فروش 50 میلیون دلاری فیلم uncharted در هفته اول
به گزارش خبرگزاری اقتصادایران، فیلم سینمایی Uncharted که بنظر میرسد بهترین ترجمه برای آن با توجه به فضای ماجراجویی و اکتشافی فیلم، "کشفنشده" باشد در هفته اول اکران خود توانست 51 میلیون دلار فروش کند. در این فیلم تام هالند بازیگر فیلم تازه "مرد عنکبوتی: راهی به سوی خانه نیست" بازی کرده است. همچنین مارک والبرگ و آنتونیو باندراس در این فیلم به ایفای نقش پرداختند.
اما از سوی دیگر فیلم با من ازدواج کن با بازی جنیفر لوپز و اون ویلسون، که اکران خود را چند روز زودتر از آن شروع کرد نتوانست فروش خود را به این رقم برساند و با شکست در گیشه با فروش 17 میلیون دلاری روبرو شد و جایگاه ششم را به خود اختصاص داد. فروش فیلمهای دوم تا پنجم این هفته نیز عبارتاند از: سگ با 15 میلیون، مرد عنکبوتی با 7 میلیون، مرگ بر روی نیل با 6 میلیون و خربازی با 5 میلیون دلار.
میتوان درباره این پدیده فکر کرد که چطور ممکن است فیلمی که در آن بازیگر، خواننده و چهره سرشناسی مانند لوپز بازی میکند، اینگونه در سینما مفتضحانه شکست بخورد. حتی در سایت IMDB تنها 11 هزار نفر به این فیلم نمره دادهاند که میانگین آن 6/1 شده است. البته فیلم "کشفنشده" نیز در همین سایت با کمی فاصله نمره 6/8 گرفته و 22 هزار نفر به آن نمره دادهاند، اما در سینما در صدر جدول باکس آفیس ایستاده است.
برای رسیدن به پاسخ باید کمی بیشتر در میان اطلاعات جستجو کرد. دیگر فیلمهای این هفته هالیوود نشان میدهد که آنها نیز با فضا و ژانر فیلم اول شباهت دارند؛ فیلمهای "مرگ در نیل" و "مرد عنکبوتی: راهی به سوی خانه نیست" با فضایی ماجراجویی، اکشن و داستانی اکران شدند. فیلم "سگ" با فضایی تا حدودی شبیه به آن و "خربازی" نیز که کاملاً مخاطبین خاص خود را دارد، با فضای رئال و کمدی. فیلم "با من ازدواج کن" اما درام عاشقانه و کمدی و البته موزیکال است اما هیچکدام از عناصر این فیلم عامل شکست آن نیستند زیرا تا بهحال بارها فیلمهایی در این ژانر ساخته شده که مورد توجه قرار گرفتند. لالالند در سال 2016 توانست 480 میلیون دلار فروش داشته باشد که تازه باید در نظر داشت که فضای آن چندان شاد و مفرح نبود.
برای همین میتوان گفت که دیگر حضور چهرههای خیلی مطرح دنیای آرت در آمریکا تضمینکننده فروش در هالیوود نیستند. آنچه که هنوز قدرت بالایی برای جذب مخاطب دارد داستان، ژانر و فضای موجود در فیلم است. فضای فیلم "کشفنشده" کاملاً چنین حال و هوایی دارد؛ از سفر با هواپیما و رفتن به معبد و جستوجو یک چیز خاص و ارزشمند گرفته تا زدوخوردهای تن به تن و فضای مرموز درون اماکن قدیمی و اسرار آمیز. چیزی شبیه به فیلمهای آزمونپس داده "ایندیانا جونز" که همواره مورد توجه بوده است.
نمایی از فیلم کشف نشده
این تم مرکب از عواملی است که چشمهای مردم آمریکا را به پرده نقرهای خیره میکند و اگر خوشساخت باشد (که عموماً استدیوهای هالیوود بعد از سالهای فیلمسازی در این فضا به خوبی کاربلد شدند) سینماروها هنگام انتخاب فیلم از روی سردر سینما آن را انتخاب میکنند حتی اگر کنار تصویر آن فیلم، پوستر فیلم جنیفر لوپز خودنمایی کند. البته نمیتوان نقش بازیگر را در جذب مخاطب نادیده گرفت. فیلم پرفروش تازه هالیوود نیز از بازیگر جوانی برخوردار است که با سری جدید "مرد عنکبوتی" شهرت پیدا کرد هرچند که از نظر شهرت به اندازه و جایگاه لوپز نمیرسد. فاصله 130 میلیون نفری فالوورهای تام هالند با لوپز نشان میدهد که شهرت هالند نسبت به این خواننده قابل قیاس نیست اما در سینما توانست مخاطبین به مراتب بیشتری را با خود همراه کند.
اما در سینمای ما، فضا کمی متفاوت است. بازیگران هنوز حرف اول را میزنند. نگاهی به فیلمهای کمدی پرفروش ما میگوید که صرف کمدی بودن عاملی برای فروش بالا نیست زیرا فیلمهای کمدی زیادی در سالهای اخیر داشتیم که از نظر فروش شکست خوردند. این بازیگرانی با پیشینه بازی موفق در فیلمهای کمدیاند که میتوانند آنها را موفق کنند. در همین ماههای اخیر فیلم "قهرمان" با بازی چهرهای مانند امیر جدیدی و با پشتوانه نامی مانند اصغر فرهادی نتوانست حتی به نیمی از فروش فیلمهای کمدی برسد. اما اگر چهرهای مانند نوید محمدزاده در آن بازی میکرد به احتمال قوی شرایط برای این فیلم تغییر میکرد. فیلم "متری شیش و نیم" با بازی این بازیگر توانست 27 میلیارد تومان فروش کند و به عنوان یکی از فیلمهای پرفروش غیرکمدی سینمای ایران تبدیل شود.
بنابراین حضور بازیگران برند در سینمای ایران برای فروش اهمیت بیشتری نسبت به داستان، ژانر و فضا دارد. حال اینکه این نکته به نفع سینمای ایران یا به ضرر آن است میتواند در گزارشی دیگر مورد بررسی قرار گیرد.