قصرشیرین قطب آبزیپروری غرب کشور
قصرشیرین - ایرنا - شهرستان مرزی قصرشیرین با برخورداری از مجتمع شیلات شهدا در مساحت هشت هزار هکتار قطب آبزی پروری غرب کشور و بزرگترین تولیدکننده ماهیان گرمابی کارنامه درخشان دولت برای توسعه مناطق مرزی است.
شهرستان قصرشیرین در غرب کرمانشاه به واسطه تولید آبزیان، کرمانشاه را پس از استان های ساحلی به چهارمین استان فعال و پیشرو در این زمینه تبدیل کرده و این موفقیتی بزرگ برای این منطقه و لبیک به فرمان رهبر معظم انقلاب اسلامی در راستای نامگذاری امسال به نام جهش تولید است.
مجتمع شیلات شهدا در شهرستان مرزی قصرشیرین و در سه مرحله به منظور ایجاد بستری برای اشتغال پایدار مرزنشینان و افزایش درآمد و معیشت آن ها و همچنین رونق و شکوفایی اقتصاد منطقه اجرا شده است.
استفاده بهینه از آب سدها در راستای آبزی پروری می تواند رونق مهمی را در ایجاد اشتغال، آبادانی و عمران و توسعه مناطق به خصوص در استان های مرزی ایجاد کند که صنایع جانبی بخش شیلات و کشاورزی، پرورش ماهیان گرم آبی و سردآبی در چشم انداز ترسیم شده برای مجتمع شیلات شهدا لحاظ شده است.
وجود 186 کیلومتر مرز با عراق و 2 مرز رسمی و فعال خسروی و پرویزخان و همچنین بازارچه مرزی سومار در شهرستان مرزی قصرشیرین نقطه عطفی برای افزایش بیش از پیش تولید آبزیان با هدف صادرات و ارزآوری برای کشور با توجه به اینکه عراق نیز بازار مناسبی برای تولید آبزیان، باشد.
طرح بزرگ شیلات شهدا در قصرشیرین فرماندار قصرشیرین گفت: طرح عظیم و بزرگ شیلات شهدای قصرشیرین در سطح هشت هزار و 100 هکتار وسعت در سه مرحله با بند انحرافی 5/17 کیلومتر و با هدف تولید سالانه 11 هزار تن انواع ماهی گرمابی و سردآبی و اشتغالزایی یک هزار و 800 تن و با 150 میلیارد ریال اعتبار احداث شده است. مرادعلی تاتار در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مرحله اول این طرح در مساحت 2 هزار و 300 هکتار احداث شده که از این میزان 500 هکتار آن استخر پرورش ماهیان است.
وی اضافه کرد: مرحله اول شیلات شهدا هم اکنون دارای 63 مزرعه فعال است که زمینه اشتغال بسیاری از دانش آموخته گان بخش کشاورزی و شیلات را فراهم کرده است. وی اظهار داشت: در این استخرها چهارگونه ماهیان گرمابی کپور معمولی، کپور علفخوار، فیتوفاگ و بیگهد تولید می شود که علاوه بر این میگوی آب شیرین نیز در کشور به قصرشیرین اختصاص دارد که برندی معروف است.
تولید بیش از چهار هزار تن آبزیان پارسال در قصرشیرین
رییس اداره شیلات قصرشیرین هم گفت: پارسال در مجموع چهار هزار و 480 تن انواع ماهیان گرمابی و 18 تن میگو در مجتمع شیلات این شهرستان تولید شد.
شاهین کرد رستمی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: پارسال در مجتمع شیلات شهرستان قصرشیرین در مجموع برای 450 تن اشتغالزایی ایجاد شد.
فرماندار قصرشیرین با اشاره اینکه بازار عراق بازاری مناسب برای آبزیان مجتمع شیلات شهدا است، گفت:: عمده تولید ماهیان گرمابی این شهرستان به کشور عراق صادر می شود و همچنین بخشی نیز به مصرف داخلی شهرستان و استان می رسد.
احداث مرحله دوم شیلات شهدا در سطح 800 هکتار
رییس اداره شیلات شهدای قصرشیرین گفت: مرحله دوم مجتمع شیلات شهدا در قصرشیرین در سطح 800 هکتار احداث می شود که در صورت تخصیص آب از سامانه گرمسیری براساس قوانین جاری کشور قابل واگذاری خواهد بود.
