ماجرای ترکیه؛ درس یا عبرت؟!
درباره انتخابات ترکیه، باید سر فرصت نوشت. اکنون به رفتار مغشوش غربگرایان و مدعیان اصلاحات در ایران می پردازیم که هر اتفاقی را بهانه عقده گشایی قرار می دهند.
به گزارش مشرق، محمد ایمانی در کانال تلگرامی خود نوشت:
درباره انتخابات ترکیه، باید سر فرصت نوشت. اکنون به رفتار مغشوش غربگرایان و مدعیان اصلاحات در ایران می پردازیم که هر اتفاقی را بهانه عقده گشایی قرار می دهند.
آنها دو دهه قبل که شعار "جدایی دین و سیاست" را کوک کردند و هنوز خود را قائل به اسلام جا می زدند، گفتند نظام سیاسی در کشور اسلامی را باید از ترکیه و اسلامگراهای سکولار آموخت، که هم دین و سیاست را از هم جدا کرده اند و هم به پیشرفت می کنند.
بعدها که کودتا اتفاق افتاد و اردوغان به سرکوب متهمان پرداخت، بعضی از همان اصلاح طلبان، روی خود را سمت دیگری گرفتند و برخی که وقیح تر بودند، گفتند این هم اسلامگرایان و سرکوبگری شان (!)
حالا که انتخابات ترکیه، دو قطبی و هیجانی شده و - ضمنا به خاطر جریمه رای ندادن - 88 درصد در انتخابات شرکت کرده اند، غربگرایان ایرانی می گویند درس دموکراسی را باید از ترکیه آموخت!
اردوغان، 27 میلیون و 88 هزار رای (49.5 درصد) و قلیچدار اوغلو 24 میلیون و 568 هزار رای (44.89 درصد آرا) را به خود اختصاص داده اند.
با وجود این که فاصله رای دو رقیب، 2/5 میلیون نفر بیشتر نبوده، طرفداران قلیچدار اوغلو مدعی تقلب و مرتکب آشوب نشدند.
اما مدعیان اصلاح طلبی در ایران، با وجود فاصله بیش از 11 میلیونی رای موسوی و احمدی نژاد (13 میلیون رای در برابر 24/5 میلیون رای) در انتخابات 1388، کشور را طبق نقشه آمریکا و انگلیس و اسرائیل به آشوب کشاندند و سرمایه مشارکت 85 درصدی را به آتش کشیدند.
پس از کودتای ژوئیه 2016 در ترکیه، دولت اردوغان 77 هزار نفر را بازداشت کرد. 13 هزار و 500 نفر محاکمه شدند. 130 فرماندار و استاندار، 2745 قاضی و دادستان (توأم با ضبط دارایی و املاک)، 1755 رئیس و معاون رئیسدانشگاه، 36 هزار معلم و 9000 کارمند وزارت داخله اخراج شدند. بیش از 100 هزار نفر کارشان را از دست دادند.
دولت اردوغان، 45 روزنامه، 15 مجله، 23 فرستنده رادیو، 16 فرستنده تلویزیون و 29 بنگاه نشریاتی را تعطیل کرد. گذرنامه 50 هزار نفر باطل اعلام شد.
دولت اردوغان به غرب و آمریکا اعتماد کرد و در جنگ افروزی های آنها در منطقه همراه شد، اما این کار نه موجب شد تا ترکیه را در اتحادیه اروپا عضو کنند، نه رونق اقتصادی به بار آورد، و نه غرب را از کودتا علیه اردوغان باز داشت.
اردوغان 11 مرداد 95 گفت: «با وجود دشمنی میان من و بشار اسد، او کودتا را محکوم کرده، در حالی که همپیمانان ما، آمریکا و اروپا، در زمانی که ما نیازمند کمکشان بودیم، از پشت به ما خنجر زدند».
برآیند اعتماد چند دهه ای به نسخه های غرب، چیزی جز سقوط اقتصاد ترکیه، بدهی 465 میلیارد دلاری و ثبت رکورد تورم 108 درصدی در سال گذشته نبوده است. پول ترکیه در یک سال، 40 درصد ارزش خود را از دست داد.
ترکیه پس از اوکراین، دومین کشور در مرزهای شرقی اروپاست که در بیگاری دادن به ناتو و آمریکا، تا سر حد انتحار پیش رفت، اما خسارت های هنگفت نصیبش شد.