فرصت طلبی قیمت نهاده های دامی خراسان رضوی را افزایش داده است
گناباد - ایرنا - معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی وجود دلالها و برخی افراد فرصت طلب را عامل مهم افزایش قیمت و کمبودهای کاذب نهاده های دامی در این استان دانست.
مجید جعفری روز سه شنبه در حاشیه جلسه بررسی مسائل و مشکلات توبیدکنندگان محصولات دامی و لبنی گناباد در گفت و گو با خبرنگاران افزود: ورود یک سری افراد فرصت طلب در عرصه تامین نهاده های دامی بر دامنه تنگناهای این بخش افزوده است.
وی ادامه داد: دولت و وزارت جهاد کشاورزی برای کاهش این معضل اقدامات خوبی در دست انجام دارند و حجم بالایی نهاده دامی در بنادر ذخیره شده و در حال حمل به استانهای مختلف و از جمله خراسان رضوی است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: پیگیری هایی برای انتقال نهاده های دامی با استفاده از ظرفیت حمل و نقل ریلی و جاده ای به این استان در حال انجام است و قرار شده نهاده ها از مبادی ورودی کشور به صورت مستقیم به دست مصرف کننده نهایی برسد.
وی در زمینه مدت زمان طولانی انتقال نهاده های دامی از بنادر به دست تولیدکنندگان نهایی گفت: ترخیص حجم زیاد نهاده های دامی به میزان یک تا دو میلیون تن در یک بازه زمانی خاص زمان بر است ولی برای کاهش این مدت تلاش می شود.
او اضافه کرد: برای افزایش بهره وری تولید نهاده های موجود و کوتاه کردن دست افراد فرصت طلب از این بخش با هماهنگی ستاد تنظیم بارار فرآوری نهاده های خام دامی در استان در دست اقدام است.
وی ابراز امیدواری کرد که با تخصیص نهاده های دامی به صورت خوراک دام که اجرای آن از اواسط خردادماه امسال آغاز شده است مشکلات این بخش و از جمله کمبود نهاده ها رفع شود.
او با اشاره به ظرفیت گناباد برای ایجاد بارانداز کالاهای کشاورزی و دامی در جنوب استان خراسان رضوی گفت: ایجاد یک بارانداز صادراتی، نیازمند ایجاد صنایع فرآوری صنایع تبدیلی و تکمیلی است.
جعفری گفت: با وجود ظرفیتهای زیاد گناباد در زمینه تولیدات کشاورزی و دامی، صنایع فراوری تبدیلی متناسب با آنها در این شهرستان افزایش نیافته است و باید در حوزه فرآوری محصولات لبنی و صنایع تکمیلی هدف گذاری بلند مدت داشت و از سرمایه گذاران متقاضی سرمایه گذاری در این بخش بیشتر حمایت کرد.
وی تصریح کرد: باید در مرحله نخست، فرآوری محصولات خام دامی در گناباد توسعه یابد و در کنار آن برای ایجاد بارانداز و ترمینالهای محصولات دامی و کشاورزی برنامه ریزی شود.
او افزود: با عنایت به موقعیت گناباد می توان محصولات دامی را از شهرستانهای اطراف و استان خراسان جنوبی به این شهرستان منتقل و بعد فرآوری به سایر نقاط کشور و سایر کشورها صادر کرد.
جعفری خاطر نشان کرد: میزان تولید شیر در استان خراسان رضوی در سال 1398 نسبت به سال قبل از آن 9.7 درصد، گوشت قرمز 2.4 درصد و گوشت مرغ 19.4 درصد و تولید تخم مرغ 3.5 درصد رشد داشت.
وی ابراز امیدواری کرد در سالجاری اگر مشکلی در حوزه نهاده های دامی وجود نداشته باشد روند افزایشی تولیدات محصولات دامی ادامه می یابد.
در استان خراسان رضوی 16 میلیون واحد دامی فعال است و کل تولیدات دامی سالانه در این بخش 1.5 میلیون تن است.
ارزش تولیدات دامی خراسان رضوی 127 هزار میلیارد ریال است و این استان در حوزه تولید گوشت قرمز، شیر و گوشت مرغ به ترتیب رتبه های اول، سوم و پنجم کشور را در اختیار دارد و در حوزه توزیع تخم مرغ رتبه دوم را به خود اختصاص داده است.
34 هزار بهره بردار بخش کشاورزی گناباد با 20 هزار هکتار کشتزار آبی، 1700 هکتار دیمزار و 500 هزار راس دام سالانه 87 هزار تن محصولات زراعی، باغی و دامی تولید و روانه بازار مصرف می کنند. مرکز شهرستان 90 هزار نفری گناباد در 287 کیلومتری جنوب مشهد واقع است.
*س_برچسبها_س*