جمعه 31 فروردین 1403

فرهنگ جامعه محلی و محصولات بومی در کانون توجه گردشگران

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
فرهنگ جامعه محلی و محصولات بومی در کانون توجه گردشگران

یزد مدیرکل دفتر همکاری و توافق‌های بین المللی وزارت میراث فرهنگی گفت: فرهنگ جامعه محلی و محصولات بومی به کانون توجه گردشگران به ویژه در گردشگری روستایی تبدیل شده است.

یزد مدیرکل دفتر همکاری و توافق‌های بین المللی وزارت میراث فرهنگی گفت: فرهنگ جامعه محلی و محصولات بومی به کانون توجه گردشگران به ویژه در گردشگری روستایی تبدیل شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، لیلا اژدری ظهر جمعه در رویداد کارآفرینی گردشگری «خلاق شو» با اشاره به اهمیت گردشگری خلاق و کارآفرینی در روستاها در صنعت گردشگری به ویژه در ایام کرونا و پسا کرونا اظهار داشت: لازم است بسترهای مناسبی برای شکل‌گیری مقاصد نوظهور گردشگری در کشور انجام شود.

وی همچنین با ارائه تعریفی از گردشگری خلاق، افزود: آنچه امروز مورد توجه گردشگران است، مشاهده و درک زندگی و فرهنگ جامعه محلی و آشنایی با محصولات بومی است که منجر به افزایش درگیری جامعه محلی، کارآفرینی و شکل گیری رویدادهای گردشگری می‌شود.

اژدری عنوان کرد: بر این اساس مهمترین رکن توسعه کارآفرینی گردشگری روستایی ایجاد بستر و پشتیبانی از جوامع محلی و مقاصد نوظهور است.

مدیرکل دفتر همکاری‌های بین‌المللی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در بخش دیگری از سخنان خود به سه مقوله ضروری در شکل‌گیری مفهوم گردشگری خلاق پرداخت و افزود: استان یزد به عنوان یکی از مقاصد گردشگری خلاق تبدیل شده و همزیستی فرهنگ‌های متعدد توانسته در محور گردشگری ادیان فعالیت قابل توجهی را در صنعت گردشگری این استان ایجاد کند.

بستر مناسب برای توسعه گردشگری در شهر جهانی یزد فراهم است

یزد مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد نیز در این مراسم با تاکید بر اهمیت سرمایه‌گذاری و ایجاد بستر مناسب در زمینه توسعه کارآفرینی در گردشگری اظهار داشت: تنوع کسب و کارهای صنعت گردشگری زمینه مساعدی برای حضور کارافرینان در این عرصه است و در سال‌های گذشته، فعالان بخش گردشگری در قالب کمیته‌های تخصصی گردشگری و هسته‌های تورهای ورودی مشغول فعالیت بودند.

سیدمصطفی فاطمی عنوان کرد: در استان یزد در بسیاری از زمینه‌های گردشگری فعالیت شده و کمیته‌های گردشگری خوراک، کودک و نوجوان، مذهبی و معنوی و... از جمله بخش‌هایی است که علاقمندان را به خود جذب و بستر مناسبی برای توسعه گردشگری داخلی ایجاد کرده است.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد نیز در این مراسم با اشاره به تغییرات ایجاد شده در روند صنعت گردشگری تحت تأثیر بیماری کرونا، در نظر گرفتن فرصت‌ها را مهمترین رکن اساسی به منظور توسعه این صنعت در ایام پساکرونا دانست.

ضرورت ورود نیروی خلاق به مقوله گردشگری روستایی

هما خورشیدی بر ضرورت ایجاد مقاصد نوین به منظور رفع نیازهای گردشگران در مفاهیم گردشگری طبیعت، سلامت و الکترونیک و ورود بخش خصوصی و نیروی جدید با ایده‌های خلاق به ویژه در مقاصد روستایی و ییلاقات استان تاکید کرد.

مدیر مرکز رشد و گردشگری علمی و کاربردی جوادالائمه استان یزد نیز با اشاره به تغییرات بازار در صنعت گردشگری و انطباق با جامعه هدف از طریق مکانیزم‌های آموزشی و آگاه سازی، بر اهمیت کارآفرینی در تولید ثروت به شکل بالقوه و توسعه و توانمندسازی جامعه محلی تاکید کرد.

مریم صداقت عنوان کرد: در حقیقت آموزش و ترویج فرآیند کارآفرینی سیاستی است که به طور مستقیم در کمیت و کیفیت عرضه در یک جامعه اثر می‌گذارد به همین دلیل است که در بسیاری از کشورها به ویژه کشورهای پیشرفته که تقریبا مشکلات و موانع در آنها برطرف شده‌اند، دولت‌ها به شکوفا کردن توان بالقوه مردم پرداخته‌اند.

وی افزود: در واقع با اجرای این سیاست همواره می‌توان به اهداف گوناگونی مانند شناخت فرصت‌ها و چگونگی بهره‌برداری از آن‌ها، روش‌های جدید علمی، مدیریتی و بازرگانی جامه عمل پوشاند.

لزوم شکل گیری دانشگاه کارآفرین

صداقت همچنین بر ضرورت شکل‌گیری دانشگاه کارآفرین در نهادینه سازی فرهنگ کارآفرینی از طریق شناسایی استعدادها، توسعه فرهنگ کاری و اهمیت عوامل اقتصادی، زیرساختی، دولتی و ارزش و نگرش کارآفرینانه تاکید کرد.

وی، مرکز علمی و کاربردی جوادالائمه یزد را دانشگاه کارآفرین معرفی کرد و به معرفی سه ایده برتر رویداد شتاب گردشگری (سرزمین کهن، چرخ کودکی و فست پارک) این مرکز پرداخت.

کارگزار اشتغال استان یزد نیز با اشاره به اهداف طرح تکاپو در توسعه پایدار اشتغال و بهسازی زمینه اشتغال در سطح مناطق و ملی، شناسایی ذی نفعان جامعه تقاضا و عرضه توسط کارگزار و برقراری شبکه یکپارچه را یکی از مهمترین رکن ایجاد اشتغال‌زایی دانست.

سیدرضا بهادری عنوان کرد: لزوم ایجاد چنین شرایطی، همکاری سه ضلع دانشگاه دولت و بخش خصوصی است که منجر به تأثیرگذاری ویژه این صنعت بر سایر صنایع کشور و اشتغال‌زایی می‌شود.

بذرافشان، عضو هیئت علمی دانشگاه نیز در این رویداد با ارائه تعریف کارآفرینی و عوامل مهم شکل‌گیری آن، به ضرورت توجه به مؤلفه‌های اکوسیستم کارآفرینی از جمله مکانیزم‌های پشتیبانی، بازار، بودجه، آموزش و... به منظور توسعه و تداوم کسب و کارهای جدید اشاره کرد.

وی با ارائه فرآیند شروع کارآفرینی، توجه به عوامل نگرش کارآفرینانه از جمله میل به موفقیت، بهره برداری از فرصت، عزت نفس، خلاقیت و کنترل شخصی را از موارد ضروری در کارآفرینی دانست.