لرستان عزادار سالار شهیدان / عشقی که پایانی ندارد
محرمی دیگر از راه رسیده است و عاشقان و دلسوختگان اهل بیت (ع) تکیههای عزاداری را برپا کردهاند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سفیرافلاک، شور حسینی همه شهر را فرا گرفته است، برگزاری مراسم عزاداری محرم، شهر و روستا ندارد، بالا شهر و پایین شهر در این ایام معنایی ندارد، فقیر و غنی، پیر و جوان همه و همه این روزها رخت سیاه عزاداری امام حسین (ع) بر تن کرده و در غم شهادت سید الشهدا (ع) و یاران باوفایش بر سر و سینه می زنند.
پرچم های سیاه در سطح شهر و درب منازل برافراشته شده و به اهتزار درآمده اند، محرمی دیگر از راه رسیده، سلام بر محرم، سلام بر امام حسین (ع) که در واقعه کربلا درس ایستادگی در برابر ظلم و دفاع از اسلام را با نثار جان خود به بشریت داد، سلام بر طفل شش ماهه ای که در انتظار جرعه ای آب شهید شد، سلام بر عباس (ع) که فداکاری را نشان داد، سلام بر یارانی که در کربلا پسر حضرت فاطمه (ص) را تنها نگذاشته و تا آخر ایستادند.
محرم که از راه می رسد، غوغایی عجیب در دلها برپا می شود، انگار همین چند روز پیش واقعه کربلا رخ داده و ارادتمندان شهید دشت کربلا خالصانه و عاشقانه به عزاداری می پردازند، خون هایی در کربلا ریخته شد تا ایستادگی در برابر ظلم برای همیشه تاریخ درس بزرگ بشریت باشد.
شهر رنگ ماتم گرفت
آری واقعه کربلا مهمترین تحول تاریخ بشریت است که با گذشت قرن ها هر روز آتش عشق به حسین (ع) در دلها شعله ورتر می شود و قرن هاست نسل های زیادی با تاسی از واقعه عاشورا و مکتب سید الشهدا (ع) در مسیر امر به معروف و نهی از منکر، دفاع از اسلام و دین، ایستادگی در برابر دشمنان حرکت کرده اند.
خیمه های عزاداری محرم در گوشه و کنار شهر برپا شده، جوانان و نوجوانان با اشتیاق و ارادت خاصی مشغول آماده سازی فضاها برای عزاداری این ایام هستند، غمی عظیم بر سینه ها نشسته و با شنیدن یا حسین ها، دلها می لرزد و چشم های ارادتمندان سید الشهدا (ع) شروع به گریستن می کند.
محرم که می رسد دلها به سوی کربلا و بین الحرمین پر می کشد، دیدن تصاویری از کربلا دلهای عاشقان امام حسین (ع) را به سمت و سویی هدایت می کند که قرنها پیش در چنین ایامی فرزند امام علی (ع) توانست واقعه عظیم عاشورا را به پا کند.
در برهه ای از زمان که بدعت ها رفته رفته جایگزین حقایق می شدند، امام حسین (ع) به همراه یاران باوفایش برخاست و در دفاع از دین اسلام قیام کرد و با نثار جان خود درس ایثار و شهادت را به عنوان مهمترین رمز پایداری و ماندگاری اسلام به دنیا داد.
شور حسینی
بعد از شهادت امام حسین (ع) و یارانش در روز عاشورا و اسارت اهل بیت (ع)، پیام آوران عاشورا توانستند به بهترین شکل پیام آزادگی و ایستادگی را اعلام نمایند تا جایی که امروز همچنان عشق به حسین (ع) در رگ های مسلمانان و شیعیان جهان می جوشد و فرهنگ عاشورا هر روز در دنیا گسترده تر می شود.
در حالی که دشمنان تلاش دارند تا فرهنگ عاشورا را با خرافات و انحرافات، کمرنگ کنند اما عشق به حسین (ع) در تک تک سینه مسلمانان نهفته شده و هر روز این عشق پر رنگتر می شود.
