یک‌شنبه 30 دی 1403

قراردادهای نجومی، هیأت بازرسی را در فدراسیون فوتبال مستقر کرد

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
قراردادهای نجومی، هیأت بازرسی را در فدراسیون فوتبال مستقر کرد

گروه جامعه خبرگزاری فارس: «یک بچه قرارداد می‌بست بهتر بود، قرارداد ویلموتس را دیده‌ام، یعنی ترکمنچای هم این شکل بسته نشده است»، این‌ها بخشی از صحبت‌های رئیس مرکز وکلای قوه قضائیه در خصوص قراردادهای ورزشی است، تنها او نیست که از رفتارهای غیراوصولی مدیران ورزشی می‌گوید و این موضوع حتی انتقاد وزیر ورزش در ریخت و پاش ها در باشگاه ها را هم در پی داشت.

وزیر ورزش در انتقاد به ریخت و پاش‌های باشگاه‌ها می‌گوید: یکی از مشکلات پیش روی 2 باشگاه استقلال و پرسپولیس شایعه‌سازی‌هایی است که صورت می‌گیرد و وظیفه مدیران باشگاه‌ها این است که درخصوص این شایعه‌سازی‌ها و حاشیه‌ها شفاف‌سازی کنند. مدیران باید هزینه‌ها را کم کنند. برخی اوقات اسراف‌های صورت گرفته باعث می‌شود مشکلات و حاشیه‌ها ایجاد شود. از 2 باشگاه سرخابی توقع زیادی داریم و اینکه همه رفتارها و کارهایی که مدیران انجام می‌دهند طبق اصول باشد.

در رابطه با همین مسائل، رئیس سازمان خصوصی‌سازی بیان می کند که چون استقلال و پرسپولیس بورسی شدند و به هر باشگاه 500 میلیارد تومان کمک شد، این دوستان فکر کرده‌اند اینجا امام‌زاده است و شفا می‌دهد، هرکسی هم هر زمانی اراده کرد می‌تواند پول بگیرد؛ نه اینطور نیست.

موضوع تنها ریخت و پاش در باشگاه های ورزشی نیست و داستان زمانی عمق بیشتری می‌گیرد که قراردادهای بازیکنان و مربیان و یا قراردادهای باشگاه با کارگزارانش غیراصولی و خارج از قاعده منعقد می شود.

مسعود ستایشی، سخنگوی قوه قضائیه پیشتر و در گفتگو با خبرنگار فارس در خصوص ورود سازمان بازرسی کل کشور به مسئله قراردادهای پرسپولیس هم عنوان کرد که در خصوص قرارداد مذکور، سازمان بازرسی کل کشور ضمن ارائه پیشنهادات اصلاحی به مسئولان ذی ربط، در راستای رسیدگی به تخلفات احتمالی نیز پرونده ای تشکیل داده و موضوع در دست بررسی است.

به گفته ستایشی در بازرسی انجام شده مواردی از جمله امضای قرارداد کارگزاری بدون تفویض اختیار از هیات مدیره، واریز درآمدهای حاصل از محل قرارداد به حساب کارگزار مغایر با قوانین و مقررات موضوعه و تخصیص 5% از درآمدهای ناخالص حاصله در تمامی قراردادهای منعقده به نفع کارگزار بابت هزینه احصا شده است!.

سازمان بازرسی: عدم شفافیت و بی‌انضباطی مالی در قراردادهای ورزشی وجود دارد

پس از وجود تمامی حواشی موجود و انتشار قراردادهای خارج از قاعده باشگاه ها، کیاپاشا، بازرس کل امور ورزش سازمان بازرسی اعلام کرد: در ورزش کشور بحث قراردادهای غیرمتعارف، نجومی، بی‌ضابطه و بدون برنامه و عدم شفافیت و بی‌انضباطی مالی در قراردادها وجود دارد. سازمان بازرسی کل کشور به این موضوع ورود کرد؛ زیرا از 16 تیم لیگ برتر 13 مورد آن‌ها دولتی، صنعتی یا معدنی هستند و به نوعی از بودجه عمومی استفاده می‌کنند. ما وظیفه نظارت در امور داریم و نه دخالت. در این راستا بررسی از تیم‌هایی که وجود دارد را در دستورکار سازمان قرار دادیم. دستورالعمل ناظر بر عقد قراردادها از سال گذشته بوده است و برای آن برنامه داشتیم.

