دوشنبه 5 آبان 1404

لاوروف: نمی‌خواهیم برای آمریکا ناراحتی ایجاد کنیم / رهبران اروپایی و زلنسکی در حال خرید زمان هستند

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
لاوروف: نمی‌خواهیم برای آمریکا ناراحتی ایجاد کنیم / رهبران اروپایی و زلنسکی در حال خرید زمان هستند

وزیر خارجه روسیه با بیان اینکه اروپا و رئیس‌جمهور اوکراین فقط می‌خواهند دوباره زمان بخرند، گفت که روسیه نمی‌خواهد در بحث‌های داخلی آمریکا در مورد اوکراین دخالت کند.

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه شامگاه یکشنبه در سخنانی عنوان کرد: «روسیه نمی‌خواهد در بحث‌های داخلی آمریکا در مورد اوکراین دخالت کند زیرا ایالات متحده در حال حاضر تحت فشار عظیم و باورنکردنی از سوی ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین و اتحادیه اروپا قرار دارد.»

طبق گزارش خبرگزاری «تاس»، لاوروف طی گفت‌وگویی با یک کانال مجارستانی در یوتیوب تاکید کرد: «از نقطه نظر دیپلماتیک، ما نمی‌خواهیم در ملاحظات داخلی آنها دخالت کنیم.»

وی افزود: «ما نمی‌خواهیم برای ایالات متحده که تحت فشار عظیم و باورنکردنی از سوی بازهای اروپایی، از جمله زلنسکی و دیگرانی است که نمی‌خواهند هیچ همکاری آمریکایی - روسی در هیچ زمینه‌ای داشته باشند، ناراحتی ایجاد کنیم.»

وزیر امور خارجه روسیه با اشاره به رویکرد اتحادیه اروپا و «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین خاطر نشان کرد: «رهبران اروپایی و زلنسکی صرفا دوباره در حال خرید زمان هستند. وقتی اکنون درخواست‌هایی برای آتش‌بس مطرح می‌شود، ما درک می‌کنیم که غرب و رژیم کی‌یف صرفا سعی می‌کنند دوباره برای خود زمان بخرند.»

او گفت: «این منطق، که عمیقا در ذهن ولودیمیر زلنسکی ریشه دارد، برای هر ناظر بی‌طرفی کاملا آشکار است.»

روسیه استقلال اوکراین را به‌رسمیت می‌شناسد

وزیر خارجه روسیه با تاکید بر مسئله استقلال اوکراین اظهار کرد: «بی‌شک ما استقلال اوکراین را به رسمیت می‌شناسیم.»

سرگئی لاوروف در ادامه گفت: «اما هرگز نمی‌توانستیم تصور کنیم مردمی که در سرزمین‌هایی که شما به آنها اشاره کردید و اکنون در قانون اساسی ما گنجانده شده‌اند، زندگی می‌کنند، به عنوان شهروندان درجه 2 در نظر گرفته شوند، به ویژه پس از کودتای 11 سال پیش، در فوریه 2014، زمانی که کودتاچیان در نتیجه یک کودتای غیرقانونی و خونین که توسط ایالات متحده ترتیب داده شده بود، به قدرت رسیدند.»

وی افزود: «و البته کودتا، یک روز پس از آن رخ داد که آلمان، فرانسه و لهستان توافقی را بین ویکتور یانوکوویچ، رئیس‌جمهور مشروع و مورد تایید جهان آن زمان و مخالفان تضمین کردند. وقتی ما با فرانسوی‌ها و آلمانی‌ها تماس گرفتیم و گفتیم بچه‌ها، شما تضمین دادید و صبح روز بعد مخالفان ساختمان‌های دولتی را تصرف کردند و غیره، مشخص کردند که دموکراسی گاهی‌اوقات چرخش‌های غیرمنتظره‌ای پیدا می‌کند. جالب است. البته سپس، نیروهای مسلح برای حمله به ساختمان شورای عالی کریمه اعزام شدند. همچنین، مردم کریمه این دولت را رد و همه‌پرسی برگزار کردند. سپس دونتسک و لوهانسک نیز همین کار را انجام دادند.»