امام حسین (ع) همراه یارانش در سال 61 از مدینه راهی کربلا شدند، واقعه عاشورا در روز دهم محرم رخ داد و در این روز قساوت و سنگدلی دشمنان با بستن آب به روی اهل بیت (ع) و بریدن سر نوه پیامبر (ص) در تاریخ ماندگار شد تا هرگاه نام امام حسین (ع) و عاشورا شنیده می شود لعنت خدا بر دشمنانش فرستاده شود.
محرمی دیگر از راه رسیده، کرونا دو سال است که جهان را درگیر کرده و بسیاری از برنامه ها تغییر کرده اند اما عزاداری و گریستن بر سرور و سالار شهیدان تعطیلی ندارد و طبق ضوابط بهداشتی مراسم عزاداری برگزار می شود.
2800 هیات مذهبی آماده عزاداری ایام محرم
حجت الاسلام احمدرضا غلامی در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک اظهار داشت: هر ساله از مدتها قبل از فرا رسیدن ایام محرم، برنامه ریزی لازم برای اجرای برنامه های این ایام در دستور کار قرار می گیرد که یکی از این برنامه ها استقبال از ماه محرم و برافراشتن پرچم عزاداری امام حسین (ع) است.
وی افزود: برهمین اساس فضاسازی، گردهمایی و توجیه هیات های مذهبی، گردهمایی مداحان، پیرغلامان و روحانیون قبل از فرا رسیدن ایام محرم انجام شد.
معاون فرهنگی تبلیغات اسلامی لرستان تصریح کرد: در ایام محرم یکی از برنامه ها، اعزام مبلغ است البته به جز اعزام مبلغ، 500 مبلغ نیز در فضای مجازی فعالیت داشته و به سوالات و شبهه ها پاسخ می دهند.
حجت الاسلام غلامی عنوان کرد: در ایام محرم مراسم شیرخوارگان، رهروان زینبی و سایر برنامه ها با رعایت پروتکل های بهداشتی برگزار خواهد شد.
وی بیان کرد: در استان دو هزار و 860 هیات مذهبی وجود دارد که همه این هیات ها دارای شناسانامه هستند.
لزوم رعایت دستوالعمل های بهداشتی در ایام عزاداری
علی فرهادی قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: تا حد امکان مراسم عزاداری بهتر است که در فضای باز باشد چرا که فضای بسته، شیوع بیماری را افزایش می دهد و باید توجه داشت که شیوع بیماری در فضای بسته 20 برابر بیشتر از فضای باز است.
وی افزود: حداکثر زمان برگزاری مراسم حداکثر دو ساعت است و فاصله اجتماعی مناسب در برگزاری مراسم یک و نیم تا دو متر است که باید حتما رعایت شود.
قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی لرستان تصریح کرد: هیات ها از حرکت و جابه جایی خودداری کنند و تجمع هیات ها نباید صورت گیرد تا این بیماری گسترش نیابد.
فرهادی عنوان کرد: همچنین افرادی که دارای علائمی مانند سرماخوردگی هستند از شرکت در مراسم خودداری کنند البته باید دقت کرد افرادی که واکسن زدند و یا افرادی که هنوز واکسن دریافت نکرده اند حتما ماسک بزنند و افرادی که سابقه بیماری زمینه ای و قلبی دارند تا حد امکان در مراسم شرکت نکنند.
وی با اشاره به توزیع نذورات گفت: اگر افرادی قصد نذورات در این ایام را دارند بهتر است که نذورات به صورت خشک و بهداشتی باشد تا مشکلی رخ ندهد.
قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی لرستان خاطرنشان کرد: افرادی که واکسن دریافت کرده اند این تصور را نکنند که کامل ایمن هستند بلکه همچنان استفاده از ماسک و رعایت پروتکل ها را مد نظر داشته باشند چرا که این واکسن از افراد در برابر علائم شدید محافظت می کند.
فرهادی بیان کرد: رعایت پروتکل های بهداشتی، فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک از مهمترین الزامات و دستورالعمل های بهداشتی برای جلوگیری از انتشار ویروس کرونا است.
انتهای پیام /