پنج‌شنبه 8 آذر 1403

مبادلات تجاری از مرزهای قصرشیرین طبق روال گذشته در حال انجام است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
مبادلات تجاری از مرزهای قصرشیرین طبق روال گذشته در حال انجام است

قصرشیرین - ایرنا - سرپرست فرمانداری قصرشیرین گفت: مبادلات تجاری و صادرات کالا طبق روال گذشته از مرزهای رسمی پرویزخان و خسروی در این شهرستان در حال انجام است.

«محمد حیدری» روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با وجود تحولات داخل عراق و بسته شدن مرزهای زمینی برای خروج زائران اربعین، فعالیت تجاری از مرز رسمی خسروی به این کشور کماکان انجام می شود.

وی اظهار داشت: همچنین صادرات کالا از مرز رسمی پرویزخان به حوزه اقلیم کردستان عراق نیز طبق روال گذشته در جریان است و مشکلی در زمینه صادرات کالاها از مرزهای شهرستان به حوزه حکومت مرکزی کشور عراق و همچنین اقلیم کردستان نداریم.

نماینده عالی دولت در قصرشیرین گفت: هم اکنون روزانه به طور میانگین از مرز رسمی خسروی 500 کامیون کالا و از مرز رسمی پرویزخان 800 کامیون کالای غیر نفتی به عراق صادر می شود.

حیدری ادامه داد: تمام دستگاه های مرتبط با امر صادرات و فعالیت های تجاری در مرزهای خسروی و پرویزخان مستقر و فعالیت دارند.

مرز خسروی برای بازگشت و ورود زائران به کشور باز است

وی همچنین گفت: بر اساس تصمیم دولت مرکزی عراق و مسدود شدن مرزهای زمینی کشورمان برای خروج زائران تا زمان اعلام رسمی، عزیمت زائران به سمت عراق از مرز رسمی خسروی انجام نمی شود ولی هم اکنون این مرز برای بازگشت زائران به کشور باز است و زوار می توانند از این مرز وارد کشورمان شوند و منعی برای ورود زائران از این گذرگاه رسمی نداریم.

کرمانشاه 2 مرز رسمی و 5 بازارچه مرزی دارد

استان کرمانشاه در مجموع 371 کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد و در امتداد این مرز 2 مرز رسمی و پنج بازارچه مرسی فعال است و سالانه بیش از سه میلیارد دلار کالا از این مرزها به خارج از کشور صادر می‌شود.

شهرستان مرزی قصرشیرین با بیش از 27 هزار نفر جمعیت در غرب کرمانشاه، با عراق 186 کیلومتر مرز دارد که در امتداد این مرز، 2 معبر رسمی پرویزخان و خسروی قرار دارد که مبادلات اقتصادی، تجاری و صادرات کالا به اقلیم کردستان و حکومت مرکزی عراق از این 2 مرز انجام می‌شود.

مرز خسروی در 20 کیلومتری قصرشیرین دارای بزرگترین پایانه زمینی بین المللی خاورمیانه است.

مرز خسروی در شهرستان مرزی قصرشیرین در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت کشور عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.

مرز رسمی خسروی در فاصله 15 کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق 190، نجف 380، کربلا 300، کاظمین 203 و تا سامرا 326 کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.

در این شهرستان 14 واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با 322 اتاق و یک هزار و 50 تخت از اوایل دهه 80 ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.

خسروی، قدیمی ترین مرز کشور برای تردد زائران به عتبات عالیات

خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمی‌ترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.

مرز رسمی خسروی - منذریه مسیر اصلی جاده کشورمان به سوی بغداد پایتخت کشور عراق است که این جاده در ادامه به کشور سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.

زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می رسند. همچنین پیش از زیارت امام حسین (ع)، به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است.

خسروی قرار دارد که مبادلات اقتصادی، تجاری و صادرات کالا به اقلیم کردستان و حکومت مرکزی عراق از این 2 مرز انجام می‌شود.

مرز رسمی پرویزخان در مسیر راه ابریشم، نزدیکترین راه ارتباطی از طریق عراق و سوریه به طول 900 کیلومتر به کشورهای اروپایی است و باتوجه به وضعیت نامناسب زیرساخت ها در عراق، بهترین نقطه برای سرمایه گذاری ایران در این کشور و اقلیم کردستان است.

مرز رسمی پرویزخان در شهرستان قصرشیرین به صورت رسمی در سال 86 تاسیس و راه اندازی شد که هم مرز با اقلیم کردستان عراق و در همسایگی استان سلیمانیه قرار دارد و هم اکنون عمده کالاهای صادراتی از مرز رسمی پرویزخان قصرشیرین با مناطق کردنشین عراق به ویژه شهرهای کلار، سلیمانیه، موصل، خانقین و کرکوک در بخش مرکزی این کشور انجام می‌شود.

برچسب‌ها