دوشنبه 1 بهمن 1403

متاهل‌ها خوشحال‌ترند یا مجردها؟

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع
متاهل‌ها خوشحال‌ترند یا مجردها؟

کسانی که ازدواج کرده‌اند شادتر هستند یا افراد مجرد؟ در این مطلب از نتیجه تحقیقات در این زمینه صحبت خواهیم کرد.

همان‌طور که همه می‌دانیم دنیا عوض شده است؛ بعضی از افراد صرفا به دلیل اینکه بزرگترها بگویند ازدواج کنید، ازدواج نمی‌کنند. تحقیقات جدیدی به کمک ما آمده است که بتوانیم جواب دقیق‌تری برای سئوال متاهل‌ها خوشحال‌ترند یا مجردها پیدا کنیم. با این مطلب از الف همراه ما باشید.

رویدادی مانند ازدواج یا طلاق پیامدهای یکسانی برای همه افراد ندارد. کسانی که تنها هستند و بنابراین تا حدودی ناراضی هستند، می توانند با ازدواج سود زیادی ببرند. به همین ترتیب، فردی که از زندگی خود بسیار راضی است، زیرا ازدواج آنها فوق العاده است، اگر همسرش بمیرد، ضرر بیشتری دارد." این فرآیند «سطح لذت‌بخش» است، زیرا تمایل دارد سطوح کلی شادی افراد را یکسان کند.

نتیجه تحقیقات اول؛ متاهل‌ها خوشحال‌ترند یا مجردها؟

یک مطالعه تحقیقاتی در جولای 2022 نشان داد که 69% از آمریکایی‌ها متاهل هستند، در حالی که 22% هرگز ازدواج نکرده‌اند. بر اساس داده‌های اخیراً منتشر شده از گالوپ (مؤسسه گالوپ از معتبرترین موسسات نظرسنجی در جهان است) و موسسه مطالعات خانواده، در حالی که ازدواج قطعاً می‌تواند چالش‌برانگیز باشد، به نظر می‌رسد که با افزایش سطح رفاه در میان بزرگسالان در ایالات متحده مرتبط است.

گالوپ (مؤسسه گالوپ از معتبرترین موسسات نظرسنجی در جهان است) از سال 2008 تا 2023 بیش از 2.6 میلیون بزرگسال را عمدتاً از طریق تلفن مورد بررسی قرار داد تا رابطه بین وضعیت تاهل و شادی را بررسی کند.

افراد متاهل، به ویژه افراد 25 تا 50 ساله، بدون در نظر گرفتن نژاد، سن و جنسیت، به طور مداوم سطح رفاه بالاتری را در مقایسه با مجردها گزارش کردند.

داده‌ها نشان می‌دهد که وضعیت تاهل نسبت به عوامل جمعیت شناختی مانند تحصیلات، درآمد، وابستگی سیاسی و مذهب، پیش‌بینی‌کننده قوی‌تری برای رفاه است.

حتی زمانی که محققان این متغیرها را کنترل کردند، افراد متاهل به طور قابل توجهی بیشتر از همتایان مجرد خود موفق بودند.

به عنوان مثال، یک فرد متاهل که در دبیرستان شرکت نکرده است، به طور متوسط از یک فرد مجرد با مدرک فوق لیسانس از زندگی رضایت بیشتری دارد.

در مقیاس وسیع‌تر، ارتباط بین رفاه و ازدواج ممکن است به کل جوامع گسترش یابد.

جاناتان راثول، نویسنده اصلی و اقتصاددان اصلی در گالوپ، این نظریه را مطرح کرد که "وقتی افراد متاهل بیشتری وجود دارند و فرزندان در خانواده‌های متاهل بزرگ می‌شوند، جوامع شادتر هستند."

پس برای شادتر بودن باید ازدواج کرد؟ نه لزوما.

راثول نوشت: «این به این معنا نیست که ازدواج - به عنوان یک نهاد یا رابطه - لزوماً دلیل یک زندگی بهتر است، اگرچه ممکن است مطمئناً درست باشد. «افرادی که دائماً شادتر هستند... ممکن است بیشتر به دنبال ازدواج باشند و ممکن است احتمال بیشتری برای دریافت پیشنهاد ازدواج داشته باشند.

نتیجه تحقیقات دوم، متاهل‌ها خوشحال‌ترند یا مجردها؟

در یک مطالعه طولی بزرگ که نور جدیدی بر ارتباط بین وضعیت تاهل و شادی می‌اندازد، محققان دریافتند که بعد از ازدواج رضایت افراد از زندگی افزایش می‌یابد؛ اما افزایش شادی بسیار ناچیز است.

داده‌های مطالعه 15 ساله روی بیش از 24000 فرد ساکن در آلمان نیز نشان می‌دهد که اکثر افرادی که ازدواج می‌کنند و متاهل می‌مانند از زندگی خود رضایت بیشتری نسبت به همسالان غیرمتاهل خود دارند.

نتایج که در شماره مارس مجله شخصیت و روانشناسی اجتماعی انجمن روانشناسی آمریکا (APA) منتشر شد، نشان می‌دهد که چگونه فرآیند سازگاری در رضایت از زندگی نقش دارد. اگرچه افراد در ابتدا ممکن است به شدت به رویدادهای زندگی واکنش نشان دهند، اما شواهد نشان می‌دهد که در نهایت به سطح عادی شادی خود باز می‌گردند. به نظر می‌رسد حتی افرادی که پول زیادی به دست آورده‌اند یا آسیب‌های ناتوان‌کننده‌ای را تجربه کرده‌اند، از نظر رضایت از زندگی تفاوت زیادی با افراد عادی ندارند.

