه کرد و زمینه فعالیت زنان سرپرست خانوار برای اشتغال، آموزش، بازاریابی و امکان دسترسی به بازارهای فراتر از محله، شهر، استان، کشور و حتی فراتر از مرزها را فراهم کرد و این اتفاق خوبی بود. معاونت زنان نیز به کل این چرخه توجه و این الگو را فراهم کرد.
وی با اشاره به دو مستند تهیه شده، یادآور شد: این مستندها را در اختیار فعالین عرصههای اجتماعی و سازمانهای مردم نهاد و تشکلهای علاقمند به فعالیت در این زمینه میگذاریم. اگرچه رویکرد صدقه دادن به نوبه خود خوب است اما عزت نفس افرادی که توان کار و فعالیت دارند با آموزش و اتکا به توان خود ارتقاء مییابد و اینگونه میتوانند درآمدی داشته باشند. هر کسی در هر سن و شرایطی با هر دشواری باید گام بردارد تا به اهداف متعالی برای خود و جامعه برسد. این مستندها با هدف ورود مخاطبین این زمینه در بخش دولتی، غیر دولتی و خصوصی علاقمند به فعالیت در این حوزه و ایفا کردن مسئولیت اجتماعی خود دو الگوی کاربردی و دقیق است. ما اطلاعات کامل این طرحها را در دسترس عموم قرار میدهیم. همچنین امکان تماشای رایگان این دو مستند از طریق سایت هاشور و آپارات معاونت برای عموم فراهم است.
انتهای پیام