یک‌شنبه 4 آذر 1403

لزوم ورود دستگاه قضا به تعلل صدور مجوز داروخانه هلال احمر کرمانشاه / بازی با جان مردم به بهانه بروکراسی اداری

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
لزوم ورود دستگاه قضا به تعلل صدور مجوز داروخانه هلال احمر کرمانشاه / بازی با جان مردم به بهانه بروکراسی اداری

مدیر عامل جمعیت هلال أحمر استان کرمانشاه گفت: دستگاه قضا باید به موضوع عدم صدور مجوز داروخانه هلال احمر کرمانشاه ورود کند.

محمد باقر محمدی در گفتگو با خبرنگار خبرآنلاین کرمانشاه، صبح امروز با حضور در دفتر خبرگزاری خبرآنلاین، اظهار کرد: تعداد پایگاه‌ها و پست‌های سیار موجود در استان کرمانشاه در حال حاضر 23 پایگاه است که باید در اربعین امسال پست‌های موقت را در جاده‌ها افزایش دهیم.

وی افزود: در بحث توان لجستیکی باید گفت که هر حادثه بزرگی که در هر نقطه از کشور اتفاق بیفتد، طبیعتا هزینه‌ها و استهلاک زیادی به عنوان تبعات منفی با خود به همراه دارد که باید بلافاصله نسبت به بازسازی و نوسازی آن‌ها اقدام شود که این موضوع را در زلزله سال 96 ندیدیم و توان لجستیکی ما مقداری تحلیل رفته به طوری که بسیاری از امکانات و تجهیزات ما به روز نیستند.

مدیرعامل جمعیت هلال أحمر استان کرمانشاه تصریح کرد: در بحث امداد و نجات بالغ بر 800 نفر نیروی امدادی آموزش دیده و تیم بندی شده داریم که در قالب 160 تیم فعالیت می‌کنند.

وی ادامه داد: این 800 نفر معمولا ماهیانه به طور مستمر با ما در ارتباط هستند که تعدادی از آن‌ها بانوان و بیشتر در قالب تیم‌های توانا و در مراکز عملیات و فرماندهی فعالیت می‌کنند و آقایان در پایگاه‌ها به صورت شبانه‌روزی انجام خدمات رسانی می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم از زاویه‌ای مثبت نگاه کنیم، استان کرمانشاه دارای نیروهای توانمند، مجرب و آموزش دیده‌ای است که در حوادث سخت و بحران‌های یک کشور و حتی خارج از کشور نقش آفرینی کردند که آخرین نمونه آن در خارج از کشور زلزله ترکیه است و از مجموع چهار استانی که به ترکیه اعزام شدند، یکی از آن‌ها استان کرمانشاه بود.

محمدی در خصوص تعداد داوطلبان در جمعیت هلال أحمر استان کرمانشاه گفت: تعداد داوطلبان ما که بخشی از آن‌ها افراد بالای 35 سال هستند، بیش از 25 هزار نفر و تعداد داوطلبانی که زیر 35 سال هستند، بالغ بر 41 هزار نفر برآورد می‌شود که در قالب تیم‌های دادرس در مدارس، تیم‌های دانشجویی، دانش‌آموزی، طلاب و روحانیون ساماندهی شدند.

آموزش همگانی مهارت‌های جمعیت هلال احمر به اقشار مختلف جامعه

وی عنوان کرد: همه مردم می‌توانند آموزش‌های هلال احمر را فرا بگیرند و هرچه ما بتوانیم سطح آموزش‌های همگانی را در بین مردم بیشتر کنیم، قطعا یک جامعه تاب‌آوری در بحران ها خواهیم داشت و تلاش ما در جمعیت هلال احمر استان این است که بتوانیم به آن شعار اصلی خود "هر خانوده‌ای یک امدادگر" برسیم که بتوانند در مواقع بروز حادثه هم درون خانه و هم در جامعه، خود امدادی و دگر امدادی را انجام دهند.