ریچارد ای. لوکاس، روانشناس و نویسنده ارشد این مطالعه، دکترای دانشگاه ایالتی میشیگان، می‌گوید که او و همکارانش دریافتند که اکثر مردم نسبت به قبل از ازدواج، از زندگی پس از ازدواج رضایت بیشتری ندارند. بیوه‌ها نسبت به قبل از ازدواج، پس از مرگ همسرشان کمتر از زندگی راضی بودند، اما حتی آنها نیز نشانه‌هایی از سازگاری (وفق با شرایط جدید) را نشان دادند و در نهایت به سطح رضایت اولیه زندگی خود بازگشتند.

یک یافته اضافی و غیرمنتظره این مطالعه این است که راضی‌ترین افراد کمترین واکنش مثبت را به ازدواج و بیشترین واکنش منفی را به طلاق و بیوه نشان دادند. به گفته محققان، این یافته اهمیت کل شرایط زندگی آنها و نه فقط شخصیت آنها را نشان می‌دهد.

وی افزود: رویدادی مانند ازدواج یا طلاق پیامدهای یکسانی برای همه افراد ندارد. کسانی که تنها هستند و بنابراین تا حدودی ناراضی هستند، می توانند با ازدواج سود زیادی ببرند. به همین ترتیب، فردی که از زندگی خود بسیار راضی است، زیرا ازدواج آنها فوق العاده است، اگر همسرش بمیرد، ضرر بیشتری دارد." این فرآیند «سطح لذت‌بخش» است، زیرا تمایل دارد سطوح کلی شادی افراد را یکسان کند.

شرکت کنندگان در این مطالعه افرادی بودند که در آلمان زندگی می‌کردند و از سال 1984 تا 1995 وارد مطالعه شدند. نمونه شامل نزدیک به 12000 ساکن آلمان غربی، بیش از 4000 خارجی ساکن در آلمان غربی، بیش از 5000 ساکن آلمان شرقی و بیش از 3000 مهاجر به غرب بود. با استفاده از مقیاسی که از 0 (کاملاً ناراضی) تا 10 (کاملاً خوشحال) بود، از شرکت کنندگان سؤال شد که به طور کلی چقدر از زندگی خود راضی هستند. پاسخ‌های آنها در مقایسه با وضعیت تاهل، کنترل تغییرات سالانه در رضایت کلی از زندگی در آلمان به دلیل سقوط دیوار برلین و عوامل دیگر بود.

در ایران؛ متاهل‌ها خوشحال‌ترند یا مجردها؟

متاسفانه نتیجه مطالعاتی در این زمینه منتشر نشده است اما در این رابطه می‌توان به نکاتی اشاره کرد.

  • هر دو فرد از سلامت روان لازم و کافی برخوردار باشند. اگر درگیر اضطراب یا افسردگی هستید؛ ابتدا خود را درمان کنید و بعد وارد رابطه شده و فردی را برای ازدواج انتخاب کنید.
  • هر دو فرد در زمینه‌های تحصیلی، مالی، فرهنگی، هم‌سطح باشند.
  • باورهای اعتقادی مشابهی داشته باشند.
  • ارزش‌های مالی یکسان داشته باشند. افراد مختلف ارزش‌های مالی متفاوتی دارند. برخی از افراد ترجیح می‌دهند پول خود را صرف مسافرت کنند، برخی دیگر در بانک پس انداز می‌کنند و برخی دیگر ملک می‌خرند. مهم نیست از کدام دسته هستید چرا که این انتخاب شماست، اما باید با کسی ازدواج کنید که نگاه مشابهی با نگاه شما به مسائل مالی داشته باشد.
  • در ازدواج هر دو فرد باید آمادگی ازدواج و تعهد و مسئولیت‌پذیری داشته باشند. یکی در 18 سالگی هویت خود را پیدا می‌کند و دیگری در 45 سالگی. مهم این است ابتدا بدانید چه کسی هستید و بعد تصمیم به ازدواج بگیرید. این ثبات هویت منجر به تعهد و مسئولیت‌پذیری می‌شود. به همین دلیل است که سن مناسب ازدواج را بین 25 تا 35 سالگی می‌دانند.

هرگز به این 8 دلیل ازدواج نکنید

1. سنتان زیاد شده است: از نظر جامعه سن شما از ازدواج گذشته است و فقط برای بستن دهن دیگران می‌خواهید ازدواج کنید.

2. جشن عروسی رویایی داشته باشید: بعضی از کودکی عاشق لباس عروس و کیک و ماشین عروس هستند و در دنیای فانتزی خود زندگی می‌کنند. شب عروسی تنها یک شب از زندگی است و آنچه مهم است کیفیت رابطه و ازدواج بعد از این شب است.

3. می‌خواهید مستقل شوید: می‌خواهید مستقل شوید ولی خانواده اجازه نمی‌دهند. برای پیدا کردن راه‌حل مناسب به روان‌شناس مراجعه کنید ولی قطعا ازدواج راه‌حل شما نیست.

4. هدیه بگیرید: بعضی عاشق خرید و هدیه گرفتن هستند. حتی ممکن است به این دلیل ازدواج کنند.

5. اطرافیانتان در حال ازدواج هستند. اینکه دوستان یا همکاران یا جوانان فامیل در حال ازدواج هستند به این معنی نیست که شما هم باید ازدواج کنید.

6. می‌خواهید پدر و مادرتان را خوشحال کنید.

7. طرف مقابل پولدار است.

8. احساس تنهایی می‌کنید.