فرماندار قصرشیرین نیز گفت: مرحله دوم طرح شیلات شهدا هم اکنون زیرساخت هایش تکمیل و آماده واگذاری به دانش آموختگان بخش کشاورزی و شیلات است و تنها دلیل واگذار نشدن آن کمبود آب برای پرورش دهندگان است.
ایجاد باغ چهار هزار هکتاری در مرحله سوم طرح شیلات شهدا تاتار گفت: مرحله سوم شیلات شهدا در سطح چهار هزار هکتار هم اکنون به مجتمع کشت و صنعت بیستون پارس وابسته به بنیاد مستضعفان واگذار شده که کاشت انواع درختان میوه های گرمسیری مانند خرما، انگور و مرکبات در این شهرستان در دست اقدام است. فرماندار قصرشیرین ادامه داد: پروژه بزرگ باغ چهار هزار هکتاری در سال 90 عملیات احداث آن با 148 میلیارد تومان آغاز شد که در دل این پروژه یک سد با گنجایش 25 میلیون متر مکعب آب و سرمایه 80 میلیارد تومان به منظور آبیاری این مجموعه اختصاص داده شده که پرورش ماهی در قفس در دریاچه سد نیز هم اکنون انجام می شود.
تاتار ادامه داد: هم اکنون در این شهرستان، هفت هزار هکتار اراضی ملی برای واگذاری به سرمایه گذاران موجود است که با بهره برداری از منابع آب سدها و طرح سامانه گرمسیری می تواند ظرفیتی بزرگ برای ایجاد محصولات اقتصادی خوب در بخش باغی، زراعی، گلخانه ای و شیلات باشد.
او عنوان کرد: ایجاد منطقه ویژه اقتصادی که هم اکنون در این شهرستان در دست اجرا است و همچنین تصویب منطقه آزاد تجاری توسط نمایندگان مردم در خانه ملت، ظرفیتی برای حضور سرمایه گذاران برای توسعه بخش کشاورزی و باغداری و همچنین احداث صنایع تبدیلی و سردخانه برای شکوفایی بیش از پیش این منطقه محسوب می شود.
فرماندار قصرشیرین گفت: بهره برداری از این منابع آبی علاوه بر رونق بخش شیلات می تواند باعث رونق بخش گردشگری با ایجاد چشم انداز بسیار خوب در حاشیه استخرهای پرورش تولید آبزیان باشد.
سامانه گرمسیری و رونق شیلات عملیات اجرایی طرح بزرگ سامانه گرمسیری با موافقت رهبر معظم انقلاب اسلامی و پیشنهاد دولت دکتر روحانی به عنوان بزرگترین طرح عمرانی کشور با 150 میلیارد تومان در دست اجراست که آب رودخانه سیروان در استان کردستان را از طریق تونل نوسود از منطقه ازگله خارج و زمین های منطقه را تا دهلران و مهران در استان ایلام آبیاری می کند که می تواند رونقی بزرگ را در بخش شیلات ایجاد کند. فرماندار قصرشیرین گفت: با اجرای طرح سامانه گرمسیری حدود 900 میلیون متر مکعب آب در اختیار استان های کرمانشاه و ایلام قرار می گیرد که در این طرح 50 هزار هکتار از زمین های دیم شهرستان های سرپل ذهاب، گیلانغرب و قصرشیرین به آبی تبدیل می شود ضمن اینکه از این میزان، 100 میلیون متر مکعب آب نیز سهم بخش صنعت است. وی ادامه داد: بهره برداری از این طرح می تواند علاوه بر رونق کشاورزی و باغداری راهی برای توسعه شیلات منطقه و تولید آبزیان گرمابی، میگوی آب شیرین و خاویار و در نهایت اشتغال و توسعه منطقه باشد. حمایت دولت برای اعطای تسهیلات به منظور توسعه بخش شیلات و همچنین کشاورزی و باغدارای در مناطق کمتر توسعه یافته و مرزی راهی برای جلوگیری از مهاجرت افراد به کلان شهرها و ایجاد بستری برای اشتغال و امنیت پایدار است که این تجربه تا کنون در قصرشیرین که غربی ترین نقطه ایران اسلامی است به خوبی راهگشا بوده است.
*س_برچسبها_س*