محمدی افزود: در میان داوطلبان جمعیت هلال أحمر ما همه اقشار را داریم، به این معنا که از مهدهای کودک که کانون‌هایی تحت عنوان غنچه‌های هلال هستند گرفته تا سطوح بالاتر که شامل پزشکان می‌شود که ارائه خدمات رایگان دارند به طوری که در طول سال بیمارانی را ما به آن‌ها معرفی می‌کنیم که کار ویزیتشان را رایگان انجام می‌دهند و خیلی از آن‌ها پشتیبان جمعیت هلال أحمر هستند و در مواقع بروز حوادث و سوانح کمک‌های نقدی و غیر نقدی انجام می‌دهند.

بازی با جان بیماران سرطانی بی بضاعت به دلیل تعلل در صدور مجوز داروخانه‌ها

این مسئول بیان کرد: شاید تنها استان در کشور باشیم که داروخانه نداریم و به رغم پیگیری‌های مکرر مسئولان استان، ما نتواستیم که مجوز داروخانه را بگیریم و از طرفی هم دانشگاه علوم پزشکی مجوز ماده 20 را به ما نداده و شرکت‌های داروسازی را از دادن دارو به ما منع کرده‌اند و درخواست ما از دادستانی و دیگر دستگاه‌های قضایی این است که به این قضیه ورود کنند چرا که این حق مردم کرمانشاه است که داروخانه جمعیت هلال احمر را در شهر خود داشته باشند.

وی گفت: مجبور هستیم بیماران نیازمند به داروهای تحریم شده را برای دریافت دارو از داروخانه‌های هلال احمر به استان‌های دیگر ارجاع دهیم که زیبنده نیست.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان کرمانشاه تشریح کرد: ما موظفیم بیماران سرطانی بی بضاعت را به لحاظ درمانی حمایت کنیم و از طریق داروخانه‌های هلال احمر داروهای این بیماران را به صورت رایگان در اختیارشان قرار می‌دهیم.

محمدی اضافه کرد: در حال حاضر برای کمک به بیماران سرطانی بی بضاعت ناچاریم به روش اخذ فاکتور عمل کنیم به طوری که بیمار دارو را تهیه کرده و هزینه آن را از طریق فاکتور به او پرداخت می‌کنیم که زمان‌بر است.

وی تاکید کرد: پروسه خرید دارو از طریق داروخانه هلال‌احمر استان‌های دیگر برای بیماران سرطانی بی‌بضاعت خطرآفرین است و رسما جان این افراد به دلیل عدم دسترسی به موقع به دارو و عدم توانایی خرید دارو به دلیل هزینه و عبور و مرور در خطر است.

وی در خصوص کمک نقدی به بیماران خاص و صعب العلاج خبر داد و گفت: سال گذشته ما یازده میلیارد تومان کمک نقدی به بیماران خاص و صعب العلاج داشتیم که سه میلیارد آن وام و تسهیلات 4 درصد و هشت میلیارد آن هم کمک نقدی بوده که در اختیار این بیماران قرار داده شده است.

محمدی اذعان کرد: وظیفه اصلی ما درحوادث جاده‌ای در جمعیت هلال أحمر، بحث رها سازی مصدومان هست و در صورتی که اورژانس در دسترس نباشد و تعداد مصدومان زیاد باشد، وظیفه رساندن مصدوم به اولین مراکز درمانی برعهده ماست.

وی افزود: براساس قانون ما باید در ازای 2 درصد جمعیت هر استانی، اجناس هشت قلم کالا را انبار شده و آماده داشته باشیم و با توجه به اینکه ما در استان 17 انبار امدادی داریم به این استاندارد نزدیک هستیم و در بحث تجهیزاتی که از مرکز خریداری می‌شود، خریداری این تجهیزات به صورت تجمیعی است.

در پایان این مقام مسئول ابراز کرد: چالش پیش رو ما بحث کمبود امکانات لجستیکی ما است به این شکل که تعداد خودروهای ما در استان با توجه به حادثه خیز بودن منطقه‌ای که در آن قرار داریم، خیلی کم است و امیدواریم بتوانیم با رایزنی‌هایی که صورت گرفته کرمانشاه را به جایگاه واقعی آن برسانیم. 46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1792891