سه‌شنبه 6 آذر 1403

ماموریت آمریکا در افغانستان شکست خورد

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
ماموریت آمریکا در افغانستان شکست خورد

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه ماموریت ایالات متحده در افغانستان را «شکست‌خورده» توصیف کرد. به گزارش خبرگزاری روسی «اسپوتنیک»، وی در گفتگو با خبرنگاران اعلام کرد علیرغم تلاش‌های جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا برای این که اینطور نشان دهد که آن‌ها پس از به نتیجه رسیدن ماموریتشان در حال خروج از افغانستان هستند، همه متوجهند که در واقع ماموریت ایالات...

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه ماموریت ایالات متحده در افغانستان را «شکست‌خورده» توصیف کرد.

به گزارش خبرگزاری روسی «اسپوتنیک»، وی در گفتگو با خبرنگاران اعلام کرد علیرغم تلاش‌های جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا برای این که اینطور نشان دهد که آن‌ها پس از به نتیجه رسیدن ماموریتشان در حال خروج از افغانستان هستند، همه متوجهند که در واقع ماموریت ایالات متحده در افغانستان شکست خورده است.

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه افزود حتی مردم در خود آمریکا هم آن را به این شکل می‌بینند. او در ادامه گفت که داعش و القاعده مواضع خود را در افغانستان تقویت کرده‌اند و تولید مواد مخدر و قاچاق آن در این کشور در بالاترین حد قرار دارد.

لاوروف سپس با بیان این که حدود 90 درصد از عرضه جهانی مواد مخدر از افغانستان سرچشمه می‌گیرد، افزود تصور می‌شود تولید مواد مخدر یکی از منابع اصلی درآمد طالبان و سایر گروه‌ها در افغانستان است.

این دیپلمات روس اظهار داشت علیرغم خروج آمریکا از افغانستان، مسکو آماده ادامه کار با واشنگتن و پکن و همچنین سایر کشور‌هایی است که می‌توانند بر اوضاع در افغانستان اثرگذار باشند. او اضافه کرد ایران و هند ممکن است در آینده به «چارچوب سه‌گانه» کشور‌ها برای کار برو روی افغانستان اضافه شوند.

وزیر خارجه روسیه تاکید کرد: مسکو علاقه‌مند به هرج و مرج در افغانستان نیست نه فقط به این دلیل که ممکن است به کشور‌های دیگر سرایت کند، بلکه به این خاطر که خواستار خوبی مردم افغانستان است. برای دستیابی به صلح در این کشور لازم است همه طرف‌ها سر میز مذاکره حاضر باشند، از جمله اعضای طالبان که اخیرا برای بحث درباره اوضاع افغانستان پس از خروج آمریکا، به مسکو سفر کردند.

وی در ادامه گفت: همه تلاش ما در جهت ایجاد فضای گفتگو به شکلی است که در نهایت به حل و فصل سیاسی در افغانستان منتهی شود.

لاوروف پیش‌تر درباره خطر گسترش ناآرامی در افغانستان به کشور‌های همسایه، هشدار داده و گفته بود اوضاع در این کشور به سرعت رو به وخامت است.

در روز‌های گذشته درگیری‌ها بین طالبان و نیرو‌های امنیتی افغانستان بالا گرفته و مقام‌های طالبان می‌گویند کنترل 85 درصد از قلمرو این کشور را برعهده گرفته‌اند.

بعد از توافق فوریه 2020 آمریکا و طالبان و امضای «توافقنامه صلح» بین دو طرف، روند خروج نظامیان آمریکایی و متحدان این کشور از افغانستان شروع شد.

ایالات متحده و دیگر کشور‌های عضو ناتو در سال 2001 در پاسخ به حملات 11 سپتامبر همان سال در آمریکا، به افغانستان حمله نظامی کردند و از آن زمان، حضور نظامی و اشغالگری آن‌ها در افغانستان ادامه داشته است.