دوشنبه 5 آذر 1403

قیمت مرغ در حال حاضر واقعی نیست اما کمبود هم نداریم / تاثیرگذاری هزینه حمل و نقل بر قیمت مرغ وارداتی به کرمان

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
قیمت مرغ در حال حاضر واقعی نیست اما کمبود هم نداریم / تاثیرگذاری هزینه حمل و نقل بر قیمت مرغ وارداتی به کرمان

گوشت مرغ با قیمت تمام شده بیش از 50 هزار تومان به کشتارگاه تحویل می شود و برای مصرف کننده نیز به مبلغ 72 هزار تومان تمام می شود، اما در حال حاضر از سوی دولت حدود 47 تومان مرغ زنده نرخ گذاری و 67/800 هم برای مصرف کننده تعیین شده و عرضه می شود که این تضاد برای مرغ دار به صرفه نیست

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سید حسن مهدی مدیر عامل اتحادیه مرغ داران استان کرمان در گفتگو با "راه آرمان" علت تفاوت قیمت مرغ را، اعلام نشدن و یا دیر اعلام شدن قیمت مصوب از طریق ستاد تنظیم بازار کشور عنوان کرد و گفت: از اول مهرماه تمامی استان ها دچار چندگانگی قیمت شده اند و استان هایی که دارای تولید بالاتر و به اصلاح مولد هستند، عموما استان های شمالی و مرکز کشور مانند گیلان و اصفهان هستند، که شاید برای آنان مقدور باشد که مرغ را با قیمت پایین تری عرضه کنند.

هزینه حمل و نقل بر قیمت مرغ وارداتی تاثیر گذار است

وی با بیان اینکه استان های مولد می توانند قیمت مرغ را با کاهش هزار و پانصد یا 2 هزار تومان پایین تر از کرمان عرضه کنند و برخی استان ها هم با عددی بیشتر از قیمت مصوب در حال عرضه هستند، بعضی استان ها هم شرایط سخت تولید را دارند و بخشی از مرغ را از استان های دیگر تامین کنند مانند کرمان، هرمزگان و سیستان که شرایط تولید در این استان ها سخت تر است و قیمت تمام شده بالا تر ا زنرخ مصوب قرار می گیرد. مهدی تاکید کرد: استان های جنوب شرقی کشور مجبور اند مرغ را از استان های دیگر تامین کنند و این امر مستلزم هزینه کرد بیشتری در راستای حمل و نقل هستند که بر قیمت گوشت مرغ اثر گذار است، استان کرمان با هماهنگی و اتحادی که مسئولین ایجاد کرده اند همواره در تلاش بوده اند که حداقل تولید کنندگان مرغ از مدار تولید خارج نشوند که جای تقدیر و تشکر از نهاد جهاد کشاوزی استان دارد زیرا تولید کننده را درک می کند، اما این واقعیت است که ما همچنان با قیمت واقعی فاصله داریم. وی ادامه داد: مرغی که با قیمت تمام شده بیش از 50 هزار تومان به کشتارگاه تحویل می شود که برای مصرف کننده به مبلغ 72 هزار تومان تمام می شود، اما در حال حاضر حدود 47 تومان مرغ زنده نرخ گذاری و 67/800 هم برای مصرف کننده تعیین شده و عرضه می شود، بنابراین دولت باید هر چه زودتر به طرح تعیین تکلیف کالا های الکترونیکی با قیمت مصوب در کشور جامعه ی عمل بپوشاند که این چند گانگی در استان های کشور ایجاد نشود. مهدی تاکید کرد: قریب به 600 واحد تولید مرغ گوشتی در سطح استان فعال هستند که به طور متوسط در سطح استان به صورت ماهیانه حدود 2میلیون و 300 تا 2میلیون و پانصد قطعه جوجه ریزی انجام می شود و جمعا در سال 30 میلیون قطعه جوجه ریزی انجام می شود که گوشت از طریق کشتارگاه های استان کشتار شده و به بازار عرضه می شود که تا نیاز واقعی استان هنوز راه زیادی در پیش داریم.

برای تعادل بخشی به جامعه تولید مرغ، قیمت گذاری در ستاد تنطیم بازار استان، انجام می شود

