فیلمهای تاریخی جشنواره فیلم فجر 43 / از موسی کلیم الله تا 1968
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو، فیلم های تاریخی همیشه جزو ژانر های پر و پا قرص جشنواره فیلم فجر بودند. امسال 2 کارگردان فیلم اولی اولین فیلم سازی بلند خورد را با این ژانر شروع کردند. محمد پایدار، امیر مهدی پور وزیری با فیلم های «تاکسی درمی» و «1968» در ژانر تاریخی دست ب فیلم سازی زده است. فیلم های تاریخی چهل و سومین جشنواره فیلم فجر 1968 | امیر مهدی پور وزیری ژانر فیلم: درام...
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو، فیلم های تاریخی همیشه جزو ژانر های پر و پا قرص جشنواره فیلم فجر بودند. امسال 2 کارگردان فیلم اولی اولین فیلم سازی بلند خورد را با این ژانر شروع کردند. محمد پایدار، امیر مهدی پور وزیری با فیلم های «تاکسی درمی» و «1968» در ژانر تاریخی دست ب فیلم سازی زده است.
فیلم های تاریخی چهل و سومین جشنواره فیلم فجر
1968 | امیر مهدی پور وزیری
ژانر فیلم: درام تاریخی (تاریخ معاصر)
ترکیب بازیگران: امیر نوروزی / امیر احمد قزوینی / لیندا کیانی / پادینا کیانی
سابقه کارگردان: این فیلم نخستین تجربه کارگردانی امیرمهدی پوروزیری است که پیش از این سریالهای «شاد آباد» و «مینو» را کارگردانی کرده بود.
درباره فیلم: «1968» یک فیلم تاریخی است که داستان آن در اواخر دهه چهل روایت میشود. مقطعی که داستان فیلم در آن اتفاق میافتد سال 1968 میلادی و یا به عبارتی سال 1347 شمسی است که در این سال ایران میزبان مسابقات جام ملتهای آسیا میشود. در این دوره تیم ملی کشورمان در مسابقه فینال با اسراییل مصاف میکند.
تهیه کننده: ایرج محمدی
محصول: موسسه امام روح الله
آنتیک | هادی نائیجی
ژانر فیلم: کمدی تاریخی (تاریخ معاصر)
ترکیب بازیگران: پژمان جمشیدی / بیژن بنفشه خواه
سابقه کارگردان: هادی ناییجی با ساخت یک مینی سریال با نام «آخرین ایست بازرسی» کارش را شروع کرد و در ادامه فیلم «حق سکوت» و یک اپیزود از فیلم «هیهات» را ساخت.
درباره فیلم: این فیلم موضوع بسیار حساسی دارد که به خاطر کم شدن این حساسیتها مقطع داستانی آن به دوران قبل از انقلاب تغییر کرد.«آنتیک» درباره دو دله دزد است که گذرشان به یک امامزاده میافتد. این فیلم ابتدا با سرمایهگذاری پلتفرم «شیدا» وارد مرحله تولید شد اما در ادامه این پلتفرم سهم خود را واگذار کرد.
تهیهکننده: محمود بابایی
بازی خونی | حسین میرزامحمدی
ژانر فیلم: درام تاریخی (تاریخ معاصر)
ترکیب بازیگران: ارسطو خوش رزم / سارا حاتمی / لیندا کیانی / پیام احمدینیا
سابقه کارگردان: حسین میرزا محمدی پیش از این فیلم سینمایی «کت چرمی» را کارگردانی کرده بود که این فیلم در بخش مسابقه جشنواره چهل و یکم حضور داشت.
درباره فیلم: داستان این فیلم هم درباره اتفاقات اوایل انقلاب است. در آبان ماه سال 1360 اتحادیه کمونیستهای ایران معروف به سربداران در جنگلهای آمل و اطراف آن به منظور خلق یک انقلاب دیگر مستقر میشوند. درباره همین ماجرا چند سال قبل فیلم «ماهی سیاه کوچولو» ساخته شد.
تهیهکننده: سعید پروینی
محصول: موسسه شهید آوینی
تاکسیدرمی | محمد پایدار
ژانر فیلم: کمدی تاریخی
ترکیب بازیگران: سید مجید صالحی / سید هادی کاظمی / آناهیتا درگاهی / حسن معجونی
سابقه کارگردان: از خروجیهای باشگاه فیلم سوره است که تاکنون فیلمهای کوتاهی از جمله «جمعه»،«کفش دزدک»، «تقاطع» را کارگردانی کرده است. او در جشنواره امسال در بخش مسابقه فیلمهای کوتاه هم با فیلم «راوی» حاضر است.
درباره فیلم: داستان فیلم درباره برادر ناتنی محمد رضا پهلوی و علاقهمندی است به شکار گوزن است. او در بحبوبه پیروزی انقلاب مجبور میشود برای پیدا کردن گوزن زرد به جنگلهای شمال برود و...
تهیهکننده: محمدجواد موحد
محصول: سازمان سینمایی سوره
شمال از جنوبغربی | حمید زرگرنژاد
ژانر: تاریخی معاصر
ترکیب بازیگران: امیر آقایی / بهناز جعفری / مصطفی زمانی
سابقه کارگردان: حمید زرگرنژاد آخرین حضورش در جشنواره به دوسال قبل و دوره چهل و یکم برمیگردد که با فیلم تحسین شده «شماره 10» در این رویداد حاضر بود. او یکسالی استراحت کرد و امسال فیلم جدیدش با نام «شمال از جنوبغربی» را جلوی دوربین برد.
درباره فیلم: شمال از جنوبغربی. یک تریلر ماجراجویانه که به نقش نیروهای مردمی در بزنگاههای حساس میپردازد. این فیلم داستان یک عملیات خرابکارانه از سوی رژیم بعثی عراق را روایت میکند. رژیم بعث تصمیم میگیرد یک کامیون پر از مهمات را وارد کشور و در یکی از نقاط حساس کشور آن را منفجر کند.
تهیهکننده: مهدی مددکار
محصول: سینمای انقلاب و دفاع مقدس
موسی کلیمالله (ع) | ابراهیم حاتمیکیا
ژانر فیلم: تاریخی مذهبی
ترکیب بازیگران: مریلا زارعی / فرهاد آییش / علیرضا کمالی
سابقه کارگردان: ابراهیم حاتمیکیا آخرین حضورش در جشنواره به سال 1398 برمیگردد که در این دوره با فیلم «خروج» حضور داشت. او بعد از این فیلم و در سال اول شروع کرونا هیچ فعالیتی انجام نداد و از سال 1400 به پروژه عظیم «موسی کلیم الله» پیوست. حاتمیکیا که رکوددار تصاحب سیمرغ است بعد از 5 سال غیبت در این رویداد سینمایی حاضر میشود.
درباره فیلم: «موسی کلیم الله» در واقع پایلوتی از فصل اول سریال است که در قالب نسخه سینمایی به جشنواره ارائه شده است. استفاده از تکنیک تولید مجازی وجه شاخص این فیلم است. نسخه سینمایی «موسی کلیم الله» روایتگر دوران کودکی این پیامبر عظیم الشان است. مریلا زارعی در نقش مادر حضرت موسی و فرهاد آییش در نقش فرعون بازی کردهاند.
تهیهکننده: سیدمحمود رضوی
محصول: مرکز سیما فیلم
خبرنگار مهلا رنجبران