دوشنبه 8 بهمن 1403

قطع آب خانوارهای رفسنجان وارد روز پنجم شد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
قطع آب خانوارهای رفسنجان وارد روز پنجم شد

کرمان - ایرنا - قطع آب برخی خانوارها در شهر رفسنجان که از همان شروع بارش‌ها و بروز سیلاب اتفاق افتاد امروز دوشنبه وارد روز پنجم خود شده است.

به گزارش ایرنا تعداد زیادی از خانواده ها در شهر رفسنجان این روزها به علت آبگرفتگی و شدت سیل از آب شرب شبکه لوله کشی محروم هستند و علت نیز شکستگی لوله و خاموشی موتور چاه‌های آب اعلام شده است.

هشتم مردادماه مدیر آب و فاضلاب رفسنجان گفته بود که در همان روز هشتم مرداد آب وصل می شود اما هم بعد از این اعلام شاهد سیل دوباره و آبگرفتگی شدیدتر در منطقه بودیم و هم اینکه این مدیر می گوید ترمیم خط لوله در سیل بعدی دوباره ناتمام مانده و حتی بخشی از کار دوباره تخریب شده است.

بارش های شدید و رسیدن سیلاب از مناطق اطراف رفسنجان به این شهر که از چهارشنبه کرمان آغاز شده خسارت های زیادی در رفسنجان به بار آورده به طوری که وزیر کشور نیز روز گذشته (یکشنبه) از نزدیک در جریان خسارت های سیل این شهرستان قرار گرفت.

به کارگیری تجهیزات سنگین و ماشین آلات مختلف از روز گذشته سبب تسریع در کار تخلیه آب شده است.

صادق آباد منطقه ای در پشت بیمارستان علی ابن ابیطالب (ع) رفسنجان است که رودخانه ای هم از وسط این منطقه رد می شود؛ سیلاب های سرازیر شده از ناحیه سرچشمه به بلوار امام علی (ع) و این رودخانه سرازیر و به سمت داخل شهر ریخته است.

آب ورودی داخل شهر که به شکل خروشان و سیلابی بوده به تاسیسات شبکه آب و فاضلاب و لوله های خطوط انتقال آب نیز آسیب زد که این ضربه سیل به شبکه تاسیساتی، آب برخی از مناطق از جمله صادق آباد، بلوار امام علی (ع)، خیابان های حجاب و آب، شهرک جهاد، شهرک فرهنگیان، خواجو و نقاط دیگری را قطع کرده است.

برخی اهالی می گویند آب موردنیاز را یا از مناطق دیگر شهر تامین می کنند یا آب معدنی استفاده می شود؛ این درحالی است که مسئولان آبفا گفته اند که آبرسانی با تانکر جریان دارد.

حسین چرخ انداز مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهرستان رفسنجان اما روز دوشنبه در مصاحبه خود با ایرنا تاکید بسیار دارد که امروز حتما شبکه متصل و آب مناطق مختلف برقرار می شود.

وی از علت های قطعی آب آشامیدنی را شکستگی و تخریب خطوط لوله های اصلی انتقال آب از جمله 2 خط اصلی با میزان 400 و 700 میلیمتر در سطح شهر دانست و گفت: علت دیگر خاموش شدن تعدادی از موتور چاه های آب آشامیدنی و خرابی تأسیسات این حوزه بر اثر سیلاب بوده است.

خروج برخی چاه های آب از مدار

چرخ انداز افزود: آب مصرفی آشامیدنی کل شهرستان از بیش از 28 حلقه چاه در رفسنجان تأمین می شود و در این سیلاب متأسفانه تعدادی از آنها از مدار خارج و خاموش شدند و نیاز به تعمیر دارند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهرستان رفسنجان ادامه داد: عوامل و دست اندرکاران تعمیر شبکه، روز پنجشنبه و جمعه اقدام به بازسازی و رفع شکستگی 2 خط انتقال لوله های 400 و 700 میلیمتر کردند و این لوله ها تعمیر شدند اما سیلاب مخرب شنبه شب مجدد، شکستگی و خرابی این 2 خط و خط را به دنبال داشت.

وی با اشاره به حجم زیاد آب در معابر سطح شهر گفت: روز گذشته تعمیر و بازسازی این 2 خط 400 و 700 امکان پذیر نبود و سیل عظیم، لوله ها و منطقه خسارت دیده را تحت تاثیر قرار داده بود.

چرخ انداز در عین حال قول داد که امروز (دوشنبه) تعمیر به طور کامل به پایان برسد و آب مناطق قطع شده وصل شود.

وی در عین حال تصریح کرد: آب در مناطقی که چاه ها خاموشند از مخازن ذخیره تأمین می شود؛ همچنین آبرسانی به مناطقی که در سطح شهر و نیز در روستاهای اودرج، ده تک، داوران، دره در و دیگر روستاها با مشکل قطعی آب یا کم فشاری مواجه هستند با تانکر انجام می شود.

این مسئول خاطرنشان کرد: 23 تانکر با ظرفیت های 13 و 30 هزار لیتری تهیه شده که برای آبرسانی و تأمین آب آشامیدنی مناطق فاقد آب استفاده شود؛ از این تعداد 2 تانکر از شهرستان رفسنجان، 9 تانکر از مرکز استان کرمان، پنج تانکر از یزد و هفت تانکر نیز از سوی شرکت مس به این امر اختصاص یافته و آبرسانی سیار در حال انجام است.

چرخ انداز گفت: شهروندانی که مشکل آب دارند می توانند با شماره 09132419213 تماس بگیرند و آبرسانی سیار انجام شود.

به گزارش ایرنا خسارت های سیل رفسنجان فراتر از شبکه آب است؛ شبکه برق، گاز و مخابرات در برخی مناطق، همچنین زیرساخت های جاده و نیز باغ های کشاورزی در ابعاد وسیع از سیل خسارت دیده اند.

براساس برخی آمارها 10 هزار هکتار از باغ های پسته رفسنجان خسارت دیده اند.

رفسنجان در 100 کیلومتری شمال غربی مرکز استان کرمان قرار دارد.

برچسب‌ها

پرونده خبری