لاوروف با بیان اینکه ساکنان مناطق آزادشده زاپوریژیا و خرسون این مناطق را ترک نمی‌کنند، گفت: «وقتی اکنون بخش‌های باقی‌مانده زاپوریژیا و خرسون را آزاد می‌کنیم، با وجود تلاش‌های ارتش اوکراین برای تخلیه آنها به سرزمین اصلی اوکراین، اکثر مردم این مکان‌ها را ترک نمی‌کنند. آنها می‌مانند و از سربازان روسی که آنها را آزاد می‌سازند، استقبال می‌کنند.»

روسیه با طرف آمریکایی ارتباط برقرار می‌کند

وزیر امور خارجه روسیه در ادامه این مصاحبه با اشاره به روابط مسکو - واشنگتن عنوان کرد: «پس از گفت‌وگو با مارکو روبیو، وزیر امور خارجه ایالات متحده در مورد چگونگی پیشبرد مذاکرات پس از نشست آلاسکا، او به جلسات یا مذاکرات جدید اشاره نکرد و من خودم نیز این موضوع را مطرح نکردم زیرا ابتکار عمل از سوی ایالات متحده بود.»

او تاکید کرد: «ما آماده‌ایم تا با سرعتی که برای آمریکایی‌ها مناسب است، پیش برویم.»

لاوروف در رابطه با اظهار نظرات رئیس‌جمهور آمریکا پیرامون نشست آلاسکا با همتای روسی‌اش گفت: «رئیس‌جمهور دونالد ترامپ بارها از نشست آلاسکا تمجید کرده و گفته است که این نشست بسیار خوبی بود؛ این نشست لحن را تعیین کرد و پایه و اساس را بنا نهاد. او خاطرنشان کرد که چند جزئیات هنوز باید روشن شود اما این کار به راحتی قابل انجام است.»

وی افزود: «ما یک نشست بسیار سازنده داشتیم و در مورد بسیاری از مسائل به توافق رسیدیم. فقط چند مورد باقی مانده است که برخی از آنها جزئی هستند. یکی از آنها شاید مهمترین باشد، اما ما شانس بسیار خوبی برای رسیدن به توافق داریم. همچنین، سیاست خارجی آمریکا امروز تا حد امکان شفاف است زیرا رئیس‌جمهور ایالات متحده روزانه موضع خود را در مورد مسائل مختلف توضیح می‌دهد. البته رئیس‌جمهور ولادیمیر پوتین نیز به نوبه خود اخیرا در مورد وضعیت فعلی روابط روسیه و آمریکا اظهار نظر کرده است.»

اروپا با درخواست آتش‌بس در اوکراین، آمریکا را تحت فشار قرار می‌دهد

سرگئی لاوروف در بخش پایانی این مصاحبه درباره ابزارهای اروپایی در تحت فشار قرار دادن آمریکا برای آتش‌بس در اوکراین گفت: «بسیار گویاست که اروپایی‌ها اکنون در تلاشند تا دونالد ترامپ را از منطقی که بارها پیش از این بیان کرده، دور کنند.»

او تصریح کرد: «ناتو نباید در رویدادهای اوکراین دخالت کند. اگر ناتو درست در مرزهای روسیه باشد، روسیه آن را تحمل نخواهد کرد و من می‌توانم احساسات آنها را درک کنم.»

وزیر خارجه روسیه همچنین افزود: «وقتی اروپا تمام چیزی که اکنون درباره آن صحبت می‌کند، آتش‌بس فوری است، بدین معناست که اروپایی‌ها در حال تلاش برای تحت فشار قرار دادن دولت آمریکا هستند.»

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.