فوران آتشفشان شیولوچ در روسیه
آتشفشان شیولوچ از اوایل روز سهشنبه در شبهجزیره کامچاتکا در شرق روسیه فوران کرده و ابرهایی از غبار تا شعاع 20 کیلومتری به آسمان برخاسته و مناطق وسیعی را با خاکستر پوشانده است.
آتشفشان شیولوچ از اوایل روز سهشنبه در شبهجزیره کامچاتکا در شرق روسیه فوران کرده و ابرهایی از غبار تا شعاع 20 کیلومتری به آسمان برخاسته و مناطق وسیعی را با خاکستر پوشانده است.
به گزارشخبرنگار مهر به نقل از آسوشیتدپرس، خاکستر ناشی از فوران شیولوچ، یکی از فعالترین آتشفشان های کامچاتکا، تا بیش از 500 کیلومتر شمال غربی گسترش یافته و چندین روستا را در غبار خاکستری آتشفشانی فرو برده است.
مقامات، آسمان منطقه را به روی پرواز هواپیماها بستند. مقامات محلی به ساکنان توصیه کردند که در خانه بمانند و مدارس را در چندین منطقه تعطیل کردند. برق دو روستا برای چند ساعت قطع شد تا اینکه نیروهای اورژانس آنها را بازسازی کردند.
روستای کلیوچی که در حدود 50 کیلومتری آتشفشان قرار دارد، از طریق یک لایه 8 سانتی متری گرد و غبار پوشانده شده است. ساکنان فیلمهایی را منتشر کردند که نشان میدهد ابرخاکستر منطقه را در تاریکی فرو برده است.
ولادیمیر سولودوف، فرماندار کامچاتکا، اعلام کرده که نیازی به تخلیه جمعی منطقه نیست، اما برخی از ساکنان که مشکلات سلامتی دارند میتوانند به طور موقت از منطقه خارج شوند.
به گفته مقامات ژئوفیزیک آکادمی روسیه، آتشفشان شیولوچ درست بعد از نیمه شب سهشنبه فوران کرد و حدود شش ساعت بعد به اوج خود رسید.
سازمان زمین شناسی اعلام کرد حدود 24 ساعت پس از شروع فوران آتشفشان، زمین لرزهای به بزرگی 5.8 ریشتر در سواحل کامچاتکا رخ داد. دانشمندان روسی میگویند این زمین لرزه پس لرزه زمین لرزه سوم آوریل بوده است.
به گفته تیم واکنش به فوران آتشفشانی کامچاتکا که فورانهای منطقه را رصد میکند، شیولوچ 60 تا 70 هزار سال قدمت دارد و یکی از بزرگترین آتشفشان های کامچاتکا است.
هیچ گزارش فوری در مورد تلفات گزارش نشده است، اگرچه دانشمندان گفتند که آتشفشان 15 ساعت پس از شروع همچنان در حال فوران است.