دوشنبه 5 آذر 1403

قالیباف: مرحوم افروغ نسبت به آینده ایران و انقلاب اسلامی دغدغه‌مند بود

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
قالیباف: مرحوم افروغ نسبت به آینده ایران و انقلاب اسلامی دغدغه‌مند بود

رییس مجلس شورای اسلامی با تسلیت درگذشت نماینده مردم تهران در دوره هفتم مجلس گفت: مرحوم افروغ با نگاهی انتقادی به آینده ایران و انقلاب اسلامی دغدغه‌مند بود.

به گزارش مشرق، محمدباقر قالیباف روز جمعه در پیامی برای درگذشت عماد افروغ گفت: درگذشت جامعه‌شناس فرهیخته و استاد ارجمند، فعال سیاسی و پژوهشگر پرتلاش، دکتر عماد افروغ، نماینده مردم تهران و رئیس کمیسیون فرهنگی در دوره هفتم مجلس شورای اسلامی، موجب تأسف و تأثر گردید.

رییس مجلس شورای اسلامی در این پیام افزود: تمرکز ایشان بر تحلیل موشکافانه مسائل فرهنگی و معضلات اجتماعی و تألیف آثار متعدد درباره مبانی بازتولید انقلاب اسلامی و چالش‌های فرهنگی پیش روی کشور، از ایشان اندیشمندی صاحب‌نظر ساخته بود.

وی در این پیام تاکید کرد: مرحوم افروغ همچنین در عرصه کنشگری سیاسی نیز، با پایبندی به اصول انقلاب اسلامی، همواره مشفقانه و دلسوزانه، مسائل سیاسی، فرهنگی و اجتماعی را در فضای عمومی با نگاهی انتقادی مطرح می‌کرد و نسبت به آینده ایران عزیز و انقلاب اسلامی عمیقاً دغدغه‌مند بود.

قالیباف این ضایعه را به جامعه دانشگاهی و سیاسی کشور تسلیت گفت و ضمن طلب غفران برای آن مرحوم، برای بازماندگان صبر و اجر از درگاه خداوند متعال مسئلت کرد.

به گزارش مشرق، عماد افروغ از اساتید مطرح حوزه علوم اجتماعی بود که در مجلس هفتم نمایندگی مردم تهران را بر عهده داشت؛ وی در این دوره رییس کمیسیون فرهنگی مجلس بود.

افروغ متولد 1336 شیراز، دکترای جامعه‌شناسی داشت و در سال 73 به عنوان دانشجوی نمونه کشور در مقطع دکتری شناخته شد؛ وی از سال 1376 به مدت 6 سال عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس بود و از سال 82 نیز فعالیت خود را در هیأت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی آغاز کرد و مدیریت گروه علم و دین این پژوهشگاه آخرین مسئولیت وی در این مجموعه بود.

این استاد جامعه‌شناسی دانشگاه تربیت مدرس ریاست گروه جامعه‌شناسی دانشگاه باقرالعلوم را نیز عهده دارد بود و مدیریت گروه اجتماعی مرکز تحقیقات استراتژیک ریاست جمهوری، مسئولیت گروه سیاست داخلی کمیسیون داخلی، دفاعی و امنیتی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام، مدیریت گروه فرهنگ، هنر و تاریخ شبکه یک صداوسیما از دیگر مسئولیت‌های وی بوده است.

وی که سال 1355 برای تحصیل در رشته جامعه‌شناسی وارد دانشگاه سالفورد انگلستان شد، در شهریور 1359 به دلیل برگزاری تظاهراتی علیه آمریکا در مقابل سفارتخانه این کشور که در اعتراض به برخورد پلیس آمریکا با دانشجویان مسلمان ایرانی در این کشور برگزار شده بود، دستگیر و زندانی و پس از 5 بار محاکمه از انگلیس اخراج شد.

به گفته فرزند مرحوم افروغ، وی به دلیل عوارض ناشی از بیماری سرطان بامداد امروز - 25 فروردین - در بیمارستان درگذشت و قرار است مراسم تشییع وی در روزهای آینده برگزار و در صحن مصطفی خمینی حرم مطهر امام (ره) به خاک سپرده شود.