فشار یک مقام دولتی برای ارتقای شغلی یک ژن خوب
مسئولان دولتی از هم اکنون و یک سال مانده به پایان دولت دوازدهم درحال ورود به حیاط خلوتهای اقتصادی هستند که بتوانند بعد از اتمام دولت نیز فعالیت خود را در آنجا ادامه دهند که به عنوان نمونه می توان به انتصابات اخیر در یکی از شرکت های زیر مجموعه صندوق بازنشستگی کشوری اشاره کرد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی راه دانا سالهاست که نهادهای خصولتی همچون صندوق های بازنشستگی که کمترین نظارت را به خود دیده اند تبیدل به حیاط خلوتی برای حضور مدیران دولتی شده اند مدیرانی که در طول دوره فعالیتشان عملکرد درخشانی نداشتند و اکنون نیز می خواهند فعالیت خود را در بخش های دیگر اقتصادی امتحان کنند.
رسانه های مختلف، بارها از وضعیت وخیم صندوق بازنشستگی کشوری، گزارش هایی را منتشر کرده اند، اما ظاهرا لابی قدرتمند مدیران این در نهادهایی مانند مجلس شورای اسلامی مانع تغییر و تحول در صندوق بازنشستگی کشوری شده است هرچند که باید نقش شفاف نبودن ماهیت این صندوق ها را نیز در عدم نظارت دستگاه های مربوط پر رنگ دانست به طوریکه مشخص نیست این صندوق ها خصوصی هستند یا دولتی و بنابراین چه نهاد و ارگانی وظیفه نظارت بر عملکرد این صندوق ها را دارد.
این روزها خبرهایی از تغییر و تحولات در صندوق بازنشستگی دولت به گوش می رسد که نشان می دهد برخی از مسئولان فعلی در یک سال مانده به پایان فعالیتشان از هم اکنون به دنبال محیطی هستند که حتی پس از پایان ماموریتشان در دولت به مردم خدمت رسانی کنند.
به عنوان مثال در همین هفته اخیر اخبار رسیده حکایت از آن دارد برخی از افراد حلقه ی اول دولت در حال فشار برای تصاحب نیابتی مشاغل حساس اقتصادی هستند تا در یک سال باقی مانده دولت و دست کم یکسال پس از استقرار دولت جدید در حاشیه امن اقتصادی باقی بمانند.
در تازه ترین این تحرکات شنیده می شود محمدباقر نوبخت معاون رییس جمهور و رییس سازمان برنامه و بودجه در جلسه ای که با افتخاری رییس تازه منصوب صندوق بازنشستگی کشوری در مورد افزایش حقوق بازنشستگان داشته است از وی خواسته تا ابراهیم سقایی خواهرزاده اش را در هیات مدیره غول پتروشیمی ایران یعنی پتروشیمی جم که اصلی ترین شرکت صندوق بازنشستگی کشوری در تامین معاش و حقوق بازنشستگان کشوری است قرار دهد.
انتصاب ابراهیم سقایی به عنوان عضو هیات مدیره شرکت پتروشیمی جم تلاش برای ادای دین افتخاری مدیرعامل جدید صندوق بازنشستگی کشوری به محمد باقر نوبخت معاون رییس جمهور و رییس سازمان برنامه و بودجه کشور است.
سال 94 بود که ابراهیم سقایی به عنوان مدیرعامل پتروشیمی فارابی منصوب شد همان موقع رسانه ها اعلام کردند ورود این فرد فقط به خاطر دارا بودن ژن خوبی است که از یکی از مسئولان به ارث برده بعد ها مشخص شد ورود این ژن خوب به شرکت پتروشیمی فارابی تنها به دلیل ارتباط خانوادگی است که با نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه دارد. هرچند سقایی معتقد است که وی به خاطر توانایی و ذکاوتش به این جایگاه رسیده است و این موضوع هیچ ارتباطی به نسبت خانوادگیش با معاون رئیس جمهور ندارد.
اما عملکردش در طول مدت زمان حضورش به عنوان مدیرعامل مجتمع پتروشیمی فارابی چندان قابل دفاع نیست که این موضوع نشان می دهد سقایی علارغم ادعایی که دارد چندان دارای هوش و ذکاوت برای مدیریت در یکی مجتمع پتروشیمی را ندارد.
این روند موجب شد در اوایل سال97 «سیدابراهیم سقایی فومنی» به دلیل عملکرد ضعیف و حاشیههای فراوان از مدیرعاملی پتروشیمی فارابی از زیر مجموعههای شستا استعفا دهد اما با این حال وی بعد از استعفا، به عنوان رئیس و عضو هیئت مدیره این شرکت منصوب شد. «سقایی» با سفارش دائی خود، شهریور سال 97 به عنوان قائم مقام و عضو موظف پتروشیمی غدیر منصوب شد.
وی بعد از اینکه نتوانست مدیرعاملی پتروشیمی غدیر را بگیرد، 13 ماه بعد یعنی در اوایل مرداد 98 اینبار با حکم مدیرعامل پتروشیمی جم بهعنوان مدیرعامل توسعه انرژی پادکیش (تاپکو) از زیرمجموعههای پتروشیمی جم منصوب شد. در حکم مدیرعامل پتروشیمی جم خطاب به خواهرزاده نوبخت آمده بود: «امید است با برنامهریزی و بسترسازی لازم، آن شرکت به مجموعهای سرآمد در حوزه بازاریابی و فروش محصولات پتروشیمی جم و توسعه بازار در صنعت پتروشیمی و نفت نایل گردد.» سقایی تا مدتی پیش مدیرعامل مجموعه تاپکو (بخش فروش خارجی پتروشیمی جم) بوده و با حفظ سمت مسئول فروش پتروشیمی جم است.
اما ظاهرا قرارست به زودی وی به عنوان عضو هیات مدیره پتروشیمی جم که یکی از بزرگترین مجتمع های پتروشیمی زیر مجموعه صندوق بازنشستگی است منصوب شود.
حال باید دید آیا نهاد های نظارتی اجازه چنین انتصابی را خواهند داد یا اینکه به دلیل عدم شفافیبت در ماهیت صندوق های بازنشستگی امکان ورود و بررسی در انتصابات شرکت های زیر مجموعه های این صندوق ها را ندارند.
انتهای پیام /