احد خصالی سرپرست معاونت توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان در گفتگو با "راه آرمان " عنوان کرد: قیمت نهاده های دامی 5.5 برابر افزایش داشته است که سبب کاهش جوجه ریزی و کمبود مرغ گرم در بازار کرمان شده است. وی با بیان اینکه برخی نرخ ها کشوری است که برای همه استان ها نمی توان آن را اعمال کرد، گفت: پس از مردمی‌سازی یارانه‌ها ارز 4200 تومانی از نهاده‌های دام و طیور حذف و نرخ نهاده‌های کنجاله و سویا حدود 5.5 برابر شد، بنابر این قیمت مصوبی که اعلام می شود باید در سطح استان به عنوان مبنا باشد، اما اگر استانی مولد بود می تواند با قیمت کمتر و اگر استانی مانند کرمان غیر مولد و وارد کننده بود باید به گونه ای اعلام قیمت کند که نه مصرف کننده و نه مرغ دار و نه کشتار کننده معترض نشود و مرغ از سفره مردم نیز جمع نشود. خصالی تاکید کرد:60 تا 70 درصد هزینه‌های مرغداری‌ها مربوط به خوراک دام است، بنابر این به محض اینکه خوراک مرغ (نهاده های دامی) گران شود، روی قیمت تمام‌شده این محصول نیز تاثیر می‌گذارد ضمن اینکه برای مرغدار هم جوجه ریزی با زیر قیمت مصوب و هزینه های گران خوراک و بهداشت دام صرفه اقتصادی ندارد و از سویی برای کشتار گاه هم صرفه ندارد که کشتار انجام دهد بنابراین هدف تنظیم بازار های استان همین همسان سازی قیمت ها بر اساس موقعیت و وضعیت داخلی هر استان است. وی با بیان اینکه سازمان جهاد به عنوان ارگان حاکمیتی، مرغداری‌ها را ساماندهی و مدیریت می‌کند که مرغ گرم در بازار دچار کبود نشود، گفت: مصرف‌کننده مرغ باید در بازار از یارانه خوبی برخوردار باشد و تولیدکننده نیز باید احساس کند که وضعیت بازار به گونه‌ای است که می‌تواند اقدام به جوجه‌ریزی کند. خصالی تاکید کرد: تیم‌های نظارتی و بازرسی به صورت مرتب کشتارگاه‌ها و مرغداری‌ها را رصد می‌کنند و اگر زمانی با کمبود مرغ گرم مواجه شویم از دو کانال پشتیبانی امور دام، مرغ منجمد را با قیمت 48 هزار تومان و بخش خصوصیمرغ گوشتی وارداتی با قیمت 58 هزار تومان تامین می‌کنند و مرغ داخلی با قیمت 69 هزار تومان به بازار عرضه می کند. سرپرست معاونت توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی تاکید کرد: برای اینکه بازار مرغ در آینده ساماندهی شود کالابرگ الکترونیکی به مردم اختصاص می‌یابد که اکنون در حال تامین زیرساخت‌های آن هستیم و مانند نان سیستم‌های کالابرگ خوان برای خرید کالاهای اساسی در فروشگاه‌ها نصب می‌شود و هزینه خرید مستقیم به فروشنده پرداخت می‌شود. خصالی در خصوص تفاوت قیمت ها نیز خاطر نشان کرد: استان کرمان به عنوان استان مولد مرغ نیست به همین علت مجبوریم و مرغ گرم را از دیگر استان ها خریداری کنیم که همین امر سبب تفاوت قیمت نیز می شود.

ذخایر مرغ و گوشت استان تامین است 

احمد مسعودی مدیر کل پشتیبانی امور دام استان کرمان نیز در گفتگو با "راه آرمان" تاکید کرد: قانون ما بر این بنا است که همیشه در خصوص تامین مرغ و گوشت باید 30 درصد نیاز استان را ذخیره سازی کنیم و بر اساس برنامه ریزی هایی که صورت گرفته است قبل از آزاد شدن ارز ترجیهی و ارز آزاد ما در خصوص تامین سردخانه برای دخیره سازی برنامه ریزی خوبی داشته ایم به این صورت که هم سردخانه های جدیدی را احداث کرده ایم و هم ظرفیت ذخیره سازی را بیش از نیاز استان بالا برده ایم. وی با بیان اینکه ما در حال حاضر دو سردخانه بزرگ در کرمان و شهرستان سیرجان داریم، گفت: ظرفیت دخیره سازی ما در حال حاضر از 700 تن به 2500 تن رسیده است و قبل از ایام عید نیز ظرفیت هر دو سردخانه نیز کامل شد. مدیر کل پشتیبانی امور دام ادامه داد: ما در حال حاضر 1200 تن مرغ منجمد از هر دونوع وارداتی و داخل خود استان را در سرد خانه ذخیره داریم و در خصوص گوشت قرمز نیز حدود 170 تن گوشت منجمد را در سردخانه موجود دارریم ضمن اینکه 60 تن گوشت منجمد قرمز نیز در حال ارسال است که به زودی به استان می رسد و تقریبا 230 تن گوشت قرمز هم به سردخانه وارد و ظرفیت تکمیل می شود. مسعودی با بیان اینکه هیچ مشکلی در تامین پروتئین مرغ در بازار نداریم، گفت: در حال حاضر مجوز توزیع 400 تن مرغ از سوی جهاد کشاورزی برای ما صادر شده که طی چند روز اخیر حدود 160 تن آن را در بازار توزیع کردیم و بمابقی نیز در حال توزیع است. وی با بیان اینکه ما هیج محدودیتی در خصووص تامین و توزیع مرغ منجمد در سطح استان نداریم، خاطر نشان کرد: قیمت مرغ منجمد که به صورت تنطیم بازار توزیع می شود، به قیمت 45 و 500 درب سرد خانه به خریدار تحویل می شود اما برای مراکز اموزشی نظامی و غیره.... با قیمت 48 تومان یعنی همان قیمتی که مرغ به دست مصرف کننده می رسد، مرغ منجمد را تحویل خریدار می دهیم.

کاهش جوجه‌ریزی سبب کمبود مرغ گرم در بازار است 

محمدعلی اسماعیلی معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان نیز اذعان کرد: کمبود جوجه‌ریزی طی هفته‌های گذشته باعث کمبود مرغ گرم در بازار کرمان شده که این مشکل طی روزهای آینده رفع می‌شود. وی ادامه داد: جوجه‌ریزی بر اساس یک سری شاخص ها که در سطح ملی تعین می شود، صورت می گیرد بنابراین گاهی با افزایش مغ و گاهی با کاهش آن روبه رو می شویم. معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان تاکید کرد: برای اینکه کمبود مرغ در بازار کرمان از حدی خودش خارج نشود معمولا در زمان هایی که با کمبود مرغ روبه رو می شویمف توزیع مرغ منجمد که از ذخایر استان است هم در بخش خصوصی و دولت آغاز می شود که وضعیت بازار را تعادل دهد. انتهای پیام /