تمام قرارداد‌های بسته شده در فوتبال مورد رصد قرار می‌گیرد

به گفته وی، باشگاه‌های دولتی و صنعتی از بودجه عمومی استفاده می‌کنند لذا باید نحوه و نوع قرارداد‌ها ضابطه‌مند بوده و براساس بودجه تخصیص سالانه در این زمینه اقدام کنند. در برخی باشگاه‌ها به لحاظ رقابت برای جذب بازیکن قرارداد‌های غیرمتعارف بسته می‌شود، با توجه به وضعیت اقتصادی کشور و وضعیت باشگاه‌ها از لحاظ انباشت بدهی، همه قرارداد‌ها باید متناسب با شرایط مالی باشگاه باشد.

این مقام مسئول بیان می کند که اگرچه الزاماتی از سوی فیفا و AFC برای صدور مجوز‌های حرفه‌ای در نظر گرفته شده است؛ اما متاسفانه به این الزامات نیز کم توجهی شده است، لذا موارد بررسی شده تنها منوط به قرارداد‌های مربوط به بازیکنان و کادر فنی نیست بلکه در این زمینه قرارداد‌های حامیان مالی نیز مطرح است. هیئت بازرسی در فدراسیون فوتبال مستقر شد

جلوگیری از عقد قرارداد‌های نامتعارف در دستور کار سازمان بازرسی

حالا و به منظور بررسی «نحوه انعقاد قرارداد‌های بازیکنان و کادر فنی در فوتبال کشور» هیأت بازرسی در فدراسیون فوتبال مستقر شد.

به گفته بازرس کل امور ورزش، جوانان و میراث فرهنگی سازمان بازرسی در جلسه معارفه هیات بازرسی یکی از مسائل مهم که همواره با آغاز فصل نقل و انتقالات لیگ برای تمامی رشته‌های ورزشی بویژه فوتبال مطرح است، مسئله تعیین مبلغ قرارداد‌ها و افزایش بی رویه آن در قالب دستمزد و امتیاز (آفر - آپشن) به بازیکنان و مربیان است. گزارش‌های واصله و بررسی‌های انجام گرفته بیانگر آن است که در فصل جاری لیگ برتر، باشگاه‌ها به‌ویژه باشگاه‌های دولتی و صنعتی قرارداد‌های غیرمتعارف با بازیکنان منعقد و نسبت به سنوات گذشته رشد چندین برابری داشته است. مدیران برخی از باشگاه‌ها با گنجاندن امتیازاتی در متن قرارداد که بعضاً از وظایف اصلی بازیکن است و بدین منظور به خدمت گرفته شده، موجب کمرنگ کردن اثرات این تصمیمات شده‌اند.

با ورود سازمان بازرسی کل کشور این انتظار می‌رود که دیگر شاهد این حواشی در قراردادهای باشگاه‌ها نباشیم و در باشگاه‌های ورزشی شاهد یک نظم مالی باشیم. اما اکنون این سوال در اذهان عمومی وجود دارد که این برنامه ها با ورود سازمان بازرسی کل کشور اکنون در حال اجرایی است و نتیجه آن را در آینده خواهیم دید، اما تکلیف میلیاردها تومان از منابعی که در اختیار مدیران باشگاه‌ها بود و اسراف شد، چه می‌شود؟

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

وزارت ورزش و جوانان

قراردادهای ورزشی قوه قضائیه مرکز وکلا حسن عبدلیان پور این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
قراردادهای نجومی، هیأت بازرسی را در فدراسیون فوتبال مستقر کرد 2
قراردادهای نجومی، هیأت بازرسی را در فدراسیون فوتبال مستقر کرد 3